" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η «δημοκρατία» των αποκλεισμών και η πορεία της υποκρισίας

Η «δημοκρατία» των αποκλεισμών και η πορεία της υποκρισίας

14 μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων ακόμα περιμένουμε να καταδικάσει τους δολοφόνους ο Σαμαράς!

Πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι ενάντια στην ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, με αποτέλεσμα εκτεταμένη ισλαμιστική δράση στο Παρίσι και δεκάδες νεκρούς. Στην εν λόγω πορεία συμμετείχε ένα μεγάλο μέρος του παρισινού λαού και πολιτικά πρόσωπα από ολόκληρη την Ευρώπη.

Και εδώ, στο τέλος της προηγούμενης πρότασης, είναι που αρχίζει η υποκρισία και χαλάει ολόκληρο το μήνυμα που θέλει να στείλει ο λαός της Γαλλίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Διαβάζουμε σχετικώς ότι:

«Πολλοί ξένες ηγέτες θα βρίσκονται στην Πλατεία Δημοκρατίας κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ, μεταξύ των οποίων οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι και Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Στο Παρίσι θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς για να συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον κοιν.  εκπρόσωπο και υποψήφιο βουλευτή Β΄ Αθήνας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και Κωνσταντίνα Κούνεβα θα μεταβεί στο Παρίσι στη μεγάλη Πορεία Ενότητας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία με αφορμή την επίθεση ενόπλων στο περιοδικό Charlie Hebdo.»

Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε ότι: «Αποκλείστηκε» από τη συγκέντρωση το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, η οποία καταγγέλλει «αξιοθρήνητο πολιτικό ελιγμό» εκ μέρους των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και της δεξιάς του Νικολά Σαρκοζί. Στη μεγάλη πορεία της Κυριακής για τη Δημοκρατία έχουν κληθεί να μετάσχουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και θρησκειών.»

Επί των παραπάνω αναγραφομένων υπάρχουν κάποιες πολύ σημαντικές παρατηρήσεις που πρέπει να γίνουν:
  1. 1η Νοεμβρίου 2013 και στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων πραγματοποιείται τρομοκρατική επίθεση από δολοφόνους της αριστεράς. Από τις σφαίρες των τρομοκρατών πέφτουν οι Αθάνατοι Συναγωνιστές, Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης. Η εν λόγω τρομοκρατική επίθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ουδέποτε καταδικάστηκε από τον Σαμαρά, τον Παπούλια ή οποιονδήποτε άλλο πολιτικό ταγό. Περί της επιθέσεως σιώπησε και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα «είναι Τσαρλί».
  2. Η επίθεση στο γαλλικό περιοδικό έγινε από φανατικούς ισλαμιστές. Γι’ αυτόν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη μονάχα τα λεγόμενα «ακροδεξιά» κόμματα προειδοποίησαν. Οι πολιτικοί αρχηγοί που δεν αποκλείστηκαν από την εκδήλωση είναι οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, αφού με τις πολιτικές τους τόσο η Γαλλία, όσο και η Ελλάδα έγινε χώρος στρατολόγησης και δράσης ακραίων ισλαμιστικών ομάδων.
Συνεπώς, όπως ευκόλως διαπιστώνει ο καθείς, πρώτον μία τραγωδία τέτοιου βεληνεκούς δεν γίνεται να καθίσταται πεδίο πολιτικαντισμού, αλλά μόνο περίσκεψης και διόρθωσης των σφαλμάτων που οδήγησαν στην τραγωδία. Πόσω μάλλον όταν το άθλιο αυτό πολιτικό παίγνιο του αποκλεισμού διεξάγεται από τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Στην ελληνική περίπτωση ο Σαμαράς παριστάνει προεκλογικώς ότι είναι ενάντια στην λαθρομετανάστευση. Όμως αυτός είναι που έφερε προς ψήφιση και έκανε νόμο του Ελληνικού Κράτους το επαίσχυντο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, το οποίο δίνει άδεια παραμονής, άνευ κριτηρίων, στον οποιονδήποτε λαθρομετανάστη. Οπότε ας μην παριστάνει τον «λαθρομεταναστοφάγο», αλλά ας αρχίσει να προετοιμάζεται για το «μαύρο» που του ετοιμάζουν στις εκλογές οι Έλληνες πολίτες!

Παρομοίως στην Γαλλία οι περισσότεροι εκ των γάλλων πολιτών που συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στην τρομοκρατία, αγανακτούσαν βαθύτατα που μία τέτοια εκδήλωση γινόταν πεδίο πολιτικαντισμού για τους υπευθύνους της δυστυχίας τους. Η νομοτελειακή επικράτηση του Εθνικισμού, με «αιχμή του δόρατος» την Χρυσή Αυγή θα σαρώσει τον παλαιοκομματισμό και την φαυλοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου