" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ὅταν ὁ Τσίπρας διαδήλωνε ἐναντίον τοῦ Κλίντον: Ἡ ἱστορία ἑνός ἀμερικανοκομμουνιστή

Όταν ο Τσίπρας διαδήλωνε εναντίον του Κλίντον: Η ιστορία ενός αμερικανοκομμουνιστή

Ήταν το 1999 όταν οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν ανηλεώς την Σερβία, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση γύρω από την διάλυση της τότε Γιουγκοσλαβίας. Τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπίλ Κλίντον και επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη. Η αριστερά, προσπαθώντας για μία ακόμα φορά να ψηφοθηρίσει, έκανε διαδηλώσεις, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κηρύξει τον Κλίντον ανεπιθύμητο.

Οι διαδηλώσεις αυτές απαγορεύτηκαν και τότε πολιτικές νεολαίες τις αριστεράς είχαν παραθέσει σχετική συνέντευξη τύπου, στην οποία είχε πρωτοστατήσει ο Τσίπρας, ως γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Όλα αυτά βεβαίως μετά από εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο των Αθηνών. Η φωτογραφία που παρατίθεται πάνω και εμφανίζει τον Τσίπρα και τον Σοφιανό του ΚΚΕ είναι από εκείνη την συνέντευξη. Αμέσως μετά παρατίθεται φωτογραφία από εκείνες τις συγκεντρώσεις όπου διακρίνονται οι: Δ. Παπαδημούλης, Μ. Γλέζος, Σπ. Λυκούδης, Φ. Κουβέλης και Π. Κουναλάκης.


Από τότε κύλησαν έτη 16 και φτάσαμε στην χθεσινή ημέρα κατά την οποία ο Μπίλ Κλίντον, ο Τζορτζ Σόρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, υποδέχτηκαν τον Τσίπρα στο Ίδρυμα Κλίντον. 

Ξεχάστηκαν και οι βομβαρδισμοί στη Σερβία και οι «αγώνες» της αριστεράς εναντίον του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τώρα η αριστερά είναι κυβέρνηση και σκύβει ενώπιον του αμερικανοσιωνιστικού παράγοντα, όπως έκαναν στο παρελθόν η πασοκονουδούλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου