" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

40 χρόνια τά σκατά ἐπέπλεαν καί γεμίζαμε μπόχα, τώρα θά ἀλλάξει τό πρᾶγμα;

Ἐκτός ἀπό τήν σύνδεση Μεϊμαράκη, Λιάπη μαζί με 3 επιχειρηματίες επίσης γνωστούς μεταξύ των οποίων και ο κύριος Καρούζος, ο πρώην υπουργός κύριος Βουλγαράκης έχει και αυτός τον πονοκέφαλό του αφού σε περιοχή του Παρνασσού αγόρασε δασικές εκτάσεις οι οποίες με ειδικό ψήφισμα αμέσως μετά την αγορά αυτή αποχαρακτηρίστηκαν κι έγιναν κανονικά οικόπεδα. Αυτό βεβαίως συνέβη την περίοδο που ήταν υφυπουργός Περιβάλλοντος αφού μπόρεσε να τακτοποιήσει την περιουσία του με συγκεκριμένο νόμο. Αργότερα περίπου το 2012 αυτά τα ακίνητα τα πούλησε επικαλούμενος την οικονομική κρίση.
 
 


Σήμερα ὅμως ἡ ὑπόθεση φαίνεται νά μήν πιάνει τούς πρώην ὑπουργούς τῆς ΝουΔου ἀφοῦ :

Τον δρόμο για το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το σκάνδαλο real estate του ομίλου Καρούζου στον άλλοτε πανίσχυρο κατασκευαστή, Ιωάννη Καρούζο, την πρώην σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και άλλα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώΤο δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας όσα ακριβώς ανέφερε και η εισαγγελική πρόταση, κατέληξε πως ο πρώην «βασιλιάς» του real estate Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του, από το 2004 ( δηλαδή ἀπό τότε πού ἡ Νουδου ἔγινε κυβέρνηση ἔ;)και για περίπου εννιά χρόνια, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ τους καταλογίζεται μεγάλη φοροδιαφυγή.

Μαζί τους, παραπέμπονται να δικαστούν οι εκπρόσωποι της εταιρίας «ΦΑΝΤΟΜ» Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης που φέρεται να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ.

Οι -σε βάρος τους- κατηγορίες αφορούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγος του κατάφερναν να ξεπλένουν χρήματα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος...»

Με το βούλευμα απαλλάσσονται τα μέλη Επιτροπών των τεσσάρων τραπεζών που ενέκριναν τα εν λόγω δάνεια και τα οποία ήταν κατηγορούμενα για απιστία. Επίσης, οι δύο πρώην σύζυγοι και ένα ακόμη πρόσωπο από τον συγγενικό κύκλο της κ. Σκαφτούρα, απαλλάσσονται από την κατηγορία για εγκληματικής οργάνωσης.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν περίπου τρία χρόνια, μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες που έφθασαν στη Δικαιοσύνη πως ο Όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων - φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες, έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η εμπλοκή της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ αφορά την αγορά από τον βασικό κατηγορούμενο δύο ακινήτων έναντι τιμήματος 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που κατά τους Εφέτες είναι εικονικό με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.(πηγή)


Ἔμ, βέβαια πώς νά μήν ἀπαλλαγοῦν οἱ τράπεζες ! Ἐδῶ μιλᾶμε γιά Πειραιῶς ( μαζί μέ τήν ἐξαγορασμένη Millenium) καί τόν Σάλλα, ἀγγίζονται δέν ἀγγίζονται ! ! ! Παρ' ὅλα αὐτά πρό 2ετίας :

Στο στόχαστρο της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου βρίσκονται τέσσερις τράπεζες, οι οποίες διώκονται για κακουργηματική απιστία. Η δίωξη προέκυψε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koutipandoras.gr, από την έρευνα για την υπόθεση των Καρούζου - Σκαφτούρα.

Όπως προκύπτει από το σχετικό πόρισμα οι τράπεζες Περαιώς, Millenium, Attica και Εμπορική χορηγούσαν δάνεια στον Καρούζο χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις. Αρκετές φορές δε, τα στοιχεία που έμπαιναν για εγγύηση ήταν ακίνητα με πολεοδομικές παραβάσεις, παραποιήσεις αλλά ακόμη και νομικές εκκρεμότητες. Οι δανειολήπτες, δηλαδή το ζεύγος Καρούζου - Σκαφτούρα δεν παρουσίαζαν καμία τραπεζική φερεγγυότητα, αφού είχαν πάρει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία μία τράπεζα παραμονές πρωτοχρονιάς ενέκρινε και έδωσε δάνειο τριάντα εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα δε από τα δάνεια δίνονταν προκαταβολικά και όχι όπως συνηθίζεται στην τραπεζική αγορά, με την εξέλιξη δηλαδή του έργου.

Οι διώξεις θα προσωποποιηθούν στην ανάκριση, αφού οι τράπεζες έχουν γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία ως υπεύθυνους για τα δάνεια δεκάδες άτομα από το στελεχικό τους δυναμικό. Έτσι είναι αδύνατο στην εισαγγελία να προσωποποιήσει τις διώξεις πράγμα το οποίο αναμένεται να κάνει ο ανακριτής. (πηγή)



Γιά θυμηθεῖτε ὅμως αὐτό καί δεῖτε καί τό βίντεο : ΣΦΑΓΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΟΥΖΟΥ !!!


 Ἀλλά εἴπαμε εἴμαστε μιά ὡραῖα ἀτμόσφαιρα, εἴμαστε  ὅλα τά σκατά ἐδῶ, τά ὁποῖα ΠΑΝΤΑ θά ἐπιπλέουν ! ! ! Ἄντε πρόβατα πηγαίνετε νά τούς ψηφίσετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου