" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τούς ξεμπρόστιασε ὁ άντιπρόεδρος τῆς ΕΚΤ: Ποτέ δέν ὑπῆρξε σενάριο GRexit - Οἱ πολιτικάντηδες ὑπέγραψαν τό Μνημόνιο χωρίς ἀπειλές...

Τους ξεμπρόστιασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ: Ποτέ δεν υπήρξε σενάριο GRexit - Οι πολιτικάντηδες υπέγραψαν το Μνημόνιο χωρίς απειλές...

Η υπογραφή του τρίτου αριστερού μνημονίου ήρθε μετά από μία πολύμηνη προπαγάνδα περί της καταστροφής που θα σήμαινε το GRexit. Ακόμα και σήμερα η προεκλογική περίοδος έχει έντονο το άρωμα αυτής της απειλής, αφού αμφότερα τα δύο κόμματα μιλάνε για την «ανάγκη» εφαρμογής του μνημονίου, υπό την απειλή του «σχεδίου Σόιμπλε», δηλαδή του GRexit.

Μπορεί οι νεοδημοκράτες να δηλώνουν ευθαρσώς ότι θέλουν να εφαρμόσουν το μνημόνιο, γιατί αυτό νομίζουν ότι θα μας βγάλει από την κρίση, όμως χειρότεροι είναι οι συριζαίοι που λένε ότι «εκβιάστηκαν» και «αναγκάζονται» να το εφαρμόσουν για να αποφύγουμε το GRexit. Επίσης έχει αξία να τονίσουμε ότι ολόκληρη η προπαγάνδα του καθεστώτος κινείται γύρω από την αποφυγή του GRexit.

Πάμε, όμως, να δούμε τις δηλώσεις κάποιου καθ’ ύλιν αρμόδιου να διαφωτίσει περί του ζητήματος. Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάνσιο, ο οποίος μίλησε στο Reuters και είπε ότι «το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ ρεαλιστική επιλογή γιατί θα ήταν παράνομη».

Δεν είναι μόνο λοιπόν οι δηλώσεις του Πολωνού Τουσκ που δήλωσε ρητά πριν την άτακτη υποχώρηση Τσίπρα: «Για 2,5 δισ. κινδυνεύει να καταστραφεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ μιλάει για ξεκάθαρη παρανομία και ένα σενάριο που δεν υφίσταται. Δεν μιλάμε για κάποιον άσχετο ή συνωμοσιολόγο, αλλά για τον Νο2 μετά τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος λέει ότι δεν υφίσταται η έννοια εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν, που οι συριζαίοι υπέγραψαν μνημόνιο; Ποιος είναι ο λόγος που η ΝΔ ψήφισε αυτό το μνημόνιο; Γιατί όλοι μιλάνε και κάνουν προεκλογική εκστρατεία για κάτι που ουσιαστικά δεν υφίσταται; Η απάντηση προφανής ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου