" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

210 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΕ Η ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


elstat__article__article

Γράφει η Κορίνα Πενέση
 
Επί των ημερών Σαμαρά, διεξαγόταν μια ακόμη κακόγουστη δικαστική φάρσα, εις βάρος του Ελληνικού λαού, που είχε αποκορύφωμα την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, επί 26 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος του Δ.Ν.Τ. για το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία επί ημερών Γ. Παπανδρέου, που ήταν η αιτία η χώρα μας να υπογράψει σειρά μνημονίων και να φτάσει στην σημερινή εξαθλίωση.

Σύμφωνα με τις δικαιωμένες πλέον και αληθείς – από ότι φαίνεται από τις εξελίξεις – καταγγελίες της κ. Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη, που με στοιχεία επέμειναν μέχρι τέλους στην διερεύνηση του σκανδάλου όταν όλοι είχαν εξαγοραστεί, σε αυτή την «δικαστική έρευνα» είχαν απομακρυνθεί στοιχεία της ευθύνης του κ. Γεωργίου και των εντολέων του, όπως τα εξής:

Tο 13,6% του ελλείμματος του 2009 το φούσκωσαν στα 15,4%, με ευθύνη του Γεωργίου, αλλά και του γενικού διευθυντή της Eurostat, του Γερμανού Βάλτερ Ραντερμάχερ και του πρώην επίτροπου των Οικονομικών κ. Ολι Ρεν.

Εντελώς παράνομα – και μόνον για την Ελλάδα – στις δαπάνες του δημοσίου και στο έλλειμμα συμπεριλαμβάνονταν οι ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία και αυτό για να πάει το έλλειμμα κάτω και από την Ιρλανδία 14,8%.  Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι το 2010 επανέφεραν στον ιδιωτικό τομέα τις 17 ΔΕΚΟ, η δε ανακοίνωση για το έλλειμμα της χώρας έγινε το Νοέμβριο του 2010, ενώ για όλα τα άλλα κράτη μέλη τον Οκτώβριο.

Ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την αλλοίωση των στοιχείων και γενικά πίσω από την προσπάθεια αθώωσης του κ. Γεωργίου; Ασφαλώς η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα το Οικονομικό Επιτελείο της, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ που τότε καταδίκαζε την αλλοίωση και μετά προσποιούνταν ότι αλλοίωση δεν υπήρξε. Ποιοι θα θελήσουν να υπάρξει δικαίωση της χώρας μας; Θα το δούμε από τις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Το χρονικό:

Μετά την έκρηξη της Lehman Brothers, οι οικονομίες της Ευρώπης και ειδικά της Γερμανίας είχαν γεμίσει τοξικότητα. Η ευκαιρία τους ήρθε τον Οκτώβριο του 2009, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε διέξοδο να σώσουν τις οικονομίες τους που έβριθαν από τα τοξικά κεφάλαια της κτηματαγοράς των ΗΠΑ και να ρίξουν με αηδιαστικά ανθελληνικό τρόπο τα βάρη των δικών τους οικονομιών στην δύστυχη πατρίδα μας που μόλις άρχιζε με την νέα εκατονταετία να σηκώνει κεφάλι.
Ρόλο σε όλη αυτή την κομπίνα έπαιξαν, ο Γερμανός Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Eurostat, ακόμα και ο Επίτροπος Όλι Ρεν που έπαιξαν καλά το παιχνίδι τους, πάντα σε συνεργασία με τους εγχώριους κοτζαμπάσηδες.

Η δε κ. Πεδιαδίτη μπορεί και να δωροδοκήθηκε, μπορεί να ενήργησε και μόνη της, ίσως, όπως ακούγεται, να είχε φιλική σχέση με κάποια μέλη της οικογένειας Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και να ήθελε να τους καλύψει αθωώνοντας τον κ. Γεωργίου. Πρέπει η ίδια να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό γιατί λειτούργησε έτσι.

Έτσι και αλλιώς η 5η ειδική ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη που χειρίστηκε την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται αντιμέτωπη με πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προέδρου της επιθεώρησης δικαστών, Αντώνη Αθηναίου, αφού είχε προηγηθεί πειθαρχική έρευνα του αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένου.

Αφορμή για την πειθαρχική δίωξη απετέλεσε αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννη Αδαμόπουλου όπου ο κ. Αδαμόπουλος αναφερόταν σε όσα είχε καταγγείλει το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά περί συνάντησης εκτός γραφείου που της είχε ζητήσει η ανακρίτρια.

Σημασία έχει βέβαια η δικαιοσύνη! Γιατί αυτές οι ενέργειες της συμμορίας που διόγκωσε το έλλειμμα, σύμφωνα με την έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου, η οποία ζητεί την παραπομπή Γεωργίου σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως γράφει η «Κυριακάτικη δημοκρατία», ζημίωσαν την χώρα με 210 δις ευρώ και ήταν η αιτία που η χώρα μας διασύρθηκε διεθνώς, υπογράφοντας δυο μνημόνια ως τώρα, και ένα τρίτο ακόμη στις μέρες μας, αυτή την φορά με τον ESM, ένα ακόμη έγκλημα που βαραίνει τον Τσίπρα και τον σύμμαχο του τον Καμμένο, αλλά και το σύνολο όσων το ψήφισαν στην Βουλή, και που δυστυχώς θα μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον.

Η ερώτηση που θα κάνει κάποιος τώρα είναι: Υπάρχει ελπίδα σε ετούτο τον τόπο;

Ναι, όσο θα υπάρχει έστω και ένας δικαστής που θα πειθαρχεί στον όρκο του και όχι στις εντολές της Κουτζαμάνη που προστατεύει τους άνωθεν αυτής.

Ή όσο δεν θα θάβονται βαρύτατες υποθέσεις που κατάστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, από ανακριτές όπως η Ελένη Πεδιαδίτη που έκλεισε την υπόθεση «ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου» άρον άρον» δίχως καν να προχωρήσει σε κλήση προς απολογία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δύο ακόμη μελών της διοίκησης, αποσιωπώντας (επιεικής όρος) τις καταγγελίες , πως από τη δικογραφία έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη – τους οποίους έφαγε εν μια νυκτί ο τότε υπουργός δικαιοσύνης του Πασόκ, Μιλτιάδης Παπαιωάννου – μπορεί να υπάρξει ελπίδα και κάποτε να δούμε ελεεινούς πολιτικούς (Έλληνες και ξένους, όπως ο ηθικός αυτουργός όλων αυτών, ο Όλι Ρεν) να οδηγούνται στα δικαστήρια απολογούμενοι για όλα όσα οι Έλληνες πληρώνουμε άδικα, παράνομα και καταχρηστικά γεμίζοντας την ζωή μας φόρους και απόγνωση.

Δυστυχώς όμως, και παρά το ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα δικαστική εξέλιξη και ίσως να υπάρξουν καταδίκες, μην έχετε καμία ελπίδα σήμερα πως θα προχωρήσουν τα πράγματα όπως πρέπει και θα καταδικαστούν όλοι όσοι πρέπει.

Το ότι πριν λίγο καιρό ο τέως Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε στο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα – να είστε βέβαιοι πως για την ΕΛΣΤΑΤ και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ τον επισκέφθηκε και για κανέναν άλλο λόγο – τρέφει αυτήν μας την αίσθηση.

Εξάλλου η ύπαρξη ενός ακόμη μνημονίου με την υπογραφή του Τσίπρα, δεν αφήνει περιθώρια θετικής σκέψης, δεδομένου πως η ΕΛΣΤΑΤ είναι άκρως συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή αντίστοιχη στατιστική υπηρεσία και ο μνημονιο-προσκυνημένος Τσίπρας υποκλίνεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Και οι δύο τελευταίες είναι άκρως συνδεδεμένες συμμορίες…

Η ποινική καταδίκη για το έγκλημα διόγκωσης του ελλείμματος, είναι ο μόνος δρόμος για την νομική αποδόμηση του μνημονίου και την διεκδίκηση αποζημιώσεων από όσους συνήργησαν στο έγκλημα και η Χρυσή Αυγή υπόσχεται να σύρει όλους όσους έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού, στις φυλακές, για ένα έγκλημα που δεν γίνεται να παραγραφεί.

Και όσοι έχουν την αίσθηση πως αφού έχουν περάσει περισσότερες από δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι, σύμφωνα με το σκανδαλώδες άρθρο 86 τού Συντάγματος και «τα όποια αδικήματα υπουργών-πρωθυπουργών παραγράφονται» τους ενημερώνουμε πως για τους Έλληνες Εθνικιστές, το έγκλημα είναι διαρκές και συνεχίζεται με τα μνημόνια ακόμη και σήμερα!

Ο πόλεμος που καλούμαστε να νικήσουμε είναι εναντίον της διάχυτης αίσθησης στην κοινωνία πως στην Ελλάδα, η ατιμωρησία είναι σκανδαλωδώς θεσμοθετημένη κι αυτός είναι ένας από τους λόγος που φτάσαμε στα σημερινά χάλια. Και αυτό αποτυπώνεται, εσφαλμένα βέβαια, στην αποχή από τις εκλογές.

Υ.Γ. Η τέως πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, σε παλαιότερη δήλωσή της είχε ζητήσει να μην απαγγείλει απόφαση το νέο συμβούλιο εφετών πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα της Βουλής. Υπενθυμίζουμε ότι το Νοέμβριο 2015 παραγράφεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου