" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ὁ Μανιάτης εἶναι ἐμπλεκόμενος σέ σκάνδαλο πού ζημίωσε τό ἑλληνικό κράτος ἑκατοντάδες ἑκατομμύρια. ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΨΗΦΟ ;

Θάβουν τὴν ἔρευνα γιὰ τὸν ζεόλιθο στὴν βουλή.




Τελικά να δούμε πότε θα έχουμε ελληνικό ζεόλιθο, γιατί μέχρι στιγμής, ότι ζεόλιθος υπάρχει και κυκλοφορεί , είναι εισαγόμενος και ελάχιστοι αναφέρουν οτι παρά την κάθε ονομασία εταιρειών ελληνικός ζεόλιθος, αυτόν που διοχετεύουν στην αγορά είναι εισαγόμενος.

6 πολιτικά πρόσωπα και 25 στελέχη ελέγχονται

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ sakisapostolakis0@gmail.com

Έξι πολιτικά πρόσωπα και περίπου 25 στελέχη του ΙΓΜΕ ελέγχονται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για πράξεις και τυχόν παραλείψεις που είχαν ως συνέπεια να μην προχωρήσει η επένδυση του ζεόλιθου στα Πετρωτά Εβρου, με αποτέλεσμα τη βλάβη του ελληνικού Δημοσίου από τη μη είσπραξη εσόδων και φόρων.

Θάβουν τὴν ἔρευνα γιὰ τὸν ζεόλιθο στὴν βουλή. 

Ακόμα αναζητούνται οι υπεύθυνοι για το μπλοκάρισμα της επένδυσης για εξόρυξη ζεόλιθου στα Πετρωτά Εβρου. Κι ενώ η εισαγγελική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα προχωρεί με ταχείς ρυθμούς, η έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πολιτικών προσώπων έχει κολλήσει στη Βουλή.


Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διερευνάται ο ρόλος, οι πράξεις και οι τυχόν παραλείψεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, για την περίοδο του 2009, όταν ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης, των πρώην υφυπουργών Ανάπτυξης Ιωάννη Μπουγά και Αναστάσιου Νεράντζη, αλλά και της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.

Και μήνυση

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος εγγράφων, που φέρουν τις υπογραφές των παραπάνω πολιτικών προσώπων και φέρεται ότι έχουν αποδεχτεί αναφορές του ΙΓΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες έχει προηγηθεί ερευνητικό έργο από το ινστιτούτο στην εν λόγω περιοχή. Αυτό όμως, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, αποδείχτηκε αναληθές, και προκύπτει ότι στην περιοχή έγιναν απλώς έρευνες και όχι ερευνητικό έργο. Κι αυτό, ενώ ακολούθησε νέα αναφορά του ΙΓΜΕ, όπου υπάρχει η παραδοχή ότι στο συγκεκριμένο χώρο έγιναν έρευνες και όχι ερευνητικό έργο. Για το λόγο αυτό ελέγχονται και πολλά στελέχη του ΙΓΜΕ.

Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί στη Βουλή η μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του Γ. Μανιάτη από την ενδιαφερόμενη για την εξόρυξη εταιρεία. Ο φάκελος που είχε διαβιβαστεί στον Αρειο Πάγο, έχει σταλεί εδώ και μήνες στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά προς το παρόν το θέμα δεν έχει συζητηθεί.

Για το θέμα έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου. Η ερώτηση κατατέθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά εδώ και ένα μήνα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από τους δύο υπουργούς. Ο Β. Οικονόμου ζητεί με την ερώτησή του να κατατεθούν 29 συγκεκριμένα έγγραφα, τα οποία ζητεί με τον αριθμό πρωτοκόλλου τους και τα οποία, όπως επισημαίνει, έστειλε το ΙΓΜΕ στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και βρίσκονται σε πλήρη φάκελο στη Γενική Δ/νση Φυσικού Πλούτου – Διεύθυνση Μεταλλευτικών & Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ.

Τα έγγραφα περιλαμβάνονται επίσης στη δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από τη μήνυση του τότε υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη κατά του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης Θύμιου Σώκου, και της εταιρείας «GEOVET», οι οποίες τελικά δικαιώθηκαν από την έρευνα. Ο Β. Οικονόμου επισημαίνει: «Επειδή το ίδιο το ΥΠΕΚΑ απευθύνθηκε από 27.12.2012, ως ανωτέρω, στις εισαγγελικές αρχές, με πλήρη εμπιστοσύνη, ζητώντας εγγυήσεις για “πλήρη διερεύνηση” της εν λόγω υπόθεσης, προφανώς είναι αυτονόητη και η υποχρέωσή του να είχε ήδη συμμορφωθεί άμεσα με το περιεχόμενο των εκδοθεισών (απορριπτικών για το ΥΠΕΚΑ) διατάξεων των δύο εισαγγελικών λειτουργών (Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδος και Εισαγγελέα Εφετών Θράκης), αποδεχόμενο στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και του κράτους δικαίου, την ορθότητα και νομιμότητα των επί του θέματος ενεργειών και αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, άλλως δημιουργείται μείζον θέμα αξιοπιστίας της Διοίκησης».

Ο Β. Οικονόμου ζητεί από τον Γ. Μανιάτη να μάθει αν το ΥΠΕΚΑ έχει συμμορφωθεί με τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας που ο ίδιος ο Γ. Μανιάτης ζήτησε στις 27.12.2012 κι αν έχει ενεργήσει υπηρεσιακούς ελέγχους (ΕΔΕ) για εντοπισμό των υπαιτίων τής εκ του ΙΓΜΕ και του ΥΠΕΚΑ προκληθείσας βλάβης, κατά την αναφορά-διάταξη του εισαγγελέα. Και σε αντίθετη περίπτωση, τι προτίθεται να κάνει το ΥΠΕΚΑ και αν τελικά θα χορηγήσει στην αιτηθείσα εταιρεία την «άδεια εκμετάλλευσης», που είναι η μόνη εναπομείνασα εκκρεμότητα για έναρξη της επένδυσης, δεδομένου ότι η εισαγγελική έρευνα απορρίπτει την πλειοδοτική δημοπρασία, που επίμονα ζητεί το ΥΠΕΚΑ, ως μη ισχύουσα στην εν λόγω υπόθεση.

Από τον Γ. Στουρνάρα ζητεί να μάθει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για το γεγονός ότι το Β’ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «συνηγόρησε», όπως υπογραμμίζει, στην υπόθεση αυτή «συνεπικουρώντας το ΥΠΕΚΑ και άλλες αρχές, γνωμοδοτώντας προφανώς αντίθετα από το νόμο και τα πραγματικά δεδομένα και στοιχεία, όπως περιγράφει η υπ’ αριθ. 95/14.3.2013 αναφορά-διάταξη του κ. εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα».

Η αναφορά

Το θέμα της δικογραφίας που εκκρεμεί και αφορά τον Γ. Μανιάτη επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, την οποία κοινοποιεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στους αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης εταιρείας για την εξόρυξη στα Πετρωτά Εβρου, Γιάννης Βορδογιάννης. Επισημαίνει ότι στις 19 Απριλίου 2013, ο προεδρεύων της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, ανακοίνωσε στο Σώμα του Κοινοβουλίου ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών δικογραφία που αφορά τον πρώην υφυπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη.

Κάνει λόγο για επί δεκαετίες ταλαιπωρία της εταιρείας και ζητεί, τέλος, την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής και των κομμάτων για την εξέταση της δικογραφίας που αφορά τον Γ. Μανιάτη.

Επισημαίνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι μέτοχος στην επένδυση σε ποσοστό 8% και καθημερινά χάνει εκατομμύρια ευρώ από έσοδα και φόρους.

πηγή
6 πολιτικά πρόσωπα και 25 στελέχη ελέγχονται

Δημοσίευσις ἀπό σέ : Φιλονόη 

Διαβᾶστε σχετικά :   Γιά κοιτᾶτε κάποια νούμερα πού θέλουν νά γίνουν βουλευτές καί πάλι ! Τεράστιο σκάνδαλο ἀπό τόν Μανιάτη πού μένει στά συρτάρια τῆς Βουλῆς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου