" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τό μπάλ μασκέ τῶν ἐπιθετικῶν προσδιορισμῶν


Επίθετα είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάποιον ή κάτι. Με άλλα λόγια, επίθετο είναι κάθε λέξη που κατά κανόνα δίνει ένα χαρακτηριστικό, μια ιδιότητα ή μια ποιότητα στο ουσιαστικό. Το επίθετο προσδιορίζει και μας φανερώνει τι λογής είναι αυτό το ουσιαστικό. Περιγράφει την ταυτότητά του.
Παρακάτω μια πρόχειρη συλλογή από διαδικτυακές αναφορές σε βεβηλώσεις αγαλμάτων και ιερών χώρων, όπου προκύπτει και η συνήθης αντίδραση του μιντιακού μας κόσμου.
Σύμφωνα με την «επικρατούσα τάση» λοιπόν, της εγχώριας πληροφόρησης (sic), ανάλογα με το ΠΟΙΟΙ είναι οι βέβηλοι, τοποθετείται (επεξηγηματικά) το ανάλογο επίθετο - προσδιορισμός – ταμπέλα. Έτσι, για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε (ή να μην καταλάβουμε) (ή να κάνουμε ότι δεν καταλάβαμε). 
Στην μια περίπτωση είναι ξεκάθαρο τι πρεσβεύουν οι βέβηλοι, στην άλλη δεν είναι. Στην μια περίπτωση κάνει μπαμ ποιοι είναι, στην άλλη δεν κάνει. Στην μια περίπτωση έχουν ιδεολογική ταυτότητα, στην άλλη δεν έχουν. 
Μοιάζει λίγο με παιχνίδι.
Στην μια περίπτωση μας το.. μαρτυράνε για να μην δυσκολευτούμε, στην άλλη μας το κρατάνε μυστικό. Επίτηδες, για να αφήσουμε την φαντασία μας να οργιάσει...
Επίθετα ουδέτερα. Επίθετα που χρησιμεύουν ως καμουφλάζ, ως μάσκες ή ως μαύρα ντόμινο. Σαν τα μπουρμπούλια.
Είναι ξεκάθαρο. Αγκυλωτός σταυρός = νεοναζί. Η φωτογραφία πάντως είναι από Νορβηγία..
Οι δράστες άφαντοι. Τα συνθήματα όμως ήταν "ακροδεξιά". Ένα μάλιστα, όπως μας ενημερώνει η είδηση, έλεγε "Ζήτω η Γαλλία"!.. Η σβάστικα μπήκε φαρδιά πλατιά στην είδηση ως bonus. Βγήκε και ανακοίνωση κατά της "ισλαμοφοβίας"
Το μνημείο δεν ξέρουμε ποιοι το βεβήλωσαν, αλλά ήταν "νεοναζί" και μάλιστα "Πατρινοί"
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.... Μα τι να σημαίνει αυτό το Α σε κύκλο πάνω στο άγαλμα του Παλαμά;;; Α, ναι! Το βρήκα! "Άγνωστοι"...!
Οι Άγνωστοι που λέγαμε πριν...
Τελικά μπορεί να κάναμε λάθος. Το Α μπορεί να σημαίνει "Ασυνείδητοι"!! (Την υπογραφή "Αναρχικοί Θήβας" από κάτω, κάντε ότι δεν την είδατε)
'Η μήπως είναι "Ανεγκέφαλοι";;;
Κάποιοι από τις παραπάνω ομάδες ("Άγνωστοι", "Ανεγκέφαλοι" ή "Ασυνείδητοι") σίγουρα το έπραξαν κι αυτό
Οι ίδιοι με τους παραπάνω. Ανακοίνωση κατά της Χριστιανοφοβίας πάντως, δεν βγήκε
Τα συνθήματα τα έγραψαν (πάλι) "Άγνωστοι". Το ότι τα έγραψαν λίγο μετά την επίθεση των "αντιεξουσιαστών", δεν πρέπει να μας κάνει να τους συγχέουμε!! Μάλλον πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες..  Προσέξτε επίσης, ότι η είδηση λέει: γράφτηκαν συνθήματα κατά του... "κράτους"!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου