" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΙΔΟΥ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ «ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ» ΟΡΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

xiros-epistoli--vinteo__article

Γράφει ο Αντίοχος

Την ίδια ώρα που το επονομαζόμενο «Τμήμα Δικαιωμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «κίνδυνο» και «θλιβερή πρωτοτυπία» την επικείμενη αποφυλάκιση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής και των δύο πρώτων βουλευτών που προφυλακίστηκαν, λόγω συμπλήρωσης του 18μήνου, ελεύθεροι με «περιοριστικούς» όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η 36χρονη και ο «Ιάσονας» για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και του σχεδίου «Γοργοποτάμου» που οργάνωνε ο τρομοκράτης για την απόδραση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.
 
Η μεν 32χρονη είχε το ρόλο μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης, ο δε «Ιάσονας» κατηγορείται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2).

Υπενθυμίζεται ότι –εκτός των άλλων- αποτυπώματα του «Ιάσονα» και του Χρ. Ξηρού είχαν βρεθεί στο εσωτερικό του δέματος – βόμβας με παραλήπτη τον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας που όμως εξουδετερώθηκε κι έτσι «Χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε έξι μπάτσους ξαπλωμένους», όπως έγραψαν σε επιστολή τους οι φυλακισμένοι κόκκινοι τρομοκράτες.

Και βέβαια, το να αφήνονται ελεύθεροι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία –όταν μάλιστα έχει βρεθεί αποτύπωμά τους σε βόμβα που στέλνεται για «ξαπλώσει» έξι αστυνομικούς-, είναι πράγματι μια «θλιβερή πρωτοτυπία» της μνημονιακής Μπανανίας Τσιπροκαμμενιστάν, που δε συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου