" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΔΗΘΕΝ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»!


diapragmateusi

Γράφει ο Αντίοχος

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα η επταμερής σύνοδος για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλες και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε νέα διορία μιας εβδομάδας στη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, για υποβολή σχεδίου «μεταρρυθμίσεων» και προτάσεων σε ειδική συνεδρίαση του Εurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδόθηκαν, υπήρξαν ενδείξεις σύγκλισης σε επίπεδο διαδικασίας αλλά όχι συνολική ταύτιση απόψεων. Επιπλέον,  υπήρξε πολιτική δέσμευση όλων των παρευρισκομένων για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και πως δεν τίθεται θέμα Grexit. Τέλος, ο mister Tsipras διαβεβαίωσε τα ανδρείκελα των διεθνών τοκογλύφων, ότι η Ελλάδα έχει ταμειακά αποθέματα μέχρι την 15η Απριλίου…

Τι μέλλει γενέσθαι; Η αλήθεια είναι ότι δε γίνεται καμιά «σκληρή διαπραγμάτευση», αλλά ένα κακόγουστο θέατρο, που ρίχνει στάχτη στάχτη στα μάτια των λαών – και ειδικά των Ελλήνων. Οι αποφάσεις (για συνέχιση και επέκταση του Μνημονίου…) είναι προειλημμένες και ο μόνος λόγος της καθυστέρησης είναι ο τρόπος σερβιρίσματός τους στην κοινή γνώμη. Προφανώς, λοιπόν, θα υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση, έτσι ώστε η κατάσταση να γίνει –φαινομενικά- ασφυκτική και να δοθεί «λύση» στο παρά πέντε! Για να μπορούν οι Τσιπροκαμμένοι να πουν στον ελληνικό λαό, ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή, εξήντλησαν όλα τα περιθώρια και προ του κινδύνου χρεωκοπίας της χώρας, έκαναν έναν έντιμο συμβιβασμό, πετυχαίνοντας ότι καλύτερο μπορούσαν!

Πότε τοποθετείται η τελική συμφωνία; Το… μαρτύρησε προσφάτως ο Βαρουφάκης, σε μια από τις εκατοντάδες συνεντεύξεις του: «Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου». Και γιατί άραγε μέχρι την 20η Απριλίου; Προφανέστατα, για να κρύψουν τις πομπές τους και το στήσιμο στα τέσσερα (μη με παρεξηγείτε, δική τους είναι η έκφραση…), με τον θόρυβο που θα προκληθεί από την έναρξη της Μεγάλης Δίκης της Χρυσής Αυγής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου