" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 – ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ


mnhmonio

Μετά τη δήλωση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος, ότι:



 «Οι χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 30 έως 50 δισ. ευρώ» (που ήρθε μετά από ανάλογες δηλώσεις ανωνύμων αξιωματούχων της Ε.Ε. σε διεθνή ΜΜΕ, αλλά και εντονότατες φήμες που διαρρέουν δεξιά κι αριστερά), αναγκάστηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος του τρίτου Μνημονίου η Κομισιόν. Έτσι, η εκπρόσωπός της, Ανίκα Μπράιτχαρτ, που κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ντε Γκίντος, είπε τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Κάθε συζήτηση για το ύψος ή το τι θα περιλαμβάνει ένα ενδεχόμενο επόμενο πρόγραμμα είναι ως εκ τούτου πρόωρη».

Είναι εμφανές, ότι η εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν διαψεύδει την ουσία, δηλαδή τον ερχομό του Μνημονίου υπ’ αριθμόν 3, αλλά τη λεπτομέρεια, δηλαδή το ότι έχει αρχίσει από τώρα η σχετική προετοιμασία. Άρα, το (αριστερό, με ολίγη από καμμενική ελαφροδεξιά…) Μνημόνιο 3 είναι θέμα χρόνου –και μάλιστα συγκεκριμένου, τεσσάρων μηνών!  



Και για να μας φύγει κάθε αμφιβολία, ήρθαν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Β. Ντομπρόφσκις, στο Bloomberg, με τις οποίες ουσιαστικά προανήγγειλε το Μνημόνιο 3: «Αν διαπιστώσουμε πως οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος προχωρούν με επιτυχία νομίζω πως θα είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτούμε το επόμενο πιθανό πακέτο».
(ΥΓ): Με τις υγείες μας!

ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου