" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Denis Fahey: Οι αντιδράσεις των εθνών στην ιουδαιο-μασονική αταξία


Ἀναδημοσίευσις ἀπό : Κόκκινος Οὐρανός
 
Ο π. Denis Fahey (1883 - 1954) ήταν ένας Ιρλανδός καθολικός ιερέας και καθηγητής φιλοσοφίας, ο οποίος ίδρυσε το 1945, μια μικρή υπερ-συντηρητική – ή για άλλους «εξτρεμιστική» - καθολική ομάδα με το όνομα ‘Maria Duce’ (στα λατινικά Ντούτσε σημαίνει ηγέτης ή στρατηγός). Ο κύριος στόχος της ομάδας ήταν να ενσωματωθεί το καθολικό δόγμα στη νομική δομή του ιρλανδικού κράτους και να αναγνωριστεί η Καθολική Εκκλησία ως η επίσημη εκκλησία της Ιρλανδίας, όπως είχε γίνει και στην Ισπανία μέχρι το 1931. Αυτό αν και είχε προβλεφθεί κατά τη σύνταξη του Συντάγματος του 1937, τελικά απορρίφθηκε σε αναγνώριση του εμποδίου που έθετε η σχετικά μεγάλη προτεσταντική μειονότητα της Ιρλανδίας.


Ο Fahey είχε σε μεγάλη εκτίμηση την μεσαιωνική χριστιανοσύνη και πίστευε ότι ο πολιτισμός βρισκόταν σε παρακμή μετά τη Μεταρρύθμιση και την Γαλλική Επανάσταση και εσχάτως την Οκτωβριανή Επανάσταση. Θεωρούσε την σύγχρονη συνταγματική διακυβέρνηση ως ασυμβίβαστη με την υπερβατική τάξη που καθιέρωσε ο Θεός, πίστευε ακράδαντα ότι «ο κόσμος πρέπει να συμμορφωθεί στον Θεό και όχι Εκείνος σε αυτόν», και υπερασπιζόταν με πάθος την θεία «τάξη» και το «Μυστικό Σώμα του Χριστού» (εννοώντας με αυτά την ρωμαιοκαθολική εκκλησία, η οποία κατά αυτόν, είχε «από τον Θεό» θέση υπεροχής και ευθύνης της μέσα στον κόσμο). Για αυτό τον λόγο, ο Fahey ήρθε σε σύγκρουση με τα συστήματα τα οποία θεωρούσε ότι προωθούσαν τον "νατουραλισμό" (άρνηση του υπερφυσικού, όλα τα όντα, τα γεγονότα και τα φαινόμενα είναι φυσικού χαρακτήρα) και ιδιαίτερα καταφερόταν κατά της Μασονίας και του Ιουδαϊσμού. Ένιωθε ότι υπήρχε μια ιουδαιο-μασονική συνωμοσία ενάντια στο σχέδιο του Χριστού και υποστήριξε ότι οι Εβραίοι είχαν την κύρια συμμετοχή στη διάδοση του κομμουνισμού. Για αυτόν τον λόγο πολλοί σήμερα χαρακτηρίζουν τον Fahey «συνομωσιολόγο».

Ο Fahey άφησε πίσω του ένα μεγάλο συγγραφικό έργο το οποίο δεν θέλησε να προστατεύσει με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του προώθησε ο Ιρλανδός χριστιανός ακτιβιστής L. Fry, ο οποίος υποστήριζε ότι οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι τόσο για τον καπιταλισμό, όσο και για τον μπολσεβικισμό και ότι ο τελικός στόχος συγκεκριμένων Εβραίων και Μασόνων ήταν η «Παγκόσμια Κυριαρχία». Ο Fry, για αυτές τις θέσεις θεωρείται «αντισημίτης». Οι πεποιθήσεις του Fahey επηρέασαν επίσης και τον Gerry McGeough (γεννημένος το 1958), εθελοντή στον IRA και πρώην ακτιβιστή του Σιν Φέιν.


Μεταξύ των βιβλίων του Fahey είναι - ίσως το πιο γνωστό - το ‘The Rulers of Russia’ (1940), όπου δίνει τα ονόματα, την εθνικότητα και την φυλετική καταγωγή όλων των Μπολσεβίκων επαναστατών ηγετών και τις θέσεις που κατέλαβαν αμέσως μόλις ο Λένιν άρπαξε την εξουσία, καθώς και τα ‘Money Manipulation and Social Order’ (1944), ‘Grand Orient Freemasonry Unmasked as the Secret Power Behind Communism’ (1950) και ‘The Kingship of Christ and the Conversion of the Jewish Nation’ (1953).
Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό ἄρθρο ἐδῶ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου