" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

800 δισεκατομμύρια περιμένουν στην Ελβετία για να φορολογηθούν και η κυβέρνηση ούτε που το σκέφτεται!

800 δισεκατομμύρια περιμένουν στην Ελβετία για να φορολογηθούν και η κυβέρνηση ούτε που το σκέφτεται!

Η είδηση ήρθε από την γερμανική εφημερίδα “Die Welt”. Το δημοσίευμα κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια της τρομοκρατίας, ώστε να πειστεί ο Ελληνικός Λαός για την χρηστότητα του νέου... αριστερού μνημονίου και να μην αντιδράσει στην υπογραφή του από την συγκυβέρνηση. Όμως πίσω από τις γραμμές της δημοσιογραφικής τρομοκρατίας, υπήρχε μία είδηση που μάλλον ξέφυγε από τον δημοσιογράφο, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει κλίμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, στην Ελβετία υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων ολιγαρχών που αθροιζόμενες φτάνουν τα 800 δισ. ευρω, τα οποία περιμένουν να φορολογηθούν. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, η ελβετική κυβέρνηση περίμενε ματαίως τους σαμαροβενιζέλους επί χρόνια να στείλουν αίτημα, ενώ τώρα περιμένει ματαίως την συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, η οποία κατεβάζει «φαεινές» και σπαρταριστές ιδέες για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά αποφεύγει εντέχνως να στείλει ένα απλό σημείωμα στην Ελβετία, προκειμένου να φορολογηθούν οι πλουτοκράτες.

Στα πλαίσια αυτά και μιας και μιλάμε για την Ελβετία, αξίζει να θυμηθούμε ότι στην προηγούμενη επιτροπή για την Λίστα Λαγκάρντ, οι συριζαίοι είχαν προσπαθήσει διακαώς ώστε να περιοριστούν οι έρευνες αποκλειστικά και μόνο στον Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας στο απυρόβλητο Γιωργάκη και Βενιζέλο. Τώρα λένε ότι θα ξανακάνουν εξεταστική, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού τα αδικήματα των προαναφερομένων έχουν πλέον παραγραφεί βάσει του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών.  
Οπότε, όπως ευκόλως καταλαβαίνουμε, ο Σύριζα δεν έχει καμία πρόθεση να φορολογήσει τον πλούτο, αλλά θα στείλει τον «λογαριασμό» στους Έλληνες πολίτες, όπως ακριβώς κάνανε οι σαμαροβενιζέλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου