" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ; !!!

Ο κ. Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ μπορεί να δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από την υπαναχώρηση του Πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι μια τέτοια συζήτηση δεν είναι δυνατόν να μπει σε καλούπια. Το γεγονός ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου, μολονότι δήλωσε πως η έρευνα θα αρχίσει από το 2004 και έπειτα, επιμένει και στη λογική «όλα στο φως»- αφήνοντας το θέμα να συζητείται επί μία εβδομάδα προτού αποσαφηνίσει τις προθέσεις του- δεν επιτρέπει την αποκατάσταση της ηρεμίας.  
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να αφήσει ανυπεράσπιστο το έργο του ακόμη και αν χρειαστεί να δώσει μόνος του τη μάχη. 
Κάθε φορά που προκαλείται, παρεμβαίνει και δίνει δημοσίως τις απαντήσεις του, οι οποίες είναι πολιτικές και δεν περιέχουν ποτέ προσωπικές αιχμές. 
Στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη επισημαίνουν ότι ούτε στο μέλλον σκοπεύει να μείνει σιωπηλός όταν αισθάνεται ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, και ασφαλώς αν ξεκινήσει η συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Οικονομία δεν θα λείψουν οι αφορμές για να μιλήσει. Οι κκ. Παπανδρέου και Σημίτης έχουν πολύ καιρό να συνομιλήσουν απευθείας. 
Ωστόσο κορυφαίοι υπουργοί οι οποίοι ανήκουν στον στενό κύκλο του Πρωθυπουργού έχουν τακτικές επαφές με συνεργάτες του κ. Σημίτη, αναζητώντας στηρίγματα στην εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ. 
Μια ρήξη τη στιγμή που οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση αναμένεται να οδηγήσουν ένα «κίνημα τιμωρίας» στην κάλπη δεν θα ωφελούσε σε τίποτα. Επιπλέον υπουργοί, όπως οι κκ. Χ. Παμπούκης και Α. Λοβέρδος, αξιοσημείωτη ομάδα βουλευτών του ΠαΣοΚ αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος διατηρούν επιφυλάξεις, είτε για την αναγκαιότητα σύστασης της επιτροπής αυτής είτε για τη χρονική επέκτασή της πέραν του 2004. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι το αντικείμενο της επιτροπής δύσκολα θα περιοριστεί σε συγκεκριμένη περίοδο και η ΝΔ θέτει μεν ερωτήματα για το swap της Goldman Sachs, το ενδιαφέρον της όμως δεν αφορά τον κ. Σημίτη αλλά την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Μάιο του 2010.

Από: Βήμαonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου