" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Το παρασκήνιο της έκρηξης Σημίτη

«Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά», αναφέρει στην ολιγόλογη δήλωσή του ο κ. Σημίτης. 
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, παρά τις παροτρύνσεις συνεργατών του να μην απαντήσει δημοσίως, εξέδωσε μια σκληρή δήλωση -λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή, που είχε «εντολή» να μιλήσει για την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην Εξεταστική -μόνο- για τα παραποιημένα στοιχεία.
Προχθές, όμως, στο γραφείο του στην Ακαδημίας είχε ξεχειλίσει ο θυμός. Η δήλωσή του εκτιμάται ότι έγινε για να αποσαφηνίσει την πρόθεσή του να ερευνηθούν όλες οι περίοδοι -ακόμη και αυτή πριν από την ένταξη στην ΟΝΕ, με την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή του έκανε ό,τι και οι άλ­λες ευρωπαϊκές χώρες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από διαβούλευση αρκετής ώρας αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους και να δώσουν εξηγήσεις μέσω κυβενρητικών κύκλων: «Δεν υπήρξε καμία αιχμή εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και καμία αναφορά του Γ. Παπανδρέου».

( Από την ιστοσελίδα Έθνοςonline,4/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου