" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η ρωσική Εκκλησία αντίθετη με το Βατικανό για το Νόμπελ Ιατρικής!

Η Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι "δεν βλέπει τίποτε το κακό" στην επιλογή του βρετανού βιολόγου Ρόμπερτ Έντουαρντς, "πατέρα" της τεχνητής γονιμοποίησης για το Νόμπελ της Ιατρικής του 2010 τη στιγμή που το Βατικανό επέκρινε την επιλογή αυτή.

"Δεν υπάρχει τίποτε κακό στην in vitro γονιμοποίηση εάν αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας συζυγικής σχέσης και δεν πρόκειται για την παραγωγή πλεοναζόντων ωαρίων που είναι καταδικασμένα να πεθάνουν", δήλωσε ο Βσεβολόντ Τσάπλιν, επικεφαλής του Τμήματος Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας που είναι επιφορτισμένο για τις επαφές και σχέσεις με την κοινωνία.

"Η χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας θα πρέπει να σέβεται απολύτως τις ηθικές αξίες" προσθέτει, όπως μεταδίδει το πρακτορεiο Ria Novosti.

   H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία "δεν είναι τόσο κατηγορηματική στο ζήτημα αυτό όπως είναι το Βατικανό" που κατέκρινε την απονομή του Νόμπελ Ιατρικής στον δόκτορα Έντουαρντς, ανέφερε ο Ντμίτρι Περσίν, μέλος του Συμβουλίου του Πατριαρχείου που ασχολείται με θέματα ηθικής βιολογίας.
 Το Πατριαρχείο "δεν αντιτίθεται στην in vitro γονιμοποίηση με την προϋπόθεση ότι αυτή θα γίνει χωρίς την παρεμβολή παρένθετης μητέρας και φυσικά χωρίς την χρησιμοποίηση του παιδιού που θα γεννηθεί για πειραματικούς σκοπούς", πρόσθεσε ο κ. Περσίν.
 
"Οι γονείς είναι οι μόνοι και κανείς άλλος που πρέπει να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδάκι με τον τρόπο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τους τους πιθανούς παθολογικούς κινδύνους και τις χρόνιες ασθένειες που ενδέχεται να εμφανιστούν στο παιδί", κατέληξε ο ειδικός εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.
 
Χθες το Βατικανό κατέκρινε έντονα την επιλογή του δόκτορα Έντουαρντς για το Νόμπελ Ιατρικής, επικαλούμενο θέματα ηθικής και υπεράσπισης της φυσιολογικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου