" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη Δ. Αβραμόπουλου: «Ένα τέτοιο μνημόνιο εμείς δεν θα το υιοθετούσαμε ποτέ»

Στην αποκάλυψη ότι είχε στείλει κατ’ επανάληψη ως υπουργός σημειώματα προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, χωρίς, ωστόσο, να λάβει κάποια απάντηση, προβαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θέμα της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. 
 Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Όλες οι ενδείξεις του 2008 προανήγγελλαν την επερχόμενη οικονομική κρίση, με βασικά προβλήματα τη ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ύφεση. Δεν χρειαζόταν να είσαι οικονομολόγος για να το προβλέψεις. Και η Ελλάδα δεν θα έμενε έξω από αυτήν», δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας, ότι παρά το γεγονός ότι δεν μετείχε στην Κυβερνητική Επιτροπή, έκρινε ότι έπρεπε να κάνει τις επισημάνσεις του. «Θα έπρεπε να είναι κανείς τυφλός για να μη βλέπει που πάνε τα πράγματα. Η κρίση προαναγγελλόταν.  
Πτώση του δολαρίου και άνοδος της τιμής του πετρελαίου μοιραία επηρέαζαν την ούτως ή άλλως ευάλωτη ελληνική οικονομία», προσθέτει. 
Σε ερώτηση πως αντιμετωπίζει τα σενάρια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο κ. Αβραμόπουλος απαντά ότι είναι πλέον αργά με το συγκεκριμένο μνημόνιο να σκότωσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Η κυβέρνηση έχασε μια μοναδική ευκαιρία να λειτουργήσει εθνικά. Προτίμησε τον δικό της δρόμο, με τις γνωστές πια σε όλους μας αρνητικές συνέπειες, κυρίως στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης» δηλώνει. «Ένα τέτοιο μνημόνιο εμείς δεν θα το υιοθετούσαμε ποτέ», προσθέτει. 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι όσοι ενστερνίζονται την ιδεολογία και τις αρχές της ΝΔ έχουν θέση στο κόμμα και σημειώνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μετακομίσει ένας βουλευτής από το ένα κόμμα στο άλλο είναι να παραδώσει την έδρα του. «Η Κεντροδεξιά δεν είναι ούτε διχοτομημένη, ούτε τριχοτομημένη. Η ΝΔ αποτελεί τον σταθερό άξονα, τον κεντρικό κορμό της ευρύτερης παράταξης, με συγκεκριμένο αξιακό κώδικα και αρχές, ενώ σημειώνει: 
«Αν η κυρία Μπακογιάννη, αλλά και όποια στελέχη βρίσκονται εκτός ΝΔ αποδέχονται τις αξίες, τις αρχές, την ιδεολογία και την πολιτική της ΝΔ, θα βρουν ανοιχτές τις πόρτες του κόμματος»
Ο Δ. Αβραμόπουλος δηλώνει ότι η καινούργια ΝΔ έχοντας κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν, επανασυνδέεται με την ιστορία της, αφήνοντας πίσω τα όσα κακά συνόδευσαν το παρελθόν της. Για δε τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και το ρόλο του στη ΝΔ δηλώνει: «Μετά την εκλογική συντριβή και την οικειοθελή αποχώρησή του, ο Κώστας Καραμανλής ανήκει στα ιστορικά πρόσωπα. Όλοι εμείς κοιτάμε μπροστά». Ερωτηθείς για τη θέση του Άρη Σπηλιωτόπολου στο κόμμα υποστηρίζει ότι «σε ένα κόμμα δεν είναι μόνο τι σου αναθέτουν, αλλά και τι διεκδικείς. Ο καθένας μας αξιολογείται από τον βαθμό συμμετοχής του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου