" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ιταλία: Σύλληψη 16 μαφιόζων της Καμόρα

Στη σύλληψη στη Νάπολη 16 μαφιόζων της Καμόρα προχώρησε η ιταλική αστυνομία. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρεις γυναίκες, μέλη της συμμορίας Άρπεα, η οποία ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε προάστιο της πόλης αυτής.
Οι τρεις γυναίκες, η 47χρονη Πατρίτσια, η 41χρονη Τζουζεπίνα και η 33χρονη Λένα, είναι αδελφές του Βιτσέντζο Άρπεα, αδιαμφισβήτητου αρχηγού της συμμορίας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή μαζί με τους τέσσερις αδελφούς του.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι τρεις αδελφές διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στη μαφιόζικη συμμορία, καθώς κρατούσαν το ταμείο της συμμορίας και ήλεγχαν την κίνηση των μετρητών.
Η Λένα έπαιζε το ρόλο εκπροσώπου του Βιτσέντζο, ενώ η Τζουζεπίνα ήλεγχε τους δρόμους και τις πλατείες της συνοικίας όπου η συμμορία πωλούσε ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη.
Εδώ και μια εικοσαετία οι γυναίκες αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κύρος στους κόλπους της Καμόρα, παίρνοντας συχνά τη θέση των αδελφών, των πατέρων ή των συζύγων τους, όταν αυτοί συλλαμβάνονται και εκτίουν μεγάλες ποινές κάθειρξης.

 
NAFTEMPORIKI.GR

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου