" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ανοίγουν 40 τραπεζικοί λογαριασμοί για το C4I

Την ώρα που στο στόχαστρο της 
ανάκρισης για τα μαύρα ταμεία της Siemens μπαίνουν για τα καλά οι συμβάσεις για το "αμαρτωλό" σύστημα C4Ι και για την προμήθεια των ανιπυραυλικών συστημάτων τύπου Πάτριοτ (το 1999 επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου) η οποία παραγράφεται και για τα μη πολιτικά πρόσωπα σε τρία χρόνια, στο Εφετείο της Αθήνας εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά η Κατερίνα Τσακάλου, πρώην γραμματέας (και εξ απορρήτων) του Μιχ. Χριστοφοράκου.

Η γυναίκα ζήτησε να δει την ανακρίτρια Μαρία Νοκολακέα και της ανακοίνωσε ότι απολύθηκε από την εταιρία Siemens μετά από μακρόχρονη συνεργασία κι ενώ εδώ κι έναν χρόνο ήταν υπεύθυνη για το τμήμα διαφάνειας της εταιρίας. Η απόλυσή της βέβαια είχε διαρρεύσει σε ανεπίσημο επίπεδο αλλά η ίδια κατέστησε γνωστό πώς απολύθηκε και ο γιός της που επίσης εργαζόταν στην εταιρία. Η κ. Τσακάλου γνωστοποίησε και την πρόθεσή της να στείλει εξώδικο στην εταιρία, στο οποίο προφανώς θα χαρακτηρίζει εκδικητική την απόλυσή της και συνεπώς καταχρηστική.  


Το δεξί χέρι του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς, η γυναίκα που γνώριζε σχεδόν τα πάντα από τη δράση του Μιχ. Χριστοφοράκου όχι μόνο διαχειριζόταν τα αρχεία του, όχι μόνο ήξερε ποιούς πολιτικούς "συναντούσε" και που, αλλά κανόνιζε ακόμα και ποιός θα καθίσει κοντά στον Χριστοφοράκο στα επίσημα δείπνα. 


Πάντως η εξέτασή της ως μάρτυρα για την υπόθεση Siemens συνοδεύτηκε από στοιχεία για τις δραστηριότητες Χριστοφοράκου.

Άνοιγμα Λογαριασμών

Στη συνέχεια της έρευνας πάντως η ανακρίτρια βάζει σε πρώτο πλάνο δυο συμβάσεις:

Α) Το C4Ι για τη διερεύνηση του οποίου έχει ζητήσει ήδη το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 40 στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων Αμυνας και Δημόσιας Τάξης.

Β)Των αντιπυραυλικών συστημάτων τύπου «Πάτριοτ» (1999 - επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου) για την οποία οι όποιες ποινικές ευθύνες ακόμα και των μη πολιτικών προσώπων (πολιτικών έχουν παραγραφεί προ πολλού)  παραγράφονται σε τρία χρόνια. Η έρευνα θα τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα καθώς έφτασε τα 1,3 δισ. ευρώ και ήδη εκκρεμεί ποινική δίωξη για  ενεργητική και παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 


Αυτό που ερευνάται είναι η ζημία του Δημοσίου καθώς καταγγέλλεται πώς δεν είναι τα συστήματα αυτά, συμβατά με τον αμυντικό εξοπλισμό που είχε ήδη η χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου