" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τσουνάμι,μετά από σεισμό 7,7 βαθμών στην Σουμάτρα,σκοτώνει 108 ανθρώπους .

Τουλάχιστον 108 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 αγνοούνται μετά το τοπικό τσουνάμι που σημειώθηκε έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 7,7 βαθμών που σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Σουμάτρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Ο σεισμός, μεγέθους 7,7 βαθμών, έπληξε την περιοχή που βρίσκεται 78 χιλιόμετρα δυτικά του Νότιου Παγκάι στα νησιά Μενταουάι. 

Ο αξιωματούχος Χέντρι Ντόρι Σατόκο δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Metro TV ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί φτάνουν τους 108, ενώ αγνοούνται 502 άνθρωποι.
Τα περισσότερα κτίσματα του παραλιακού χωριού Μπέτου Μόνγκα έχουν καταστραφεί, δήλωσε από την πλευρά του αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αλιείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το 80% των σπιτιών της περιοχής έχουν υποστεί ζημιές, ενώ τα αποθέματα τροφίμων είναι μικρά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου