" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Οι Τούρκοι στέλνουν κατασκοπευτικό δορυφόρο

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως η Τουρκία το 2012 θα θέσει σε τροχιά τον πρώτο κατασκοπευτικό της δορυφόρο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ερντογάν ο δορυφόρος προορίζεται για να «διευκολύνει τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών του PKK και να μειώσει την εξάρτησή της από τους δορυφόρους των ΗΠΑ». Ασφαλώς κανένας δεν μπορεί να αποτρέψει τους Τούρκους από το να στρέψουν το δορυφόρο τους και προς την Κύπρο. 

Ο δορυφόρος θα ονομάζεται Gokturk και την κατασκευή του έχει αναλάβει η Aselan σε συνεργασία με την Telespazio υπολογίζεται πως η κατασκευή του θα στοιχίσει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και θα μπορεί να προσφέρει εικόνα υψηλής ευκρίνιας σε απόσταση έως και ένα τετραγωνικό μέτρο από το έδαφος. Επίσης ο δορυφόρος θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό λαθρέμπορων ναρκωτικών καθώς επίσης και μετακινήσεις ομάδων λαθρομεταναστών. Η τουρκική κατασκοπία αποκτάει πλέον ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην περιοχή αφού ο,τιδήποτε κι αν συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή θα μπορεί να το παρακολουθεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου