" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση Τ. Χυτήρη για την κατάληψη Ακρόπολης από συμβασιούχους.

«Πρέπει να αφήσουμε την Ακρόπολη έξω από όλη την κουβέντα αυτήν» διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλ.Χυτήρης, με αφορμή την κατάληψη της Ακρόπολης από συμβασιούχους. 
Ο κ Χυτήρης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ εξιστόρησε τα γεγονότα που προκάλεσαν την επέμβαση της Αστυνομίας. 
 «Χθες πήγαν και έκλεισαν την Ακρόπολη στην διάρκεια της ημέρας και δεν άφησαν τους τουρίστες να μπουν. Όμως έκαναν και κάτι επιπλέον, πήγαν και πήραν την κλειδαριά, το λουκέτο της εισόδου της Ακρόπολης και την άλλαξαν και έβαλαν δικό τους. 
Δεν άφηναν κανένα να μπει, ήταν οι ίδιοι μέσα, διανυκτέρευσαν το βράδυ και η Ακρόπολη ήταν στην δικιά τους διάθεση, θα έλεγα. Όποτε επενέβη το βράδυ η αστυνομία
Πήγε εκεί κάποιος αξιωματικός της αστυνομίας και πήρε κατάθεση από τον έφορο αρχαιοτήτων της Ακρόπολης, τον κ. Μάντη, πήρε κατάθεση τι ακριβώς έγινε, και ταυτόχρονα πήρε από τους υπαλλήλους. 
Αυτές οι καταθέσεις πάνε μετά στον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας αν δει ότι έχουν τελεστεί παράνομες πράξεις τότε δίνει εντολή να επέμβει η αστυνομία, πράγμα το οποίο έγινε σήμερα το πρωί». 
Πρόσθεσε ακόμη ότι η εικόνα της, υπό κατάληψη, Ακρόπολης δεν συμβάλλει στην εικόνα της χώρας. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να αντιληφθούν πλέον ότι δεν θα ανανεώνονται οι συμβάσεις τους και όταν θα λήγουν θα φεύγουν, από την υπηρεσία τους, ενώ έκανε αυτοκριτική για την στάση, στο παρελθόν, των πολιτικών απέναντί τους.
Πάντως πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να υποστηρίζουν οι καταληψίες ότι θα κλείσουν για ένα μήνα την Ακρόπολη και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να μείνει κλειστή η Ακρόπολη...». 
Τέλος, ανέφερε ότι σε όσους οφείλονται δεδουλευμένα θα πληρωθούν, μόλις προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

από : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου