" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Δέν συνελήφθη, ἐχειροκροτήθη !


 Καθώς η βίαιη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα πλησιάζει τον δέκατο μήνα της προκαλώντας μια διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική καταστροφή και δημιουργώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλαβε επαίνους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία παρείχε κρίσιμη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη για τον πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός –ο οποίος θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει εντάλματα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα– πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου αυτή την εβδομάδα, όπου μίλησε στο Κογκρέσο, εν μέσω διαδηλώσεων εντός και εκτός του αμερικανικού Καπιτωλίου.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να συνεχίσει τον πόλεμό του μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς, ζήτησε εγγυήσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί παρά τις εντάσεις για τη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και την αναβολή των αμερικανικών αποστολών όπλων.

Επαναλαμβανόμενα ψέματα

Ο Νετανιάχου παρουσίασε στο Κογκρέσο μια σειρά από ισχυρισμούς για τους οποίους απέτυχε να παράσχει αποδείξεις και πάλι.

Από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που πυροδοτήθηκε από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ο Νετανιάχου και το ισραηλινό αμυντικό κατεστημένο προσπάθησαν να κερδίσουν την παγκόσμια υποστήριξη και συμπάθεια επαναλαμβάνοντας ισχυρισμούς που έχουν καταρριφθεί πλήρως.

Είπαν ότι η Χαμάς αποκεφάλιζε μωρά και τα τοποθέτησε σε φούρνους σε ένα ισραηλινό κιμπούτς κατά τη διάρκεια της εισβολής της ομάδας στις 7 Οκτωβρίου, έναν ισχυρισμό που επανέλαβε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αργότερα ανακάλεσε. Δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι συνέβη αυτό, αλλά ο Νετανιάχου επανέλαβε τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Η χρήση μη στρατιωτικών υποδομών από τη Χαμάς ήταν επίσης ένας δυνατός ισχυρισμός που χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα από το Ισραήλ για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία, αποδεκατίζοντας το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας και τα σχολεία που διοικούνται από τον ΟΗΕ που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια. Αυτός ο ισχυρισμός επίσης δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Μια στιγμή που άφησε εμβρόντητους τους θεατές την Τετάρτη ήταν όταν ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ δεν είχε σκοτώσει αμάχους στη νότια Γάζα.

«Ρώτησα τον διοικητή εκεί, πόσους τρομοκράτες βγάζετε στη Ράφα; Μου έδωσε έναν ακριβή αριθμό, 1.203», είπε ο Νετανιάχου , αναφερόμενος σε μια συνομιλία που είχε με έναν Ισραηλινό διοικητή στη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

«Τον ρώτησα πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν; Είπε, πρωθυπουργέ, πρακτικά κανένας. Με εξαίρεση ένα μεμονωμένο περιστατικό όπου σκάγια από βόμβα χτύπησαν μια αποθήκη όπλων της Χαμάς και σκότωσαν άθελά τους δύο δωδεκάδες ανθρώπους», συνέχισε.

«Η απάντηση είναι, πρακτικά καμία. Θέλετε να μάθετε γιατί; Επειδή το Ισραήλ έβγαλε τους πολίτες από τον κίνδυνο. Κάτι που ισχυρίζονταν ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ, αλλά το κάναμε!».

Η δήλωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό του Κογκρέσου, όσους επέλεξαν να παρευρεθούν.

Οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού ότι η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων ήταν μαχητές και όχι άμαχοι χαρακτηρίστηκαν ως μία από τις «πιο επαίσχυντες» στιγμές από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι στον θύλακα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του βομβαρδισμού του Ισραήλ και της ασφυκτικής πολιορκίας που οδήγησε την παράκτια περιοχή στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας, με περισσότερους από 90.000 τραυματίες. Μια άλλη εκτίμηση του  ιατρικού περιοδικού The Lancet λέει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 180.000 .

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του θύλακα των περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει εκτοπιστεί αμέτρητες φορές.


«Η ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω δει ποτέ. Μια σειρά από ψέματα και μια ατελείωτη ροή γενοκτονικής προπαγάνδας, και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πολιτικών απλώς σηκώθηκε και χειροκροτούσε σε κάθε φράση. Γενοκτονικά φρικιά, όλοι τους», έγραψε ένας χρήστης του X.

Ο Jeremy Diamond του CNN περιέγραψε τον ισχυρισμό σχετικά με τις απώλειες αμάχων ως «γελοίες».

Ο ανταποκριτής του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου στην Ιερουσαλήμ κατέρριψε ορισμένους από τους ισχυρισμούς του Νετανιάχου , συμπεριλαμβανομένων αυτών για βοήθεια. Ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκε το ΔΠΔ, το οποίο, ως μέρος της υπόθεσης εγκλημάτων πολέμου κατά Ισραηλινών αξιωματούχων, λέει ότι το Ισραήλ εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στον θύλακα.

Ο Νετανιάχου προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες του ΔΠΔ στην ομιλία του και ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τους αμάχους, ισχυριζόμενος ότι 40.000 φορτηγά βοήθειας είχαν εισέλθει στη Γάζα από την αρχή του πολέμου, συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο τόνους τροφίμων.

«Ο Νετανιάχου μιλάει για μεγάλους αριθμούς βοήθειας, αλλά υπάρχουν πολύ, πολύ ξεκάθαρα στοιχείαμιλάτε με οποιαδήποτε ανθρωπιστική οργάνωση που εργάζεται επιτόπου στη Γάζα, τα Ηνωμένα Έθνη, ακόμα και όταν βλέπεις το Ισραήλ όπως αυτοί άνοιξε και έκλεισε τη στρόφιγγα της βοήθειας προς τη Γάζα, υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι το Ισραήλ δεν επέτρεπε πάντα αρκετή βοήθεια, ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει τη στρατιωτική σύγκρουση για να παράσχει ασφαλείς διαδρομές για να εισέλθει αυτή η βοήθεια», είπε ο Diamond .

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κατακρίνουν το Ισραήλ επειδή δεν βοήθησε να διευκολυνθεί η είσοδος της απελπιστικά αναγκαίας βοήθειας στη Γάζα. Οι παραδόσεις βοήθειας έχουν συσσωρευτεί στην αιγυπτιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος της Ράφα από τότε που το Ισραήλ ανέλαβε το πέρασμα από την πλευρά της Γάζας.

Μποϊκοτάζ και διαμαρτυρία

Περίπου οι μισοί Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μποϊκόταραν την ομιλία του Νετανιάχου. Η Παλαιστινιο-αμερικανίδα βουλευτής  Rashida Tlaib, που παρευρέθηκε,  κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε «Εγκληματίας πολέμου» και «Ένοχος Γενοκτονίας».( φωτό)


Καθώς σηκώθηκε για να επιδείξει την πινακίδα, ο Νετανιάχου δέχτηκε χειροκροτήματα από τους συναδέλφους της Tlaib

Η Alexandria Ocasio-Cortez των Δημοκρατικών είπε ότι το Κογκρέσο έπρεπε να παρουσιάζει κενές θέσεις λόγω του αριθμού των αντιπροσώπων που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν.

«Ο Νετανιάχου έχει χάσει τόσους πολλούς ανθρώπους που απευθύνεται μόνο σε ένα κλάσμα του Κογκρέσου», έγραψε η εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης στο X.

«Όταν συμβαίνει αυτό [ να μην θέλουν να παραστούν οι βουλευτές], γεμίζουν τις θέσεις με μη μέλη, όπως αυτό που κάνουν στις τελετές βραβείων, προκειμένου να προβάλουν την εμφάνιση πλήρους προσέλευσης και υποστήριξης».

Μεταξύ εκείνων που μποϊκόταραν ήταν η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Nancy Pelosi, η οποία κατακεραύνωσε τον Νετανιάχου στο Χ. Αλλά οι ανησυχίες της επικεντρώθηκαν περισσότερο στις αντιρρήσεις του Ισραηλινού ηγέτη για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς παρά στη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Γάζα.

«Η παρουσίαση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Βουλή σήμερα ήταν μακράν η χειρότερη παρουσίαση από οποιονδήποτε ξένο αξιωματούχο που προσκλήθηκε και τιμήθηκε με το προνόμιο να μιλήσει στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της Καλιφόρνια στο X.

«Πολλοί από εμάς που αγαπάμε το Ισραήλ αφιερώσαμε χρόνο σήμερα ακούγοντας Ισραηλινούς πολίτες των οποίων οι οικογένειες υπέφεραν από την τρομοκρατική επίθεση και τις απαγωγές της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς», συνέχισε, ελπίζοντας ότι ο Νετανιάχου θα αφιερώσει τον χρόνο του για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο Νετανιάχου παρέλειψε να αναφέρει τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου. Οι οικογένειες των εναπομεινάντων ομήρων στη Γάζα έχουν κάνει απεγνωσμένες εκκλήσεις για μια συμφωνία που θα απελευθέρωνε τους αιχμαλώτους από τη Γάζα, κατηγορώντας τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του ότι παρεμπόδισαν μια συμφωνία.

Το Ισραήλ λέει ότι περίπου 120 αιχμάλωτοι παραμένουν στη Γάζα από τους περίπου 250 που συνελήφθησαν από τη Χαμάς και άλλους Παλαιστίνιους ένοπλους στις 7 Οκτωβρίου. Παλαιστινιακές φατρίες επιδιώκουν να ανταλλάξουν ομήρους με Παλαιστίνιους κρατούμενους στην ισραηλινή κράτηση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Bernie Sanders κατηγόρησε τον Νετανιάχου ως εγκληματία πολέμου και ψεύτη.

«Ο Νετανιάχου δεν είναι μόνο εγκληματίας πολέμου. Είναι ψεύτης. Όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις συμφωνούν: Δεκάδες χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν την πείνα επειδή η εξτρεμιστική κυβέρνησή του συνεχίζει να εμποδίζει την παροχή βοήθειας. Οι Ισραηλινοί τον θέλουν να φύγει από το γραφείο. Ήρθε λοιπόν στο Κογκρέσο για προεκλογική εκστρατεία», έγραψε ο γερουσιαστής του Βερμόντ στο X.( φωτό)

Η αντιπρόεδρος και σημερινή υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, επίσης δεν παρευρέθηκε στην ομιλία της Τετάρτης λόγω άλλων δεσμεύσεων, ούτε χαιρέτησε τον Νετανιάχου στο αεροδρόμιο όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο του.

Συναντήθηκε όμως μαζύ του την Πέμπτη. μετά τήν συνάντηση με τον Μπάιντεν.

Έξω στους δρόμους της Ουάσιγκτον DC, φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές επέκριναν την επίσκεψη του Νετανιάχου ( φωτό) και έγιναν κάποιες συλλήψεις. Εκατοντάδες συνελήφθησαν την Τρίτη όταν ακτιβιστές της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη διαδήλωσαν μέσα στο κτίριο του Κογκρέσου.

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ο Νετανιάχου είπε: «Επισήμως έχετε γίνει οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν».


Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στο Ιράν και τις υποστηριζόμενες από το Ιράν ομάδες στη Μέση Ανατολή που πολεμούν επί του παρόντος το Ισραήλ παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο και οι Χούτι στην Υεμένη .

Οι διεθνείς παρατηρητές ανησυχούν ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη, περιφερειακή πυρκαγιά, ειδικά με την βαριά οπλισμένη ομάδα της Χεζμπολάχ.

Ἀπό : newarab.com


Ἡ Πελασγική

44 σχόλια:

  1. Μια ομιλία που καταφανώς ήταν στημένη φιέστα
    Ένα θέατρο σκιών στο οποίο ένας μιλούσε και πολλά καραγκιοζια χειροκροτούσαν κατά το πώς και πότε εκινούντο από τον καραγκιοζοπαίχτη
    Και ο σκοπός;
    Ο σκοπός ήταν να καταδειχτεί σε όλον τον κόσμο το ακαταδιωκτον των κακούργων
    Αυτό ήθελαν αυτό επέτυχαν
    Σαν να εδηλωσαν πως δεν ισχύουν για αυτούς οι νόμοι και οι συνθήκες παρά μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να παρουσιάζονται όπου θέλουν χωρίς να φοβούνται τις νομικές συνέπειες των πράξεών τους
    Ήταν αυτό που είδαμε μια πράξη διασποράς φόβου σε όλον τον πλανήτη και μια επίδειξη παντοδυναμίας
    Αυτό ήταν και τίποτε άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Ήταν αυτό που είδαμε μια πράξη διασποράς φόβου σε όλον τον πλανήτη και μια επίδειξη παντοδυναμίας»

      Μά ναί, αὐτο ἤθελαν νά ἐπιτύχουν.
      Ὅπως ἐπίσης καί τό ἄλλο μέ τά κομμούνια πού καί καλά εἶναι κατά τοῦ Ἰσραήλ καί οἱ μόνοι πού τό διατυμανίζουν. Νά βλέπῃς τώρα τήν Πελόσι ( ἄν εἶναι δυνατόν ) νά τό παίζῃ διαμαρυτρόμενη κατά τῶν Ἰσραηλινῶν. Πρόσεξε,ὄχι κατά τῶν ἑβραίων, κατά τῶν Ἰσραηλινῶν. Τό σενάριο τοῦ εργου εἶναι καλά προσεγμένο. Καί ἡ Χάρρις,παίζει τόσο καλά τόν ῥόλον πού τό πῶς κρατιέται νά μήν ἀνοίξῃ ἐκείνη τήν στοματάρα μόνον αὐτή τό ξέρει.
      Κῦττα τήν φωτό μέ τόν Νετανιάχου καί πῶς συγκρατιέται. Ἡ ἡλίθια...

      Τό νέο πρόσωπο τῶν κομμουνιστῶν σήμερα ...

      Ἑβραιοκομμουνιστῶν γιά τήν ἀκρίβεια. Ἀηδία ...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή
    2. Ούτως η άλλως αγαπητή Πελασγικη είναι γνωστόν τοίς πάσι πως ο κομμουνισμός είναι ένα κατασκεύασμα προερχόμενο από την φυλή αυτήν
      Μια ονομάτων επίσκεψις (σε όλα τα κομμουνιστικά μορφώματα ανά την ιστορίαν)αρκεί προς επιβεβαίωσιν

      Διαγραφή
    3. Ἔτσι !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή
  2. Και φυσικά εμείς όλοι θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε κόκα κόλα ασπιρίνη νεστλε και ότι άλλο δίνει κέρδος σε αυτούς
    Λέγοντας με αγαθιαρικο ύφος sorry but I didn't know about

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄχι κόκα κόλα. Περίπου 10 χρόνια τώρα ἐμεῖς πίνουμε μόνον ΛΟΥΞ. Καί κόλα ΛΟΥΞ ἡ ὁποία εἶναι κορυφή στήν γεύσιν ! Ἡ ΛΟΥΞ χρησιμοποιεῖ στά προἱόντα της νερό ἀπό τήν πηγή Κεφαλόβρυσου. Μιλᾶμε γιά τά καλλίτερα προϊόντα.
      Ἕνα διάστημα πέρναμε τήν Green Cola, μᾶλλον ὅταν εἶχε πρωτοκυκλοφορήσει ( 2012). Ἀλλά μετά ἀπό κάποιο διάστημα, ἴσως καί χρόνο, ἄλλαξε ἡ γεύσις της. Τέλος πάντων ἀπό ᾿κεῖ καί μετά μόνον ΛΟΥΞ !

      Κῦττα διαφήμησιν
      ΛΟΥΞ, ἀπό τό 1950
      https://www.loux.gr/images/loux.jpg

      Κι᾿ἐδῶ ἡ ἱστορία της : https://www.loux.gr/index.php/about-us/who-we-are/history

      Ἀσπιρίνη ; Πᾶμε γιά 5ετία πού τήν καταργήσαμε. Algofren τῆς ἑλληνικῆς ἑταιρείας Intermed Α.Β.Ε.Ε. Καί βεβαἰως ἐπιλέγουμε φάρμακα τοῦ ὀμίλου ΒΙΑΝΕΞ.

      Καί τό γαλατάκι μας ὅτιδήποτε ἄλλο πέραν τῆς ΝΕΣΤΛΕ καί τῆς ΝΟΥΝΟΥ πού τῆς κακοφάνηκε αἴφνης ἡ δεκαετιῶν ἐτικέτα της καί τήν ἄλλαξε.Ἔγινε τό μωρό ἕνα μουκέτο κρίνα !

      Τέλος πάντων ὅ,τι μποροῦμε κι᾿ὅσο μποροῦμε στηρίζουμε τά ἑλληνικά προϊόντα. Καί νά κυττᾶτε τί γράφει ἡ ἐτικέτα σέ σχέσιν μέ τήν προέλευσιν τῆς πρώτης ὕλης. Ἄν τε γιατί μέ τά ὄσπρια τό ἔχουν παρακάνει ! Γι᾿αὐτό καί πέρνουμε χῦμα. Σιγουριάαα !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή
    2. Προσοχή!! Έχω παρατηρήσει ότι άρχισαν να αντικαθιστούν την καρκινογόνο ασπαρτάμη στην πορτοκαλάδα Fanta με Ακεσουλφάμη Κ και Σουκραλόζη, , επίσης καρκινογόνα, χωρίς να αναγράφουν στην συσκευασία "sugar free" ή "zero"!!!

      Διαγραφή
    3. Ναί εἶναι ἀλήθεια γι᾿αὐτό μακριά ἀπό κάθε τι πού ἀναγράφει "sugar free" καί "zero".

      Εὐχαριστοῦμε.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ NORD !

      Διαγραφή
  3. Θα το επαναλαβω οτι οι εβραιοι με τα εγκληματα τους και με το απολυτο θρασσος που τους κανει να κομπαζουν διεθνως, υποκινουν το μισος των Λαων εναντιον τους.
    Ακομα και οι "εθελοντικα τυφλοι" θα κατανοησουν με τον χρονο τι απανθρωποι και υπανθρωποι ειναι οι σημερινοι απογονοι των Χριστοκτονων.

    Κι οταν ερθει η ωρα της συγκομιδης; Ουτε ψιλλος στον κορφο τους!
    Δεν θα μεινει ουτε νυχι οχι μονον απο δαυτους αλλα κι απο τους αργυρωνυτους συνοδοιπορους* τους.
    Εξ αλλου το λενε και οι Γραφες: "Το Αιμα Αυτου σε μας και στα παιδια μας".

    Καλησπερα σας

    *π.χ. Ολους αυτους που "γιορταζαν" προχθες την ....δημοκρατια ΤΟΥΣ στους δροσερους κηπους της Ηρωδου Αττικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε θά τό σταματήσουν αὐτό τό καραγκιοζιλίκι ;

      Καί μετά ἐνοχλεῖται ὁ Θαλῆς πού ἀπαξιοῦμε τήν κ@λοδημοκρατία τους.
      Ἄσε μας μωρέ ἐσύ καί αὐτοί καί ἡ σκ@τοδημοκρατία σας ...

      Κῦττα ἀηδιαστικές φάτσες. Ὅλοι αυτοί σέ βάρος μας καλοπερνοῦν καί μᾶς κουνοῦν καί τό δάχτυλο.
      https://www.skai.gr/news/politics/peninta-xronia-elliniki-dimokratia-h-deksiosi-sto-proedriko-megaro-deite-fotografies

      Δέν συνεχίζω γιατί δέν θ᾿ἀποφύγω τήν παρεκτροπή...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Κα Πελασγικη στο επεσημανε και ενας συνσχολιαστης οτι ο Θαλης ως δημοκρατια θεωρει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και οχι την κοινοβουλευτικη που ειναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ αλλα εσυ συνεχιζεις να με τσουβαλιαζεις, οταν ολα αυτα τα χρονια που σχολιαζω ποτε μα ποτε δεν εχω εξαρει ουτε για ενα δευτερολεπτο τον κοινοβουλευτισμο και την μεταπολιτευση.Αναριθμητες φορες ανεφερα οτι εκλιπει απο το σημερινο πολιτευμα η κληρωση ενω υπαρχει υποπτως μονο η αιρετοτητα των αρχοντων. Δεν ειναι υποχρεωτικο βεβαια να συμφωνουμε. Η διαφωνια ειναι κατι που το φερνει ο διαλογος αλλα ο διαλογος ειναι κριτηριο της δημοκρατιας κ. Πελασγικη και ειτε το δεχεσε ειτε οχι ειναι μεγα πολιτισμικο αποθεμα της Αρχαιας Ελλαδος. ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Γιαυτο εμπαινα στο φορουμ πολλες φορες λεγοντας "χαριν του διαλογου" υποθετοντας τοσο ανοητα τελικα οτι η διαλεκτικη και η ελευθερια του λογου ειναι αρετες αποδεκτες. Αμ δε ! Και εχω ενα ερωτημα προς τον εαυτο μου μαλλον! Οταν καποιος δεν εκτιμα την ελευθερια του λογου, την ελευθερογνωμια και ολες αυτες τις αρετες της δημοκρατιας ΚΑΙ ΜΟΝΟ δηλωνοντας μαλιστα απεριφραστα οτι ειναι θιασωτης του δεδηλωμενου ολοκληρωτισμου τοτε εγω τι κανω εδω μεσα. Γιαυτο γεια σας και ευχαριστω για την ως τωρα φιλοξενια.Ευχομαι παρολα αυτα και ελπιζω ως εθνοκεντρικος δημοκρατης η ανταλλαγη διαφορετικων αποψεων να υπηρξε για καποιους επωφελης.

      Διαγραφή
    3. Παρεκτρεψου! Παρεκτρεψου!
      Εδω ο "δυτικος πολιτισμενος" κοσμος βρισκεται στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ και συ ντρεπεσαι να τους διαολοστειλεις;
      Μωρε ριχτους να ξαλαφρωσει η ψυχουλα σου!

      Σου εχω πει: ΜΙΑ ειναι η μεθοδος ιασηςτης Ελλαδος αλλα και του υπολοιπου κοσμου!
      Πολιτης/Οπλιτης !!!!!!!
      Συλληψη και επι τοπου στα υπαιθρια στρατοπεδα ....."αντιρρησιων συνειδησης", μεχρι λεπτομερους και τελειωτικου ξεσκαρταρισματος.
      Δικαιωμα στη ζωη, στην ευτυχια και στην προοδο καθε Εθνους, θα εχουν ΜΟΝΟ οι κατ' Αριστοτελην λογικοι ανθρωποι.
      Διοτι με την λογικην οι ανθρωποι μαθαινουν ΠΩΣ να διανοουνται ορθως και κατ' επεκτασιν να ευημερουν.

      Οποτε: Α=Α


      Καλησπερα

      Διαγραφή
    4. Αὐτό ἀκριβῶς εἶναι πού χαρακτηρίζει τόν κάτοικο τῆς Ἑλλαδικῆς : ὁ Ἐγωϊσμός !
      Κάθε ἕνας ἐξ ἡμῶν πιστεύει πώς ὁ κόσμος γυρνᾷ γύρω ἀπό αὐτόν.

      Λοιπόν ἀγαπητέ Θαλῆ, θά ἤθελα νά ἤξερα γιά ποιά δημοκρατία κάνουμε λόγον. Μήπως γιά ἐκείνη πού ἔχει ὁ καθείς στό μυαλό του ἤ μήπως γιά ἐκείνη πού ἀπό τῆς ὑπάρξεώς της μέχρι σήμερα ἔχει καταγραφεῖ ἡ πορεία της καί τά ἔργα της ὥστε νά μποροῦμε νά κρίνουμε, να σχολιάζουμε καί νά μετροῦμε τά θετικά καί ἀρνητικά της σημεῖα ;

      Λοιπόν γιά αὐτή την δημοκρατία ὁ λόγος. Τῶν ἀρχαίων Ἀθηνῶν :

      « Ὅλοι οἱ ἀρχαῖοι συγγραφεῖς εἶναι σύμφωνοι σ᾿ἕνα πρᾶγμα : τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα τήν κατέστρεψε τό καθεστώς τῆς Ἀρχαίας Ἀθήνας.Ἦταν πηγή ὅλων τῶν κακῶν. Κι᾿ἔλεγαν οἱ Σπαρτιᾶτες :Μά τί καθεστώς εἶναι αὐτό,τήν στιγμή κατά τήν ὁποία ὅποιος ὑπερέχει ἀπό τούς ἄλλους εἶναι ἀναγκασμένος νά φύγῃ !»

      Μιχαλόπουλος Δημήτριος καθηγητής Ἱστορίας

      Τήν δημοκρατία στό ὄνομα τῆς ὁποίας ἔπεσε πολύς κόσμος, στήν Φραγκία τῆς χώρας τοῦ φωτός, τ᾿ἀποτελέσματα τῆς ὁποίας βιώνουμε τόσο τραγικῶς σήμερα ( βλέπε τόν ἐξευτελισμό τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων )
      καί κυρίως τῆς δημοκρατίας ἡ ὁποία ὅταν πέφτει σέ ἀδιέξοδα δέν ὑπολογίζει ΤΙΠΟΤΕ !

      Ἐκεῖ λοιπόν θά σταθῶ καί θά κρίνω κι᾿ἀπό ἐκεῖ θά ἐξάγω τά συμπεράσματά μου. Ὄχι ἀπό ὅτι δήποτε μπορεῖ νά προβάλλω ὠς θεωρία. Διότι ἡ θεωρία εἶναι πάντα θεωρία καί στήν πραγματικότητα αὐτό πού μετρᾶ εἶναι ὅταν ἡ θεωρία γίνεται πράξις καί τ᾿ἀποτελέσματα αὐτῆς. Καί τέτοια ἐν τῆ πράξει "Ἀμεσος Δημοκρατία" ὅπως τήν λές, δέν ἔχει ὑπάρξει.

      Ὅσο γιά τήν ἐλευθερία λόγου ὡς κεκτημένο τῆς δημοκρατίας,φαντάζομαι μετά ἀπ᾿ὅσα ἔχομε βιώσει ἐν τῇ πράξει τά χρόνια τῆς Γ΄ Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, εἶναι ἀρκετά ὥστε νά γκρεμίσουν τό ἀφήγημα αὐτό.
      Γιά νά μήν ἐπανέλθω στίς διώξεις τῶν μεγάλων νοῶν τῆς Ἀρχαιότητος στόν "χρυσό αἰῶνα" τῆς Ἀθηναϊκῆς Δημοκρατίας, ἀφοῦ ἤδη το ἔχομε " ξεμαλλιάσει" ...

      Τέλος γιά τόν ἐπίλογον καί τό ἄν ἐκτιμῶ ἤ ὄχι τόν διάλογον νομίζω πώς εἰδικῶς ἐσύ δέν θά ἔπρεπε νά πῆς κάτι τέτοιο. Θεωροῦσα καί θεωρῶ πώς ἔχω νά κάνω μέ ἕνα ἄτομο ὄχι τυχαῖον τοῦ ὁποίου οἱ θέσεις ἔδιναν πάντα χῶρο γιά πολυ ἀξιόλογες συζητήσεις. Γι᾿αὐτό καί πάντα φιλοξενοῦνταν τα σχόλιά σου ἐδῶ.
      Ἄν παρ᾿ὅλα αὐτά ἐσυ ἔχεις βγάλει τό συμπέρασμα πώς εἶμαι μία « θιασωτης του δεδηλωμενου ολοκληρωτισμου» κι᾿ἀναρωτιέσαι τί κάνεις ἐδῶ, λές καί μαγαρίζεσαι, οὐδέν πρόβλημα. Ἔχεις βγάλει τά συμπεράσματά σου καί δέν προσπαθῶ νά σοῦ ἀλλάξω καμμία ἀπολύτως γνώμιν, ἀφοῦ ἔτσι ἀκριβῶς ἐκλαμβάνεις ἐσύ τόν διάλογον.

      Υ.Γ. «...οἱ δὲ τῆς νῦν παρούσης ἐπιθυμήσαντες, ὑπὸ πάντων μισηθέντες καὶ πολλὰ καὶ δεινὰ παθόντες, μικρὸν ἀπέλιπον τοῦ μὴ ταῖς ἐσχάταις συμφοραῖς περιπεσεῖν. Καίτοι πῶς χρὴ ταύτην τὴν πολιτείαν ἐπαινεῖν ἢ στέργειν τὴν τοσούτων μὲν κακῶν αἰτίαν πρότερον γενομένην, νῦν δὲ καθ’ ἕκαστον τὸν ἐνιαυτὸν ἐπὶ τὸ χεῖρον φερομένην; πῶς δ’ οὐ χρὴ δεδιέναι μὴ τοιαύτης ἐπιδόσεως γιγνομένης τελευτῶντες εἰς τραχύτερα πράγματα τῶν τότε γενομένων ἐξοκείλωμεν;...» ( Ἰσοκράτης, "Ἀρεοπαγιτικός" παρ. 17-18

      Δῆλα δή :

      ...ἐκεῖνοι δέ πού ἐπεθύμησαν τό σημερινόν πολίτευμα μισηθέντες ὑπό πάντων, καί παθόντες πολλά καί φοβερά παθήματα παρ' ὀλίγον νά ὑποστοῦν τάς μεγίστας συμφοράς. Καί βέβαια πῶς γίνεται νά ἐπαινεί κανείς καί νά ἀγαπά τό πολίτευμα πού ἀπό πρίν ἔγινε αἰτία τόσων μεγάλων συμφορών, τώρα δέ φαίνεται πώς κάθε χρόνον γίνεται χειρότερον; Πῶς γίνεται νά μήν φοβῆται κανείς μήπως, ἀφοῦ τοιαύτη μεταβολή εἰς τό χειρότερον γίνεται, νά καταντήσωμεν στό τέλος εἰς κατάστασιν χειροτέραν ἀπό ὅτι ἔχομε ὐπάρξει ;

      Χαιρετῶ σε λοιπόν κι᾿ἐγώ, ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
    5. Ἔχει σημασία ἡ συνέχεια ἀπό τό ἀπόσπασμα τοῦ βιβλίου Ἰσοκράτους "Ἀρεοπαγιτικός" ὅπου ἐπεξηγεῖ τήν διαφορά τῆς ἐποχῆς ἐπί Ἄρχοντος Σόλωνος μ᾿ἐκείνη τῆς ἐποχῆς του :

      « ...οἱ γὰρ κατ᾽ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ᾽ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας, ὥσθ᾽ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ᾽ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ καὶ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν. μέγιστον δ᾽ αὐτοῖς συνεβάλετο πρὸς τὸ καλῶς οἰκεῖν τὴν πόλιν, ὅτι δυοῖν ἰσοτήτοιν νομιζομέναιν εἶναι, καὶ τῆς μὲν ταὐτὸν ἅπασιν ἀπονεμούσης, τῆς δὲ τὸ προσῆκον ἑκάστοις, οὐκ ἠγνόουν τὴν χρησιμωτέραν, ἀλλὰ τὴν μὲν τῶν αὐτῶν ἀξιοῦσαν τοὺς χρηστοὺς καὶ τοὺς πονηροὺς ἀπεδοκίμαζον ὡς οὐ δικαίαν οὖσαν, τὴν δὲ κατὰ τὴν ἀξίαν ἕκαστον τιμῶσαν {καὶ κολάζουσαν} προῃροῦντο καὶ διὰ ταύτης ᾤκουν τὴν πόλιν, οὐκ ἐξ ἁπάντων τὰς ἀρχὰς κληροῦντες, ἀλλὰ τοὺς βελτίστους καὶ τοὺς ἱκανωτάτους ἐφ᾽ ἕκαστον τῶν ἔργων προκρίνοντες. τοιούτους γὰρ ἤλπιζον ἔσεσθαι καὶ τοὺς ἄλλους, οἷοί περ ἂν ὦσιν οἱ τῶν πραγμάτων ἐπιστατοῦντες...» ( Ἰσοκράτης "Ἀπολογιτικός", παρ. 20-22

      Δῆλα δή :

      ... Ἐκεῖνοι λοιπόν πού διοικούσαν τότε τήν πόλη δέν ἐγκαθίδρυσαν πολίτευμα πού εἶχε ὀνομασία προσιτή σέ ὅλους καί πολύ ὡραία, ἀλλά ὅμως κατά τήν ἐφαρμογή του δέν φαινόταν τέτοιου εἴδους σέ ὅσους τό ζούσαν, οὔτε πολίτευμα πού ἐκπαίδευε τούς πολίτες μέ τρόπο πού νά θεωρούν δημοκρατία τήν ἀσυδοσία, ἐλευθερία τήν παρανομία, ἰσονομία τήν ἐλευθεροστομία καί εὐτυχία τή δυνατότητα νά κάνει κάποιος τούτα· ἀντίθετα ἐγκαθίδρυσαν πολίτευμα πού, ἐπειδή μισοῦσε καί τιμωροῦσε τούς ἀνθρώπους αὐτοῦ τοῦ εἴδους, ἔκανε καλύτερους καί φρονιμότερους ὅλους τούς πολίτες. Τούς βοήθησε πάρα πολύ στήν καλή διοίκηση τῆς πόλης, γιατί, ἐνῶ νομιζόταν πώς ὑπάρχουν δύο εἴδη ἰσότητας, καί ἡ μία προσφέρει τά ἴδια σέ ὅλους ἐνῶ ἡ ἄλλη στόν καθένα ὅ,τι πρέπει, οἱ πολίτες δέν ἀγνοούσαν ποιά εἶναι ἡ χρησιμότερη· ἀποδοκίμαζαν τήν ἰσότητα πού ἀξιολογοῦσε ἐξίσου τους χρηστούς καί τούς ἀνήθικους, γιατί τή θεωρούσαν ἄδικη, καί προτιμούσαν ἐκείνη πού τιμοῦσε καί τιμωροῦσε τόν καθένα ἀνάλογα μέ τήν ἀξία του. Σύμφωνα λοιπόν μέ τούτη διοικούσαν τήν πόλη καί δέν ἐξέλεγαν τούς ἄρχοντες κάνοντας κλήρωση ἀνάμεσα σέ ὅλους τούς πολίτες, ἀλλά προκρίνοντας γιά κάθε λειτούργημα τούς καλύτερους καί τούς ἱκανότερους. Εἶχαν τήν ἐλπίδα πώς καί οἱ ὑπόλοιποι θά γίνουν τέτοιου εἴδους, ὅπως ἀκριβῶς θά ἦταν καί οἱ ἄρχοντες...

      Διαγραφή


    6. Να επεμβω λιγο αγαπητη Π., γιατι πιστευω οτι ο ορος "θιασωτης του δεδηλωμενου ολοκληρωτισμου" απευθυνετω σε μενα και οχι σε σενα.
      Εγω εχω δηλωσει δημοσιως οτι ειμαι ενθερμος θιασωτης του Εθνικου Σοσιαλισμου επι καγκελαριας Χιτλερ.
      Τοτε που οι εβραιοι πηραν την "απο κατω" και ολος Γερμανικος Λαος ευημερουσε.

      Αγαπητε Θαλη δεν ξερω ΤΙ εννοεις με τον ορο "αμμεση δημοκρατια" αλλα η Ιστορια και το προσφατο παρελθον μας, μας αποκαλυπτει οτι ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο δεν υπηρξε δημοκρατια σε οιανδηποτε μορφη της.
      Εαν εχεις αντιθετη αποψη και ανευ ειρωνικης διαθεσης, παρακαλω πες μας ΠΟΥ και ΠΟΤΕ ωστε να μαθουμε κι εμεις.
      Αν και τοτε ημουν σε νηπιακη ηλικια ακουσα/διαβασα/μου ειπαν οτι περισσοτερη δημοκρατια και ελευθερια ειχε η Ελλαδα επι Γεωργιου Παπαδοπουλου παρα τα τελευταια 50 χρονια.
      Εκεινοι που δεν ησαν ελευθεροι επι Παπαδοπουλου, ησαν οι κλεφτες, οι κομμουνιστες, οι απατεωνες, οι ΑΡΔ και οι καθε λογης κακοποιοι κι εγκληματιες.
      Επανερχομενος στην "Αμεση Δημοκρατια" θα σου ελεγα οτι φανταζεσαι κατι που δεν ειναι εφικτο γιατι εμεις οι ανθρωποι δεν ειμαστε τελειοι.
      Αλλα μεχρι στιγμης ακομα κι εγω, ο κατ' εβραιους και λοιπες ελληνοφωνες χλαπατσες Ναζιστης, δεν αρνουμαι τον διαλογο. Αλλα πεισε με οτι εχεις δικιο κι εχω αδικο, να το σεβαστω. 50 χρονια τωρα μπουχτισαμε δημοκρατια, εβραϊκη προπαγανδα και να τρωμε απο .....μαγνητοσκοπηση οτι περισσευε απ' το "στην υγεια μας ρε παιδια".
      Μηπως ηρθε καιρος λοιπον να δοκιμασουμε και λιγο Εθνικο Σοσιαλισμο;
      Μην ξεχνας οτι Ιστορικα, οι οιασδηποτε μορφης ....δημοκρατες ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ.
      ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ή ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.

      Εχουν εξαφανισει το βιντεο του Ρουπακιωτη αλλα η Ιστορια εχει γραφτει, τους αρεσει δεν τους αρεσει..

      «Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη και η ΝΔ είχε απορρίψει, ουσιαστικά, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
      «Από την 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;» συνέχισε ο κ. Ρουπακιώτης.
      Ακόμη, αναφέρθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο, επειδή δεν κατατέθηκε».

      Εδω με τα λεγομενα του απλυτου Ρουπακιωτη διαπιστωνουμε οτι οι "φιλοξενουμενοι" στην Ελλαδα εβραιοι, ακομα και οι εξ Αμερικης εβραιοι επι ....δημοκρατιας, ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
      Οι περιπου 500 χιλιαδες ΑΓΡΙΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ψηφοφοροι της ΧΑ , ΟΧΙ.

      Διαγραφή
    7. Δέν πιστεύω πὠς διά τῆς πλαγίας [δηλ. ἐμοῦ] ἀναφερόταν σ᾿ἐσένα τό σχόλιο τοῦ ἀγαπητοῦ Θαλῆ. Ἔχω τήν ἐντύπωσιν,ἀπ᾿ὅσο μπορῶ νά τόν γνωρίζω ἐκ τῶν γραπτῶν του,πώς δέν θά εἶχε κανένα πρόβλημα ν᾿ἀπευθυνθῇ εὐθέως σ᾿ἐσένα.
      Προσωπικῶς, ὅ,τι εἶχα νά πῶ σχετικῶς μέ τά ὅσα ἔγραψε ὁ ἀγαπητός σχολιαστής,τά εἶπα καί δέν ἔχω να συμπληρώσω τἰποτε.

      Ἐξ ἄλλου οἱ καλλίτερες ἀπαντήσεις ἔχουν δοθεῖ καί ἱστορικῶς καταγραφεῖ ἀπό τούς μεγάλους,φωτεινούς νόες,ἀρχαίους ἡμῶν προγόνους.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    8. Το υπεθεσα διοτι πιστευω οτι ειμαι ο μονος στην σελιδα σου που εχω πει οτι η Γερμανια επι Χιτλερ ευημερουσε.
      Και γι αυτο την κατεστρεψαν οπως εκαναν προσφατα και με την Λιβυη του Κανταφι.
      Μπορει ομως να κανω και λαθος.

      Αλλα μονο ο ιδιος θα μπορουσε να μας το διευκρινισει.

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    9. Τέταρτος στην πρέφα
      Επιτρέψτε μου την χρήση της απλής δημοτικιας ( της μαλλιαρης) ώστε να υπάρχει ένα είδος ευκολίας λόγω του ότι το μηχάνημα εμπρός μου έχει την τάση να συμπληρώνει τις λέξεις
      Βλέπετε γράφω από κινητό και δεν βλέπω και τόσο καλά πλέον
      Πιστεύω πως η παρέμβαση μου δεν θα παρεξηγηθεί και πώς θα βοηθήσει
      Αδελφέ Θαλή κανείς εδώ δεν είναι ολοκληρωτικός
      Η μεν ιστοδεσποινα πιστεύει στην αριστοκρατία την άσκηση δηλαδή της εξουσίας από τους άριστους άρα μιλάμε για ολιγαρχία
      Ο δε ΕΑΦ πιστεύει στον εθνικοσοσιαλισμό δηλαδή ένα οικονομικό σύστημα διαμοιρασμού πλούτου και εργασίας το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί με ολιγαρχία με δημοκρατία η και με μοναρχία
      Το σύστημα αυτό επί Χίτλερ ξεκίνησε με κοινοβουλευτική δημοκρατία και συνέχισε με τυραννία όπως έγραψα σε άλλο σχόλιο

      Διαγραφή
    10. Εγώ δήλωσα αναρχικός άρα εξαιρουμαι από οτιδήποτε το ολοκληρωτικό και μάλλον κατατασομαι στα ανολοκληρωτα
      Κανείς εδώ δεν αρνείται τον διάλογο και μάλιστα αυτό το ιστολόγιο είναι αξιοπρεπέστατο όσον αφορά στην ευπρέπεια του λόγου χωρίς ύβρεις χωρίς προκλήσεις χωρίς καυγάδες
      Τώρα εάν η ιστοδεσποινα είπε κάτι τού τύπου " και αυτός ο Θαλής " δεν πρέπει να το λάβεις σαν προσβολή
      Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και εάν καθόμασταν σε ένα καφενείο και τα λέγαμε από κοντά
      Εάν θα έλεγες πως φεύγεις από την παρέα εγώ πάντως θα σου ζητούσα να κάτσεις ώστε να διαφωνήσουμε κι άλλο
      Εμένα μου αρέσει η διαφωνία διότι μέσω αυτής μαθαίνω
      Μου αρέσει διότι δεν την φοβάμαι
      Μου αρέσει αρκεί ο αντιφωνων να κινείται στα πλαίσια του ορθού λόγου και να έχει ευπρέπεια και νοηματική αντιστοίχηση στην γραπτή απόδοση των ιδεών τού
      Εσύ φίλε μου επειδή τα έχεις αυτά θα ήθελα να μας δίνεις την ευκαιρία να διαφωνούμε
      Εγώ πάντως εάν μου επιτρέπει η Πελασγική σου ζητώ να μείνεις η εάν φύγεις διαμήνυσε μου το πού θα πας ώστε να διαφωνούμε και εκεί

      Διαγραφή
    11. Περί δε των πολιτευμάτων έχω να δηλώσω πως όλοι κάνουμε το ίδιο λάθος
      Ποιο είναι;
      Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη συνταγή μαγειρικής παραβλέποντας πώς το πρόβλημα είναι στα υλικά
      Είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση που επενεργεί αρνητικά και ακυρώνει την αξία ενός πολιτεύματος
      Στην δημοκρατία είναι ασαφές το ποιόν του κληρωτου είναι ασαφής η εντιμότητα της καταμέτρησης είναι ασαφής η καθαρότητα αντίληψης του πλήθους είναι ασαφές το πόσο αυτό το πλήθος επηρεαζεται από δημαγωγούς κλπ
      Στην ολιγαρχία είναι ασαφές το κριτήριο περί αριστείας είναι ασαφής η εντιμότητα των ολίγων εξουσιαστών είναι ασαφής ο βαθμός συγκρότησης συντεχνιών μεταξύ τους και το κατά πόσον αυτοί θα εξυπηρετούν συμφέροντα των δικών τους ανθρώπων η των άλλων κλπ
      Στην μοναρχία είναι όλα στο έλεος ενός ανθρώπου υποκειμενου στις ανθρώπινες αδυναμίες και επηρεαζομενου από κόλακες συκοφάντες κλπ
      Στην αναρχία είναι ασαφές το όλον
      Κατόπιν ατελείωτων διαφωνιών θα καταλήξουμε όλοι να λέμε πώς θα πρέπει οι μονάρχες οι άρχοντες οι άριστοι οι κληρωτοί οι ψηφοφόροι και όσοι άλλοι αναμιγνύονται να έχουν παιδεία ήθος ανιδιοτέλεια αξιοπιστία αξιοπρέπεια και όλες εκείνες τις αρετές που εάν τις είχαμε δεν θα είχαμε ανάγκη πολιτεύματος
      Μια χαρά θα την περνούσαμε και με αναρχία εάν ήμασταν όλα όσα θα έπρεπε αλλά δεν είμαστε
      Τουλάχιστον έδωσα μια εξήγηση περί τού γιατί είμαι αναρχικός
      Σε μια κοινωνία σωστών ανθρώπων θα μπορούσε να ήμουν και υπέρ της μοναρχίας η της ολιγαρχίας

      Διαγραφή
    12. Αυτό το θέμα είναι πολύ μεγάλο και δεν εξαντλείται έτσι εύκολα
      Τελικά καλά θα κάνεις φίλε Θαλή να μην φύγεις από εδώ διότι εκτός των άλλων θα μείνει η διαφωνία ελλιπής
      Θα μείνουν μόνο οι ολιγαρχικοί -αριστοκρατικοι οι φίλοι της τυραννίας και ο εγώ ο αναρχικός
      Προσωπικά θα μου λείψει ένας δημοκράτης
      Εύχομαι να μην καταχράστηκα την φιλία της Πελασγικής
      Την φιλία μου στέλνω στην ιστοδεσποινα και σε όλους

      Διαγραφή
    13. Στην αναρχία είναι ασαφές το όλον...

      ...Τουλάχιστον έδωσα μια εξήγηση περί τού γιατί είμαι αναρχικός

      Ναί !

      Καί τήν δική μας ἐκτίμησιν ἔχεις.
      Εὐχαριστοῦμε γιά ὅλα !

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή
    14. Ξέχασα ενώ θα έπρεπε να το δηλώσω
      Είμαι εθνοκεντρικων αντιλήψεων αν και αναρχικός
      Δηλαδή άναρχο εθνικιστής
      Καλό ξημέρωμα

      Διαγραφή
    15. « άναρχο εθνικιστής»

      Μ᾿ἀρέσει !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή
    16. ΑΚΜΩΝ! Ο σοφος της παρεας.
      Αλλα παλι αναρχας και σοφος δεν παει! Μη μας πεις μονο οτι ξημεροβραδιαζεσαι στα Εξαρχεια.
      Αλλα αντε βρε!
      "Ο σοφος της παρεας" και επισημως!

      Και πουσαι; Εσυ σωστωτατα αναφερεσαι σε "μια κοινωνια σωστων" ανθρωπων, ενω εγω αναφερομαι σε "τελειους" ανθρωπους για το "τελειο" πολιτευμα.
      Στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ που λεει και η φιλη μας η Πελασγικη.
      Γι αυτο και οι σημερινοι πολιτικαντηδες εχουν καταστρεψει την Αριστεια προ πολλου διδασκοντας τα παιδια μας τα ψεμματα των εβραιων. Ακομα και για την Μαθηματικη επιστημη, βγηκε δημοσιως μια μεξικανομαυρη, ακαδημαϊκος παρακαλω καπου στο Σικαγο νομιζω, να μας ...μαλωσει διοτι λεει ....τα μαθηματικα ειναι μια ρατσιστικη επιστημη γιατι δεν την πολυκαταλαβαινουν οι....μαυροι φοιτητες.

      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    17. Ἀκόμη ΚΑΙ ἐκεῖ, ἡ ἰσότης παίζει ῥόλον. " Ἀξία" τῆς δημοκρατίας τους καί αὐτή !

      Διότι : «Τά μαθηματικά εἶναι τό κλειδί γιά ἕναν καλλίτερο κόσμο» ὅπου ΟΛΑ εἶναι ΙΣΑ ! Διότι ἡ Ἰσότητα ἔχει μεγαλύτερη ἀξία ἀπό τήν ...διαίρεσιν !

      ( https://sxolianews.blogspot.com/2021/04/blog-post_81.html )

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    18. Καλιφορνια!
      Μια πανεμορφη πολιτεια σχεδον ιδια με την Ελλαδα, σχετικα με κλιμα, μορφολογια εδαφους, ακομα και στους σεισμους!
      Κι ομως! Οι εβραιοι την εχουν καταστρεψει μεσω του Χολλυγουντ τους και των δημοκραταραιων πολιτικαντηδων που "εκλεγουν" να την κυβερνουν. Την εχουν καταστρεψει πολιτικα, πολιτιστικα, ηθικα, οικονομικα, και και και..........
      Εχουν γεμισει οι μεγαλουπολεις τους με πρεζονια και καθε λογης ισπανοφωνους εγκληματιες.

      Τα τελευταια 3-4 χρονια νοικοκυραιοι Καλιφορνεζοι τρεχουν με 1000 χιλιομετρα την ωρα μακρια απ' την Καλιφορνια για αλλες "κοκκινες" πολιτειες.

      Διαγραφή
    19. Αδελφέ ΕΑΦ ευχαριστώ σε για την προσφωνησιν " σοφός της παρέας"
      Τιμητικός ο προς εμέ απευθυνόμενος όρος χαροποιον δε το μύνημα πως αποτελώ μέλος της παρέας
      Είναι και προς τιμήν μου το να θεωρουμαι μέλος του παρόντος ιστολογίου και μέτοχος της αυτής παρέας
      Προς τιμήν μου διότι
      Εδώ δεν υπάρχουν προκλήσεις εριστικες προσβολές αλλά ευγένεια απευθυνσεως και εν γένει συμπεριφοράς
      Εδώ δεν υπάρχει επίβολη απόψεων του τύπου " άκου με που σού λέω" αλλά παράθεση γνώσεως και γνώμης με σκοπον την εξαγωγήν συμπερασμάτων
      Εδώ η γλώσσα συνεννοήσεως είναι απαλλαγμένη από αισχρά στοιχεία και πλησιάζει προς καθαρότερες μορφές ταύτης άρα πλέον εύληπτη και σαφής από την δημοτικια ( μαλλιαρή)
      Το ιστολόγιο αυτό διατηρεί ένα επίπεδον που σπανίως συναντάται στο διαδίκτυο

      Διαγραφή
    20. Η Πελασγική κρατά και μας παρέχει ένα πεδίον τοιουτου επιπέδου που όλοι αισθανομεθα αν μη τι άλλον την χαρά της κοινωνίας
      Τα ανωτέρω δεν αποτελούν φιλοφρονήσεις αλλά διαπιστώσεις πραγματικότητος δι ο και δεν επιθυμώ ευχαριστίες
      Όλα τα προαναφερθέντα καί τόσα άλλα μη περιγράφομενα εντός τόσο μικρού χώρου με οδηγούν στο να θεωρώ σαν απώλειαν την " φυγή" του Θαλή η οποίου άλλου αναλόγου ευπρεπείαε σχολιαστου
      Απώλεια διπλής συνεπαγωγης και δι αυτόν και δι ημάς

      Διαγραφή
    21. Περί της απορίας σου δηλω πως στα Εξάρχεια όντως δεν συχνάζω
      Ελλειπής η μορφή μου ( χωρίς μαλλουρα χωρίς ύφος βαρύ) όντας δεν επιτρέπει τον συγχρωτισμον μου με τα εκεί κινούμενα στοιχεία
      Αναρχας πάντως και σοφός δεν είμαι ούτε μόνος ούτε πρώτος
      Χιλιάδες οι παρελθοντες αλλά και οι παρόντες εγκαταβιωντες σε Σκήτες καλύβες και σπήλαια πατέρες μοναχοί της ορθοδόξου εκκλησίας αποτελούν στράτευμα σοφών μην αρχήν ανθρώπου εχόντων παρά μόνον αρχήν Θεού επί της κεφαλής αυτων
      Ε

      Διαγραφή
    22. Χαἰρομαι πού μποροῦμε καί κρατοῦμε ἕνα ἀξιόλογο ἐπίπεδον.
      Στούς καιρούς πού ζοῦμε, ἡ εὐγένεια στήν συμπεριφορά καί τό λεξιλόγιο εἶναι ὄντως πρᾶγμα σπάνιον.

      Υ.Γ. Ἔχω ἐν τέλει πειστεῖ, πώς καί στήν Ἀρχαιότητα, τήν Ἑλλαδική βεβαίως, ὀλίγοι ἦσαν οἱ ἀξιόλογοι ἄνθρωποι. Ὄλιγότεροι οἱ σοφοί νόες καί σαφῶς ὀλίγιστοι οἱ Ἄριστοι .

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή
    23. « Τα τελευταια 3-4 χρονια νοικοκυραιοι Καλιφορνεζοι τρεχουν με 1000 χιλιομετρα την ωρα μακρια απ' την Καλιφορνια για αλλες "κοκκινες" πολιτειες.»

      Γιά νά μήν ὑπάρξῃ παρεξήγησις, τό ἐντός εἰσαγωγικῶν "κοκκινες" ἀφορᾷ τό κόκκινο MAGA κι᾿ὄχι τό " ὅλα στό κόκκινο " τῆς νεοταξίτικης Ἑλλάδας ( σωστά τό ἔγραψα Ἑλλά-ΔΑΣ ὄχι -ΔΟΣ ) πού παραπέμπει στά κομμούνια.

      Δέν φαντάζομαι νά τό ἔχω πιάσει λάθος ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    24. Ακριβως!
      "Κοκκινες" πολιτειες ειναι η ρεπουμπλικανικες και ιδιως οι Τραμπικες πολιτειες.
      Ουδεμια σχεση με τα κομμουνισταρια!
      Ιδιως κατα την εποχη της ....εβραϊκης "πανδημιας" ετυχε να βρισκομαι για μερικους μηνες σε μια τετοια ....κατακοκκινη πολιτεια.
      Με εξαιρεση των πρωτων εβδομαδων που υποτιθεται κανεις δεν γνωριζε τι μελλει γενεσθαι, φορουσαμε μασκα για να μπουμε σε οποιες επιχειρησεις το απαιτουσαν.
      ΠΟΤΕ στους δρομους ή αλλου και ΠΟΤΕ ουδεις μας ενοχλησε για το αν φοραμε ή δεν φοραμε μασκες, εκτος απο κατι βλαμμενους που ερχοντουσαν συμβουλευτικα φορωντας την μασκα μεχρι τα φρυδια τους (π.χ. σ' ενα μπακαλικο) να μας πουν ψυθιριστα οτι μη φορωντας μασκα πιθανον να τους κολλησουμε τον "ιο", αλλα τους διαολοστελνα. Κι αυτα τις πρωτες εβδομαδες.
      Για υποχρεωτικους εμβολιασμους ουτε λογος. Οσοι ηλιθιοι ηθελαν τρυπιωντουσαν για χαριν του Μπουρλα.
      Αργοτερα κι ενω στην Ελλαδα ο Μητσοθαφτης κηνυγουσε τους ηλικωμενους με προστιμα κλπ κλπ, εμεις ουτε που ασχολουμεθα καθολου, εκτος οπως ειπα απο μερικους βλαμμενους που τους βλεπαμε να φορουν μασκες ακομα και οδηγωντας ΜΟΝΟΙ τους τα αυτοκινητα τους.

      Διαγραφή
    25. Φιλτατε ΑΚΜΩΝ, οπως εχω τονισει και στο παρελθον μεσα απ' αυτην αυτην την σελιδα, λιγα ψηγματα "χιουμορ" στον διαλογο δεν βλαπτουν, ιδιως με το καθημερινο χαλι που μας εχουν κατανησει οι ..."επικυριαρχοι περιουσιοι" να ζουμε.
      Παρατηρω οτι ο ωριμος λογος σου δεν ειναι απολυτος.
      Πιστευω οτι μεσα απο συμφωνιες και διαφωνιες ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ μπορει να καταληξουμε σε καποιο λογικο συμερασμα.
      Τα ευσημα ομως του οτι αυτο το ιστολογιο διατηρει ενα επιπεδον που σπανιως συνανταται στο διαδικτυο ανηκουν στην αγαπητη διαχειριστρια.
      Διοτι ΠΟΙΟΣ ξερει ΤΙ ειδους μηνυματα/σχολια λαμβανει καθημερινα και ΠΟΣΑ απ' αυτα πεταει στον καλαθο των αχρηστων.

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    26. Τό ὡραῖο εἶναι πώς δέν τά πετάω στόν κάλαθον τῶν ἀχρήστων. Ἀπεναντίας τά συλλέγω διότι ποιός ξέρει ποῦ καί γιατί, πιθανῶς νά χρειαστοῦν...

      Νομίζω ὅτι τά καλά λόγια δέν πρέπει νά πηγαίνουν μόνον στό ἱστολόγιον. Ὅσοι βρίσκονται ἐδῶ εἶναι πραγματικοί Κύριοι καί Κυρίες.
      Τά καλά λόγια πᾶνε καί σ᾿ὅλους ἐσᾶς λοιπόν.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    27. « απο μερικους που τους βλεπαμε να φορουν μασκες ακομα και οδηγωντας ΜΟΝΟΙ τους τα αυτοκινητα τους.»

      Εἶναι τρομερό πώς ἀκόμη καί σήμερα συναντοῦμε τέτοια περιστατικά. Ἐπίσης ἄν προσέξετε σ᾿αὐτές τίς περιπτώσεις, πάντα ὑπάρχει μία ἐφεδρική μάσκα πού κρέμεται στό καθρεφτάκι τοῦ ὀδηγοῦ ! ! !

      Τί νά ὑποθέσῃ ἤ νά σκεφθῇ κανείς...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  4. Χαξούτ τούς έλεγαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τους Εβραίους,
    και μετά τούς έκαναν ΞΟΥΤ! χαχαχα
    (από το Χαξούτ προήλθε και η ελληνική ονομασία Υξώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιά τούς Ὑξώς διαβάζουμε στό βιβλίο τοῦ Παντελῆ Ἰωαννίδη " ἡ Ἄγνωστη Προϊστορία τῶν Ἑλλήνων" , σελ. 222 :

    « ... Οι Ελληνικής-Αρείας καταγωγής κυρίαρχοι των Ινδιών, είχαν ανατραπεί από την εξουσία της χώρας αυτής απὀ τους εκεί αλλοχρώμους και αλλοφύλους λαούς, και µε την πάροδο του χρόνου, οι λαοί αυτοί προωθήθηκαν και στη Βακτριανή, τη Μέση Ανατολή, τη Σομαλία, και τήν Αίγυπτο. Τους επιδρομείς εκείνους ο Νόνος τους σημειώνει ὡς Ερυθραίους, ο Ἱέρων ὡς Αιθίοπες, και τ᾽ αρχαία Ινδικά-Άρεια κείµενα, ὡς Ραξάς µεν τους αρχηγούς τους, ως Υξώς δε τους άνδρες τους. .. Ο Ιέρων γράφει σχετικά µε την τότε εισβολή απὀ την Ινδία. «Αἰθίοπες ἀπὀ Ἰνδοῦ ποταμοῦ ἀναστάντες πρός τήν Αἴγυπτον ὤκησαν...»

    Γιά "χαξούτ" δέν γνωρίζω

    Καλησπέρα ἀγαπητέ Κώστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απολύτως με τον αγαπητό Θαλή κυρία πελασγική μερικές φορές με απογοητευτεί παρότι παρακολουθώ το ιστολόγιο σας εδώ κ πέντε περίπου έτη χωρίς να σχολιάζω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θά προσπαθήσουμε νά γίνουμε καλλίτεροι.
      Εὐχαριστοῦμε τά μάλα γιά τήν ἔστω καί μετά ἀό 5 ἔτη συμμετοχή σας στόν σχολιασμό.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ/ ή !

      Διαγραφή
  7. Νομίζω πως ότι λέει το τεκμηριώνει κ εν τέλει θα θέσουμε υπό αμφισβήτηση το δημοκρατικό πολίτευμα είναι μακράν το καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐάν δέν ἀμφισβητήσουμε πῶς ἀλήθεια θά ἐπιτύχουμε τήν καλλιτέρευσιν ;
      Ἀλλά ξέχασα, ἡ δημοκρατία σας εἶναι ἄριστος !

      Τό ἄριστο σχέδιον τῶν ἐξουσιαστῶν ἡ ...δημοκρατία τους ...
      https://sxolianews.blogspot.com/2017/05/blog-post_20.html

      Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ

      Καλησπέρα ἀγαητέ/ἠ !

      Διαγραφή
  8. Νά βρ'Ευαγγελία γιατί μέ αρέσει νά σάς διαβάζω κι ειδικά δέ σ'αφτότό άρθρο, μέ Δέος.

    Κι άν μου επιτρέπεται, αγαπητέ μας Θαλή, νά πώ καί γώ (άν καί δέν έχει και πολλή σημασία) πως έκ μέρους μου, σαφώς και δέν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, επειδή είσαι δημοκρατικών φρονημάτων (λογαριασμός δικός σου)...

    Σέ σέβομαι ώς δραστήριον νού κι ώς αιχμηρόν λόγον, όμως τίς -πανεπικρατούσες ομολογώ- απόψεις σου περί δημοκρατίας καί περί Τής ΖΏΣΑΣ Πίστεώς μας σετόν Χριστόν καί μετάπολλής θλίψεως, τίς βδελύσσομαι (λογαριασμός δικός μου).

    Τό ότι, τρόποντινά, "ηττήθης" σετήν συζήτησιν περί δημοκρατίας, σαφώς και δέν αποτελεί προσωπική σου ήττα. .. οι, περί Χριστού καί περί δημοκρατίας απόψεις σου, απλώς μπήκαν κάπως «πιό κοντά» στήν θέσιν των.

    Εξ'άλλου κι υποθέτω πως εδώ συμφωνούμε, η Ιστορική Αλήθεια είναι ΜΊΑ αγαπητέ και δέν δια-συστέλλεται.

    Θά επαναλάβω Όμως, πως αφτό που μέ σκοτεινιάζει καί μέ παγώνει είναι τό Μίσος σου γιά τόν Χριστό... μπορεί νά στηλιτεύεις μονίμως τόν "χριστιανισμό", όμως -μπορεί καί νά πλανώμαι δέ λέω- τά πυρά σου απεφθύνονται (direct hit 🎯) σέ μάς τους Νάτιβ, που τιμούμε τά Σεβάσματα τών Πατέρων μας...

    Καί είστε πολλοί οί αντίχριστοι βρέ παιδάκι μου....ακόμα κι οι ρασοφόροι σας παλέβουνε -σέ τά ίσα καί παλικαρίσα- σέ δημοκρατικά ποσοσοστά...

    Εύχομαι σέ όλους τούς Νάτιβ καλή συνέχεια, πρώτα καί κύρια στόν Πνευματικόν Αγώνα ...
    Παρασφίγγουν τά πράματα.
    .............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή