" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Τώρα ΚΑΙ στήν Ὑεμένη !

 Ὅλο καί διευρύνεται ὁ κύκλος τῶν ἰσραηλινῶν ἐγκλημάτων ! 

Διαβάζουμε : 

 Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε το Σάββατο την πρώτη άμεση αεροπορική επιδρομή μεγάλης κλίμακας στην πόλη-λιμάνι της Υεμένης Χοντέιντα, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά στον τερματικό σταθμό πετρελαίου του λιμανιού και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Τα πλήγματα αποτελούν απάντηση σε επιθέσεις σε πολιτικά σκάφη που συνδέονται με το Ισραήλ, καθώς και σε επιδρομές με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη χώρα από την μαχητική ομάδα Χούτι που εδρεύει στην Υεμένη, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινές Άμυνας (IDF).

«Πριν από λίγο, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος Χούτι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά του κράτους του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο στρατός.

Πλάνα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο υποδηλώνουν ότι τα χτυπήματα επικεντρώθηκαν στον τεράστιο τερματικό σταθμό πετρελαίου του λιμανιού, με πολλές δεξαμενές αποθήκευσης να φλέγονται.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν αργότερα, με το καύσιμο που καίγεται να διαρρέει προφανώς από τις ραγισμένες δεξαμενές και να δημιουργεί ένα τείχος φωτιάς. Η επίθεση πιστεύεται ότι προκάλεσε θύματα στο έδαφος, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχολίασε το χτύπημα αργότερα μέσα στην ημέρα, ισχυριζόμενος ότι το λιμάνι είχε χρησιμοποιηθεί από τους Χούτι για να παραλάβουν όπλα από το Ιράν.

Ανέφερε επίσης μια πρόσφατη επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, η οποία σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε τουλάχιστον δέκα κοντά στο υποκατάστημα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην πόλη. Η επίθεση με drone προβλήθηκε από τους Χούτι ως «σημαντική στρατιωτική επιχείρηση» με ένα νέο drone ικανό «να παρακάμψει τα συστήματα αναχαίτισης του εχθρού».

Οι Χούτι, μια σιιτική ισλαμιστική ομάδα που ελέγχει ένα μεγάλο και πολυπληθέστερο τμήμα της Υεμένης, επιτίθεται σε εμπορικά σκάφη που συνδέονται με το Ισραήλ από τον Οκτώβριο, περιγράφοντας την εκστρατεία τους ως πράξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Οι επιθέσεις προκάλεσαν απάντηση από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης.

Η προσπάθεια βομβαρδισμού φαίνεται να έχει αποφέρει ελάχιστα αποτελέσματα, με τους Χούτι να συνεχίζουν τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία και να στοχεύουν επανειλημμένα πολεμικά πλοία του συνασπισμού

Τα πλήγματα του Ισραήλ στη Χοντέιντα δεν θα μείνουν αναπάντητα, έχει ήδη προειδοποιήσει η ομάδα.

Ἀπό : swentr.site

Μετά ἀπό αὐτό ὁ χασάπης Νετανιάχου, θά πάῃ στό Ἀμέρικα νά πάρῃ τά συγχαρίκια τῆς Καμπάλ καί νά δράσῃ,ἐν συνεχείᾳ,ἀναλόγως...


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. Οι Χούθι κατηγορούν ΗΠΑ και Βρετανία για επίθεση στην περιοχή Χάτζα...Και εν τω μεταξύ ο Ερντογάν κατηγορεί ως συνένοχη την Ελλάδα(και οχι την Κούλα)για την σφαγή του Ισραήλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή