" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

« Τομή ᾿74» - 50 χρόνια μᾶς καταστρέφουν καἰ μᾶς ...γλεντοῦν

«Τομή ’74. Ἀπό τη Δικτατορία στη Δημοκρατία» 

Μισός αιώνας έχει περάσει από το πλέον σημαντικό ορόσημο της νεότερης ιστορίας μας, μισός αιώνας ομαλής, ειρηνικής και προοδευτικής πορείας

Η χώρα μας άφησε πίσω της τα τραύματα του παρελθόντος και στη συνείδηση των πολιτών εδραιώθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί και η πίστη στην κοινή μας συνύπαρξη. Σημαντική στιγμή της μακράς πορείας προς την ευημερία και την ανάπτυξη υπήρξε εξάλλου μια από τις πρώτες πράξεις της Μεταπολίτευσης με ξεχωριστή συμβολική σημασία, αφού σηματοδοτούσε την επάνοδο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι: η επανεπικύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και, βεβαίως, η ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ λίγα χρόνια αργότερα. Οι Έλληνες επιβεβαίωσαν και εμπλούτισαν την ταυτότητα και τα βιώματά τους στην Ευρώπη.

Μια Ευρώπη που ανατρέχει πάντα στην Ελλάδα για τη διαφύλαξη και την επίκληση του ιστορικού και αξιακού της βάθους.

Ὅλοι ἐκστατικοί γύρω ἀπό τήν "πρόεδρο τῆς δημοκρατίας τους" ἀκοῦν τήν περιγραφή τοῦ "πλούσιου μεταπολιτευτικοῦ κεκτημένου !   

Η Μεταπολίτευση υπήρξε παράλληλα μια πολιτισμική τομή, με τη φιλελευθεροποίηση των ηθών και των προτύπων της ζωής, την εμβάθυνση στην ισότητα των φύλων, την ελευθερία της πολιτικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, την κοινωνική κινητικότητα και την εξωστρέφεια των Ελλήνων. Είχε, ωστόσο, και τις μεγάλες ανατροπές και τα πισωγυρίσματά της, τις σκληρές, επώδυνες εμπειρίες των μεγάλων κρίσεων του καιρού μας, ιδίως της δημοσιονομικής, η οποία δοκίμασε με ένταση οριακή τις υλικές και πνευματικές αντοχές του έθνους, όπως και το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Η δημοκρατία και η κοινωνία μας, όμως, επέδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και άντλησαν δύναμη από το πλούσιο μεταπολιτευτικό κεκτημένο. Σήμερα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις, αναστοχαζόμενοι πάνω στις κατακτήσεις, αλλά και τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης, τις πολύπλευρες προκλήσεις του μέλλοντος.

Τομή και ταυτόχρονα διάρκεια, ρήξη και συνέχεια, η Μεταπολίτευση σφράγισε την εθνική μας εξέλιξη, αποτελώντας σημείο αναφοράς της πολιτείας μας και σημαντική παρακαταθήκη για τα χρόνια που έρχονται. ..

(  ἀπό : Χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα εγκαίνια της έκθεσης «Τομή ‘74. Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία


Ὄχι ἀστεῖα, μιλᾶμε γιά ἀξίες . Ἀξίες βγαλμένες μέσα ἀπό τήν δημοκρατία τους. Ἀξίες πού ἔδωσαν πνοή δημιουργίας καί μεγαλούργησαν σέ κάθε τομέα τῆς ἑλληνικῆς βίωσης.

Ῥῖξτε μία ματιά γύρω σας. Καμαρῶστε τίς γενιές πού ἦρθαν ἀπό τά παιδιά τῆς ...μεταπολιτεύσεως ! 

Νοιῶστε ὑπερηφάνεια γιά τόν σύγχρονο ἑλλαδικό πολιτισμό πού ἐδραιώθηκε ὡς ἀποτέλεσμα ἐκείνων τῶν ...δημιουργῶν καθιερώνοντας ἕνα ἐπίπεδο πραγματικά πρωτόγνωρο ! 

Καί ἴσως ἡ σημαντικότερη κατάκτησις πού προήλθε μέσα ἀπό αὐτή τήν «τομή ᾿74» ὁ ἐκ νέου ἐναγκαλισμός μέ τάς Εὐρώπας ! Ποῦ τό πᾶς αὐτό ; 

« Η επανεπικύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου 

Μια Ευρώπη που ανατρέχει πάντα στην Ελλάδα για τη διαφύλαξη και την επίκληση του ιστορικού και αξιακού της βάθους...» 

Ὤ ναί ! 

Καί τό μεταπολιτευτικό κεκτημένο ...τόσο δυνατό ! 

Η Μεταπολίτευση υπήρξε παράλληλα μια πολιτισμική τομή, με τη φιλελευθεροποίηση των ηθών και των προτύπων της ζωής, την εμβάθυνση στην ισότητα των φύλων, την ελευθερία της πολιτικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, την κοινωνική κινητικότητα και την εξωστρέφεια των Ελλήνων. (φωτό)

Καί ὅλο αὐτό σημαίνει προοδευτική πορεία...

Καί δέν ντρἐπεται πού τά λέει αὐτά ; Μία μεγάλη γυναῖκα πού γεννήθηκε καί μεγάλωσε σέ ἐποχές ὅπου τό ἐλάχιστο πού μπορεῖ κανείς νά θέσῃ ὡς διάκρισιν μέ τό σήμερα εἶναι ὁ σεβασμός καί ἡ ἀξιοπρέπεια πού διεῖπε κάθε ἔκφανσι καί ἔκφρασιν τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας.  

«Τομή και ταυτόχρονα διάρκεια, ρήξη και συνέχεια, η Μεταπολίτευση σφράγισε την εθνική μας εξέλιξη...»

Αὐτό εἶναι τό μόνον σίγουρο πού μόνον μία κατάληξιν θά ἔχῃ καί δέν χρειάζεται πολύ μυαλό νά καταλάβῃ κανείς ποιά ...


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ἄμ δέ !
      Τό κακό ἔχει γίνει καί εἶναι τόσο μεγαλο προφανῶς ἀνεπανόρθωτο.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή

    2. Σχετικα με την τελευταια φωτογραφια της αναρτησης σου....

      Πρωτοκολλο Πρωτο:
      -Οι Χριστιανικοί λαοί αποκτηνώθηκαν από τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε από τις κλασσικές σπουδές και από την πρόωρη ακολασία, στην οποία την έχουν σπρώξει οι πράκτορές μας - οικοδιδάσκαλοι, υπηρέτες, γυναίκες παιδαγωγοί στα σπίτια των πλουσίων - οι υπάλληλοί μας αλλού, οι γυναίκες μας στους τόπους διασκεδάσεως των Χριστιανών. Στον αριθμό των τελευταίων αυτών πρέπει να προσθέσουμε και τις ονομαζόμενες "γυναίκες του κόσμου" που μιμούνται με τη θέλησή τους τις ακολασίες τους και τις ηδυπάθειές τους.-

      Ουτε αυτοι οι ιδιοι δεν πιστευαν στο μεγεθος του εκφυλισμου και της αισχροτητας που θα προκαλουσαν στην ανθρωποτητα, απο τοτε που τα γραψαν.
      Γιατι τα πρωτοκολλα τους ηταν πολυ...συντηρητικα για τις τοτε κοινωνιες.
      Και μετα μας φταινε οι Περσες που 'χουν "κοντο το λουρι".

      Διαγραφή
    3. Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. .
    Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

    Cyber blackout: Έρχεται ο ψηφιακός εμβολιασμός;

    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/07/cyber-blackout_091507107.html

    .
    τεχνολογία

    Cyber-blackout: έρχεται ο ψηφιακός εμβολιασμός;

    19 Ιουλίου 2024

    https://tkp.at/2024/07/19/cyber-blackout-kommt-die-digitale-impfung/

    .
    ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=wPtiNBmAIqo

    Λάμπρος Πάσχος
    Κυπρος 1974
    ( για το αρχειο σου)

    Για τα υπόλοιπα οτι και να πουμε για τους πολιτικους γενίτσαρους αργολογία θα κάνουμε, αλλά για να είμαστε δίκαιοι και ο λαός μια απο τα ιδια είναι - συνοδοιπόροι. Το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου ειναι η μεγαλύτερη αλήθεια ασχετα αν το τσοπανόσκυλο βολεύεται με ενα ξεροκόμματο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστῶ πολύ !

      Σέ μεγάλο βαθμό,δίκαιο ἔχεις.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
  4. Αυτον τον λαο τον οποιον τοσον ευγλοτως απεικονιζουν οι φωτο του αρθρο λατρευουν οι Βλυξελλες. Αντιθετως αυτον τον λαο https://www.youtube.com/watch?v=UhHYQTK5RWo&list=RDgqOHNP-RThU&index=6 τον μισουν και θελουν να τον πεταξουν εξω απο την ΕΕ.

    Γι΄αυτο και εγω ανακραζω , Ζητω ο Ορμπαν!.

    Καλησπερα σας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Γι΄αυτο και εγω ανακραζω , Ζητω ο Ορμπαν!.»

      ΖΗΤΩ ! ΖΗΤΩ ! ΖΗΤΩ !

      Περιμένοντας καί τόν Τράμπ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
  5. Δεν λενε ψεμματα.
    "Τα καλυτερα ΤΟΥΣ χρονια".
    https://www.protoselidaefimeridon.gr/efimerides/240721/tovimatiskyriakis.JPG

    Κι ακομα τρωνε δηλαδη. Δεν εχει τελειωσει η μασα για δαυτους.
    Το διαφημιζουν κιολας οι ξευτιλισμενοι με θρασσος 1000 πιθηκων την στιγμη που την τελευταια 50ετια η ....δημοκρατια ΤΟΥΣ εστειλε τον Ελληνισμο στο ακρο της αβυσσου.

    Η ΝΤΡΟΠΗ δεν "κοκκινιζει" πια. Μοιαζει με τους κατακοκκινους κωλους των ιδιων των προδοτων.

    Καλησπερα


    Καλησπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλες Ἀλήθειες λές ἀγαπητέ ΕΑΦ.

      Μεγάλες ἀλήθειες ( 3) γιά τήν "Τομή ᾿74"
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/07/3-74.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή