Γράφει ὁ Constantin von Hoffmeister
Η ξενοφιλία είναι κάτι περισσότερο από περιέργεια ή σεβασμό για το ξένο. Είναι μια ψυχολογική ασθένεια που πλήττει τους καταληκτικούς πολιτισμούς. Λειτουργεί ως ο ανεστραμμένος καθρέφτης της ξενοφοβίας και είναι ένα μίσος για τον Εαυτό που καλύπτεται από συμπόνια.
Εμφανίζεται στον δυτικό κόσμο μέσα από μια εμμονή με το εξωτικό, μια ξέφρενη προσπάθεια αποδόμησης παραδόσεων, συμβόλων και δομών στην υπηρεσία ενός ψευδούς οικουμενισμού. Υπό το πρόσχημα της ανοχής, η ξενοφιλία απαιτεί την εξάλειψη των συνόρων - γεωγραφικών, πολιτισμικών και μεταφυσικών. Αυτά είναι τα πνευματικά βοηθήματα των εξαντλημένων λαών που έχουν εγκαταλείψει τη θέληση για επιβίωση και αναζητούν τη λύτρωση μέσω της διάλυσης στο παγκόσμιο μάγμα.
Αυτή η νοσηρή έλξη προς το ξένο αποκτά δύναμη μέσω της ανίερης τριάδας της μονοπολικότητας, του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Η μονοπολική παγκόσμια τάξη, με επικεφαλής τον φθίνοντα ηγεμόνα του Ατλαντισμού, επιβάλλει στρατιωτική και οικονομική κυριαρχία, ενώ παράλληλα προωθεί την ανθρωπολογική τυποποίηση. Ο φιλελευθερισμός, πλήρως μεταστατωμένος σε παγκόσμιο φιλελεύθερο ολοκληρωτισμό, διδάσκει ότι όλες οι ταυτότητες παραμένουν εναλλάξιμες μάσκες που απορρίπτονται στο όνομα της «ελευθερίας» - «ελευθερία» που ορίζεται ως κατανάλωση και συμμόρφωση. Η παγκοσμιοποίηση, ο διοικητικός βραχίονας αυτής της ιδεολογίας, συντρίβει την ριζωμένη ποικιλομορφία υπό την γραφειοκρατική και οικονομική μονοκουλτούρα. Υπό αυτό το καθεστώς, η ξενοφιλία γίνεται επιτρεπτή και υποχρεωτική - γιορτάζεται ως αρετή σε έναν κόσμο όπου όλες οι αξίες υφίστανται αναστροφή.
Ο αναδυόμενος πολυπολικός κόσμος προσφέρει μια ριζοσπαστική εναλλακτική: μια ορχήστρα πολιτισμών — ο καθένας με τη δική του μελωδία, ρυθμό και ψυχή. Αυτός ο κόσμος προκύπτει μέσα από τη ζωτικότητα της διαφοράς και όχι της ομοιότητας. Κάθε λαός πρέπει να αγκαλιάσει τη δική του ταυτότητα με ηρωική θέληση — Αρχαιοφουτουρισμός, παράδοση που κοιτάζει μπροστά. Η ξενοφιλία, σε αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί ως δηλητήριο που υπονομεύει την εθνική κυριαρχία. Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των πολιτισμών, αφήνοντάς τα εκτεθειμένα σε εισβολές — από σώματα και παρασιτικές ιδέες.
Ο αληθινός διαπολιτισμικός διάλογος και η συνεργασία — εντός μιας πολυπολικής τάξης — εξαρτώνται από ισχυρές, αυτοσυνείδητες ταυτότητες. Η διατήρηση και η αναβίωση των εθνοπολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων παρέχει μια ηθική επιταγή και μια στρατηγική αναγκαιότητα στη μάχη ενάντια στον μονοπολικό παγκόσμιο Λεβιάθαν. Όταν οι λαοί κατανοούν ποιοι είναι, σχετίζονται με τους άλλους από θέση ισχύος και αξιοπρέπειας. Η ξενοφιλία υποχωρεί σε ένα νέο ήθος: εξωφιλία χωρίς αυτομίσος — σεβασμό για τον Άλλο που βασίζεται στην πίστη στον Εαυτό. Ο κόσμος λαχταρά ριζωμένα έθνη που στέκονται ψηλά σαν πυλώνες σε έναν καθεδρικό ναό πολιτισμών.
Ο αγώνας κατά της ξενοφιλίας γίνεται αγώνας για πολιτισμικό αυτοσεβασμό. Είναι μια άρνηση να γονατίζει κανείς μπροστά σε εισαγόμενα είδωλα ενώ βεβηλώνει τους δικούς του βωμούς. Κάθε λαός, για να αντέξει, πρέπει πρώτα να αγαπά τον εαυτό του - με νηφάλια κατανόηση ότι η ταυτότητα προκύπτει μέσα από τη θέληση, την άμυνα και τη βιωμένη εμπειρία.
Στην εποχή της πολυπολικής αναγέννησης, η εποχή της πλανητικής ομοιομορφίας ξεθωριάζει μαζί με τις ιδεολογίες που τη γέννησαν. Η ξενοφιλία, όπως και η παγκοσμιοποίηση, ανήκει στο παρελθόν - ένα παρελθόν αποσύνθεσης. Το μέλλον ανήκει σε όσους θυμούνται ποιοι είναι.
ἀπό : eurosiberia.net
Ἡ Πελασγική





'' Το μέλλον ανήκει σε όσους θυμούνται ποιοι είναι.''
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο οι εβραίοι και οι μουσουλμάνοι θυμούνται ποιοι είναι διό και το μέλλον τους ανήκει.
Βασικά ηδη κυβερνούν τον πλανήτη
Ρωσία - Κίνα..;;;;;
Θα ξεκαθαρίσει το θέμα, σύντομα
Αὐτοί πού θυμοῦνται εἶναι οἱ Λαοί πού ἔχουν Πολιτιστικό καί Πολιτισμικό βάθος στίς χιλιετίες. Ἀναποφεύκτως θυμοῦνται καί θά θυμοῦνται ὅσο καί νά ἐπιδιώκουν νά ἀλλοιώσουν τήν Μνήμη τους οἱ ζηλόφθονες ὕαινες τῆς ἐρήμου.
ΔιαγραφήἜτσι ἀναρωτιέμαι, τί σόϊ μνήμη ἔχουν οἱ ψωριάρηδες πού γυροβολοῦσαν ἀπό χωριό σέ χωριό τῆς ἐρήμου κι᾿ἔψαχναν τήν εὐκαιρία μέ ὕπουλους τρόπους νά καταχραστοῦν ξένες κληρονομιές ;
Ἤ τί σόϊ μνῆμες νά ἔχουν οἱ μουσουλμάνοι κυρίως ἀραβόφωνες, σημιτικές φάρες πού ἀναπαύονταν κάτω ἀπό τό τσαντήρι πού ἔστηναν σέ κάποια ὄαση μέχρι πού ἐμφανίστηκε ὁ "φυτευτός" Μωάμεθ καί τούς ἔδωσε σκοπό. Ἕναν σκοπό ἀπολύτως ἐλεγχόμενο ἀπό τήν πανάρχαια ἐξουσιαστική κλίκα τῶν σιχαμάτων. Ἀλλά θά μένουν πάντα οἱ γύφτοι τῆς ἐρήμου.
Οἱ Κινέζοι ναί, ἔχουν μεγάλο Πολιτισμικό-ἱστορικό βάθος καί ἔχουν ἀπποδείξει πώς ἡ μνήμη τους εἶναι ἄσβεστος. Γι᾿αὐτό θά ὑπάρχουν πάντα ὡς δὐναμις.
Τό ἴδιο καί οἱ ἀπόγονοι τῶν Ῥώς πού βρῆκαν τόν σωστό δρόμο τους μέσῳ τῆς Χριστιανικῆς Πίστεως καί ἐπάξια φέρουν τόν τίτλο τῶν Φυλάκων τῆς Πολιτιστικῆς Παραδόσεως καί τοῦ Χριστιανισμοῦ !
Οἱ Λαοί τῆς Εὐρώπης, μπολιασμένοι ἀπό τήν Ἱστορική Κληρονομιά τῆς Ἀρχαίας Ἑλλάδος ἔχουν ἐμποτιστεῖ μέ τίς Μνῆμες ἐκεῖνες πού ἀγκάλιασαν τήν ὕπαρξίον τους καί δέθηκαν τόσο ὥστε νά καταστοῦν συνεχιστές τοῦ Πολιτισμοῦ καί τοῦ Πνεύματος. Αὐτοί οἱ Λαοί δέν χάνονται ποτέ.
Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !
Οι μουσουλμανοι εχουν μνημες αυτο που ηταν δλδ να σφαζουν στο ονομα του μωαχαμετη τους. Δεν αλλαζουν. Οι Ευρωπαιοι και οι Ελληνες ξεχασαν ποιοι ηταν οι μουσουλμανοι ΟΧΙ
ΔιαγραφήΓια Ρωσια Κινα εγραψα...περιμενω εξελιξεις γιατι αυτοι θυμουνται μια χαρα ποιοι ηταν
Γι᾿αὐτό σοῦ ἔγραψα γιά τόν "φυτευτό" [ ἀπό τήν πανάρχαια ἐξουσιαστική κλίκα τῶν βδελυγμάτων] Μωάμεθ καί τόν «ὀδηγό τοῦ καλοῦ μουσουλμάνου» πού τούς ἄφησε παρακαταθήκη ( Κοράνι). Κάθε γραμμή του [Κοράνι] μία ἐντολή μίσους.
ΔιαγραφήὍσο γιά τούς Ἕλληνες καί τούς Εὐρωπαίους μήν σέ νοιάζει ἔχουν ἤδη ἀρχίσει τήν ὁλική ἐπαναφορά τῆς μνήμης.
Αὐτό πού μέ μανία τρελλή κυνηγᾶ ὁ ἐχθρός τῆς Λευκῆς Φυλῆς.
Υ.Γ. Καλό μῆνα καί ἕνα ὄμορφο καλοκαίρι ἀπολαμβάνοντας τά ἡλιοβασιλέματα...
Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !
Καλό μήνα, εις την Ελληνικήν ομήγυριν...Να είστε όλοι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μῆνα κι᾿ἕνα ὄμορφο Καλοκαίρι νά ἔχῃς, ἀγαπητέ Ἀγησίλαε.
ΔιαγραφήΣυγγνώμη πού ἐρωτῶ, ἀλλά λόγῳ ὀνόματος : Ἐκ Λακωνίας ἡ καταγωγή ;
Καλησπέρα ἀγαπητέ !
Απολογούμαι για την καθυστερημένη ανταπόκριση στο ερώτημα.Ναι από Λακωνία.Συγκεκριμένα στο τρίπτυχο Ασωπός -Μολάοι -Π'παδιάνικα.ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ δεμένος με την περιοχή της ΣΠΑΡΤΗΣ και της περιφέρειας αυτής.Όχι μόνον από γεωγραφικήν άποψη,αλλά κυρίως από την πλευρά της κοσμοθέασης εκείνων των ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ προγόνων...Εξ' ου και η ''οικειοποίηση΄΄του Αγησίλαος Β'...Να είστε καλά.
ΔιαγραφήΧαίρομαι τά μάλα πού ἔχουμε στήν παρέα μας ἕναν Λάκωνα !
ΔιαγραφήΚαί πολύ καλῶς κάνεις καί εἶσαι τόσο ὑπερήφανος γιά τήν καταγωγή σου.
Ἀγησίλαος Β΄ γιά ὅσους γνωρίζουν, ἕνας γενναῖος ἄνδρας, ἡγέτης, ἕνας Λάκων !
Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀγησίλαε !
Αρκετές οι αιτίες εκείνες όπου το ερευνητικό πνεύμα δύναται ανιχνεύση διά την της ξενοφιλιας ύπαρξιν
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρακτηριστικο είναι πως αυτή παρουσιάζεται και μεγεθύνεται σε καιρούς υλικής ευμάρειας όπου ο καθείς αισθανόμενος πως ουδεμίαν του διπλανού του ανάγκην έχει στρέφεται προς τον ξενον υποκινούμενος μεταξύ άλλων και από ματαιοδοξιαν
Βλέπεις ο ξένος ο οποίος συνήθως είναι οικονομικά και πολιτισμικά υποδεέστερος ικανοποιεί την αίσθησιν του μεγαλείου που ο εντοπιος θέλει να αισθάνεται
Έτσι ο ξένος θα προσληφθεί προς εργασιαν θα γίνει ομοτραπεζος και πολλές φορές και οικείος με την μορφήν τού προστατευομένου ψυχογιου η ψυχοκορης
Ίσως να υπάρχει και ένα αίσθημα χαιρεκακον στην διδικασιαν όπου στερείται ο εντοπιος τις ευκαιρίες όπου δίδονται εις τον ξενον
Το οξυμωρον βεβαίως είναι πως σε κάποιαν τυχαίαν δυσκολιαν ο καθείς άνευ αιδούς θα στραφεί προς αναζητήσουν βοηθείας εις τον συμπατριώτην θυμίζοντας τού πώς μεγάλωσαν μαζί και λοιπά τοιαύτα
Έτσι βλέπουμε επιχειρηματίες κυρίως τού τεχνικού κλάδου όπου ποτέ δεν είχαν έναν Έλληνα στην δούλεψή τους να ζητούν την ψήφο του συγχωριανού κατά τίς δημοτικές εκλογές διακηρύσσοντας μάλιστα και το ενδιαφέρον τους για το καλό του τόπου
Ας τον ψηφίσουν οι αλλοεθνείς που τούς ταΐζει θα πει ο ψηφοφόρος και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε άδικο σε αυτό
Ας πάνε πελάτες στο εστιατόριο του οι αλλοεθνείς που το έβαψαν
Ας του δώσουν οικοδομική εργασία οι αλλοεθνείς που τούς έκανε τεχνίτες και τώρα γίναν εργολάβοι
Ας τον βοηθήσουν ( κατόπιν της ληστείας) οι αλλοεθνείς που μάζευε καί πιθανώς τον λήστεψαν αυτοί οι ίδιοι
Ας ας ας
Κατόπιν τούτων τελευταίον προς εξαγωγην συμπέρασμα άλλο δεν μένει παρά αυτό που ο ίδιος ο δήθεν φιλόξενος λαός θα πει για τον εαυτό του
Καλά να πάθει
Καλά να είστε φίλοι μου
Ὅλα εἶναι πολύ σωστά κι᾿ἀκριβῶς ὅπως τά γράφεις συμβαίνουν, σ᾿ὁλόκληρη τήν Εὐρώπη, δυστυχῶς.
ΔιαγραφήΜέ μία διαφορά : στίς περισσότερες εὐρωπαϊκές χῶρες ἔχει ἀρχίσει καί ἀναπτύσσεται ἡ ἀνάγκη τῆς ἐθνικῆς ταυτότητος ὡς μέρος τῆς ἴδιας τῆς ὑπάρξεως αὐτῶν τῶν λαῶν. Καί γινόμαστε μάρτυρες τοῦ λυσσαλέου διωγμοῦ πού δέχεται αὐτή ἡ ἐθνικιστική ἀναβίωσις, ματαίως ὅμως διότι ὅπως ἔχουμε πολλάκις γράψει τό ποτάμι δέν γυρίζει πίσω.
Αὐτό μέ λίγα λόγια λέγεται "ξύπνημα τῆς Μνήμης" . Καί νομίζω πώς ὅπως πολύ σωστά γράφει ὁ ἀξιολογότατος ἀρθρογράφος, Constantin von Hoffmeister : " η εποχή της πλανητικής ομοιομορφίας ξεθωριάζει μαζί με τις ιδεολογίες που τη γέννησαν. Η ξενοφιλία, όπως και η παγκοσμιοποίηση, ανήκει στο παρελθόν - ένα παρελθόν αποσύνθεσης. Το μέλλον ανήκει σε όσους θυμούνται ποιοι είναι. "
Καί πιστεύω πώς οἱ λαοί τῆς Εὐρώπης ἔχουν ἀποφασίσει ὄχι ἁπλῶς νά ξαναθυμηθοῦν ποιοί εἶναι, ἀλλά μέχρι καί νά παλαίψουν πεισματικά γιά νά κρατήσουν ζωντανή τήν μνήμη αὐτή πού οὔτως ἤ ἄλλως κλείνει μέσα της μόνον Ὑπερηφάνεια Καταγωγῆς !
Καλησπέρα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι προσκυνητάδες των λαγουμιών γνωρίζουν τις κοινωνικές τάσεις άμα τη γεννεσει αυτών και λαμβάνουν τα μέτρα τούς
ΔιαγραφήΗ αναβίωση του εθνικισμού πατριωτισμού αυτό δηλαδή το ξύπνημα της εθνικής συνείδησης είναι κάτι που προέκυψε και συνεχίζει εξαιτίας της διαπίστωσης πώς η λευκή φυλή μαζί με την ιστορική της μνήμη βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου της εξαφανισης
Η δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφορία συντομεύει τον χρόνο που απαιτείται για να γίνει το ρυάκι ποτάμι για αυτό και η εξέλιξη αυτού του κοινωνικού φαινομένου είναι σχετικώς ταχεία
Τα αντίμετρα σε αυτό που οι προσκυνητάδες προσπαθούν να λάβουν είναι δοκιμασμένα
Ο πόλεμος παγκοσμίας εμβελείας έδωσε δύο φορές την λύση για αυτούς ώστε να συνεχίσουν να είναι στην θέση τους
Αυτό με έκανε να βλέπω το φαινόμενο Τραμπ με σκεπτικισμό και ομολογώ πως φοβήθηκα ότι θα δικαιωθούν οι υποψίες μου στην περίπτωση της ξαφνικής εισόδου των ΗΠΑ στην διαμάχη Ισραήλ Ιράν
Ίσως να χρωστούμε πολλά στην Κίνα και την Ρωσία αν και εγώ πιστεύω πως περισσότερα στην Κίνα
Ειδικά ο Τραμπ μου θυμίζει τον Γούντροου Γουίλσον ο οποίος έδειχνε τηρουμένων των αναλογιών παρόμοια εικόνα καί είχε υποσχεθεί περίπου τα ίδια και βεβαίως όλοι γνωρίζουμε το τι έπραξε με πρόφαση την βύθιση του Λουζιτανια
Δεν μπορώ να γνωρίζω την συνταγή πού θα μπορέσει να φέρει μια ανατροπή στο παγκοσμιοποιητικο χάλι που μας κυβερνά αποφεύγοντας
να γίνουν πάλι τα έθνη εχθροί
Δυστυχώς όμως η ανατροπή δεν είναι φρούτο που θα πέσει διότι το φρούτο πέφτει ίσια και όχι ανάποδα
Το αναποδογυρισμα ζητά χέρια να μπουν από κάτω και η εκτροπή πορείας ζητά στήθη και πλάτες να σπρώξουν
Πίστη νηστεία και άσκηση συμβουλεύω όλους
Δέν θά μπῶ στό θέμα Τράμπ, διότι θέλω νά περιμένω λίγο καιρό ἀκόμη. Θά ἐπανλάβω αὐτό πού τίς τελευταῖες ἡμέρες λέω : Δέν ξέρω τί μπορεῖ νά ἔχουν συμφωνήσει μέ τόν Ποῦτιν, κι᾿ἄν ἔχουν κάτι συμφωνήσει. Γι᾿αὐτό ἀφήνω λίγο τόν χρόνο νά δείξῃ, ἴσως ἀπό τό Φθινόπωρο καί μετά.
ΔιαγραφήὉ Ουΐλσον ἦταν ἐξ ἀρχῆς ἕνα ξεκάθαρο πιόνι τῶν σιωνιστῶν. Ὁ δημοκρατικός Οὐΐλσον πού παρέκαμψε τό Δόγμα Μονρόε κι᾿ὄχι μόνον ἔβαλε τίς ΗΠΑ στόν Α΄Π.Π. ( ὅπου ξέρουμε ποιοί όφελείθηκαν, ὅπως πάντα ) ἀλλά κατά κάποιο τρόπον ἄνοιξε καί πάλι τίς πύλες στά ἁρπακτικά ἀπό τήν Εὐρώπη.
Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει καί μόνον πώς τόν θεωροῦν ἐπιτυχημένο Πρόεδρο πού ἔχει πάρει καί νόμπελ Εἰρήνης ( ἄλλο πρωτότυπον ) παρ᾿ὅλα αὐτά δέν παύει νά εἶναι αὐτός πού ἔχει στίς πλάτες του τήν εἴσοδο τῶν ΗΠΑ σ᾿ἕναν πόλεμο πού δέν τούς ἀφοροῦσε καθόλου.
Τώρα γιά τό θέμα τῆς ἀνόδου τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Ἐθνικισμοῦ,σαφῶς καί ὁ πόλεμος κατά τῆς Λευκῆς Φυλῆς, παράλληλα μέ τήν κατευθυνόμενη μετανάστευσιν τῶν ἀφροασιανῶν ( κυρίως ἰσλαμιστῶν ) ἔχει μεγάλο μέρος αἰτολόγησης. Ἀλλά πιστεύω, πώς δέν εἶναι μόνον αὐτό. Ἄν τό ᾿δοῦμε ἱστορικῶς κάθε φορά πού οἱ λαοί τῆς Εὐρώπης βρίσκονταν μπροστά σέ πολύ δύσκολες καταστάσεις ( κυρίως πολέμους) ὁ ἐθνικισμός τῶν λαῶν ἔπαιρνε τόν πρῶτο λόγο, κάτι ἐν εἴδει ἐπιβιώσεως θἄλεγα.
Ἔτσι καί τώρα. Καί νομίζω πώς αὐτό θά γίνεται ὅλο καί πιό ἔντονο. Δέν θέλω νά εἰκάσω καμμία κατάληξιν, ἀλλά πάντως ὅ,τι εἶναι θά γίνῃ πολύ σύντομα.
Καλησπέρα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DjNRd-cHLvvc&ved=2ahUKEwjN7Z66xpyOAxU_R_EDHf2UE0sQ78AJegQIFBAB&sqi=2&usg=AOvVaw0KCo-BJfYIO7MzU7ZaBaiJ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τους ρομαντικούς
Ἐδῶ τό ἔβαλες τό σχόλιο μέ τό τραγούδι ;
ΔιαγραφήἘγώ περίμενα στό ξεχωριστό θέμα πού ἀναρτήσαμε μέ τό τραγούδι τοῦ μεσονυχτίου....
https://sxolianews.blogspot.com/2025/07/blog-post_47.html
Χμμ... Μήπως ἕνα ἀκόμη ; Παρακαλῶ...
καί χωρίς Καληνύχτα... ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !
Εντίθ Πιάφ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορυφαία φωνή
Λειτούργησα βιαστικά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε μια μεταφορά όπου θεωρείς καλύτερα
Μην παρακαλάς θα στείλω δύο ιταλικά
Δέν πειράζει ἄσε ἐδῶ τήν Πιάφ, ταιριάζει ὡς στοιχεῖο πολιτισμικό , χαρακτηριστικό τῆς μουσικῆς Γαλλίας.
ΔιαγραφήΕὐχαριστῶ !
καί ὅπως λέμε ἀπόψε
χωρίς Καληνύχτα... ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !
Η μουσική όμως είναι του Μίκη Θεοδωράκη
ΔιαγραφήΝαί, τό εἶδα. Τά χρόνια ἐκεῖνα ὁ Θεοδωράκης εἶχε πέραση στήν Γαλλία ὅπου κι᾿ἄλλοι Ἕλληνες ...φιλοσοφοῦσαν ἐντέχνως, μουσικῶς, πολιτικῶς καί γενικῶς ...
ΔιαγραφήΘυμᾶσαι τό Ματαρόα ( 1945 ) πού κουβάλησε ἐκεῖ μεταπολεμικῶς ὅλον τόν «ἀνθό τῆς ἑλληνικῆς διανοήσεως» ; Καί βεβαίως μετά τήν Ἐπανάστασιν τῶν Συνταγματαρχῶν « νέο κῦμα καλλιτεχνικῆς προσφυγιάς ἐν Παρισίοις »
Υ.Γ. Πάντως ἀγαποῦμε τόν Μίκυ καί τήν μουσική του τά μάλα !
Καλημέρα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !
Όσο για τον Μίκη δεν πρέπει να σιχαθηκα ποτέ μου περισσότερο κάποιο άλλο δίποδο
ΔιαγραφήΣαν συνθέτης όμως υπήρξε κορυφαίος
Δέν θά διαφωνήσω, ἀλλά ὡς ἄτομο νομίζω πώς ἔχουν ὑπάρξει πολύ χειρώτεροι. Στό τέλος-τέλος αὐτός ἦταν ἕνας καλλιτέχνης, κάποιοι ἄλλοι, πού ἀκόμη τούς ἔχουν γιά θεούς, ἔκαναν τόσο ἄμετρο κακό στόν τόπο μέσ᾿ἀπό τίς σπουδαῖες καί σοβαρές θέσεις πού κατεῖχαν πού μπορεῖ νά θεωρηθοῦν καί ἄμεσοι ὑπεύθυνοι γιά τά πάντα και τούς πάντες !
ΔιαγραφήΠραγματικῶς ἡ μουσική τοῦ Θεοδωράκη ὅπως καί τοῦ Χατζιδάκη, γιά έμένα θεωροῦνται ὄ,τι καλλίτερο ἔχει δώσει ὁ τόπος στό χῶρο τῆς Μουσικῆς. Εἶναι κι᾿ἄλλοι μεγάλοι, ἀλλά ἕπονται...
Καλησπέρα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !
Προς δημοσιευση και διευκρινηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Ευαγγελια που διεγραψες το σχολιο με το λινκ Brian eno γιατι μπηκε λαθος τραγουδι απο τον ιδιο δισκο.
Καποια αλλη στιγμη θα στειλω στο σωστο ( mix ψυχεδελικο ροκ με φωνητικα αμανε)
Το θεμα ηταν με την προπαγανδα εδω και δεκαετιες μεσα απο την μουσικη
ανατολικη κουλτουρα ανατολοκες θρησκειες κλπ
θυμιζω beatles στην ινδια και προβολη ινδουισμου και σιταρ στα κοματια τους
κατοπιν αρχισε η επελαση των μουσουλμανων
Ὅλα καλά.
ΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Γρηγόριε !