" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

«Δρομοκρατία » : ἡ κυριαρχία τῆς ταχύτητος στόν σύγχρονο πόλεμο

Γράφει ὁ Ἀλεξάντερ Ντούγκιν

 Η ταχύτητα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στον σύγχρονο πόλεμο, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως " δρομοκρατία " ή κυριαρχία της ταχύτητας. 

Αμέσως μετά την επιχείρηση της Χαμάς με την ονομασία "Καταιγίδα Αλ Άκσα", η Γάζα και ο στρατός της Χαμάς στάθμευσαν εκεί. Φανταστείτε αν, όταν ο IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ξεκίνησε την εισβολή του, η Χεζμπολάχ, η Υεμένη (οι Χούθι), η Συρία και το Ιράν (αναφερόμενοι ειδικά στις σιιτικές ομάδες, καθώς οι άλλες μουσουλμανικές παρατάξεις επικρίθηκαν για την αδράνειά τους) είχαν ενταχθεί ταυτόχρονα στη σύγκρουση. Το Ισραήλ θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Και αν η Φατάχ, αντί να αποφύγει την εμπλοκή της (η οποία ήταν μάταιη, αφού ούτως ή άλλως θα γινόταν στόχος), είχε δράσει, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο δύσκολη για το Ισραήλ. Ωστόσο, η Δύση κατάφερε να αποτρέψει όλα αυτά τα μέρη, εκτός από το Ισραήλ, από το να κλιμακώσουν την κατάσταση.

Ακολούθησε μια συστηματική γενοκτονία του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα, με αποκορύφωμα την καταστροφή μεγάλου μέρους των υποδομών της Χαμάς. Στη συνέχεια, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις στο Λίβανο και ακριβή πλήγματα στο Ιράν, χτυπώντας πρώτο και αποτρέποντας την ενοποίηση των εχθρών του για να τους αντιμετωπίσει έναν προς έναν. Φαίνεται ότι μόνο οι Χούθι κατανοούν τη σημασία του συγχρονισμού στον πόλεμο, γι' αυτό και είναι αξιοσέβαστοι και επίφοβοι. Οι υπόλοιποι ήταν αργοί και αναποφάσιστοι, επιτρέποντας στο Ισραήλ και τη Δύση να πετυχαίνουν σταθερά τους στόχους τους.

Στην περίπτωσή μας [Ῥωσσία], επίσης συχνά διστάσαμε και χάσαμε κρίσιμες ευκαιρίες. Αλλά την τελευταία στιγμή, ενεργήσαμε αποφασιστικά και χτυπήσαμε πρώτοι. Αυτή η ταχύτητα, ο αιφνιδιασμός και η ταχεία δράση ήταν που εξασφάλισαν τα εδαφικά μας κέρδη, τα οποία είναι κρίσιμα στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ωστόσο, μόλις χάσαμε τη δυναμική μας, η πρόοδος σταμάτησε και βιώσαμε ακόμη και πισωγυρίσματα. Οι σύγχρονοι πόλεμοι ή κερδίζονται γρήγορα ή δεν κερδίζονται καθόλου.

Όσον αφορά τη Χαμάς, δεν είναι σαφές τι σκεφτόταν όταν ξεκίνησε την επιχείρηση «Καταιγίδα Αλ Άκσα». Ήταν μια γρήγορη επιχείρηση, αλλά με περιορισμένες δυνάμεις και χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από την ευρύτερη μουσουλμανική κοινότητα, γεγονός που την έκανε να μοιάζει με μια καταδικασμένη προσπάθεια. Εκτός, βέβαια, αν προκύψει σύντομα κάποιος απρόβλεπτος παράγοντας.

( Μετάφρασις : Δημήτριος Οἰκονόμου

Ἀπό : geopolitikaru


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου