" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Τί πραγματικῶς συνέβη στό Κούρσκ ;

Γράφει ὁ Pepe Escobar

Μια εξαιρετικά σοβαρή συζήτηση μαίνεται ήδη μεταξύ επιλέκτων κύκλων εξουσίας/πληροφοριών στη Μόσχα – και η ουσία του θέματος δεν θα μπορούσε να είναι πιο καυτή.

Για να μπούμε στο θέμα: τι πραγματικά συνέβη στο Κουρσκ; 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πιάστηκε να κοιμάται; Ή μήπως το είδαν να έρχεται και επωφελήθηκαν να στήσουν μια θανατηφόρα παγίδα για το Κίεβο;

Οι καλώς γνωρίζοντες τα πράγματα που θέλουν να μοιραστούν μερικά ψήγματα, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, τονίζουν την εξαιρετική ευαισθησία όλων. Ωστόσο, ένας επαγγελματίας των μυστικών πληροφοριών έδωσε κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως πολύτιμη ένδειξη: «Είναι μάλλον περίεργο να βλέπουμε μια τέτοια συγκέντρωση δύναμης να μην παρατηρείται από τη δορυφορική επιτήρηση και το drone στο Kursk, αλλά δεν θα υπερβάλλω τη σημασία της».

Ένας άλλος επαγγελματίας προτιμά να τονίσει ότι «το τμήμα ξένων πληροφοριών είναι αδύναμο, καθώς λειτουργούσε πολύ άσχημα». Αυτή είναι μια άμεση αναφορά στην κατάσταση των πραγμάτων αφού ο πρώην επόπτης ασφαλείας ο Nikolai "Yoda" Patrushev, κατά τη διάρκεια του ανασχηματισμού του Πούτιν μετά την ορκωμοσία, μετατέθηκε από τη θέση του ως γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας για να υπηρετήσει ως ειδικός προεδρικός βοηθός.

Οι πηγές, προσεκτικά, φαίνεται να συγκλίνουν σε μια πολύ σοβαρή πιθανότητα: «Φαίνεται ότι υπήρξε μια κατάρρευση των πληροφοριών. δεν φαίνεται να είχαν παρατηρήσει τη συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα του Κουρσκ».

Ένας άλλος αναλυτής όμως πρότεινε ένα πολύ πιο συγκεκριμένο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο μια  στρατιωτική φατρία γερακιών, εξαπλωμένη σε όλο το Υπουργείο Άμυνας και τον μηχανισμό πληροφοριών – και ανταγωνιστική προς τον νέο υπουργό Άμυνας Belousov, οικονομολόγο – άφησε την ουκρανική εισβολή να προχωρήσει στοχεύοντας σε δύο πράγματα : στήστε μια παγίδα για τους κορυφαίους διοικητές και τα στρατεύματα του εχθρού του Κιέβου, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το μέτωπο του Ντονμπάς που καταρρέει. και να ασκήσει επιπλέον πίεση στον Πούτιν να πάει επιτέλους για το κεφάλι του φιδιού και να τελειώσει τον πόλεμο.

Αυτή η γερακινή παράταξη, παρεμπιπτόντως, θεωρεί τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Gerasimov ως «εντελώς ανίκανο», σύμφωνα με τα λόγια ενός επαγγελματία της πληροφορίας. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά ο Gerasimov φέρεται να αγνόησε πολλές προειδοποιήσεις για συσσώρευση Ουκρανίας κοντά στα σύνορα του Kursk.

Ένας συνταξιούχος επαγγελματίας των μυστικών πληροφοριών είναι ακόμη πιο αμφιλεγόμενος. Καταγγέλει ότι «οι προδότες της Ρωσίας» στην πραγματικότητα «απέκλυσαν τρεις περιοχές από τα στρατεύματα για να τις παραδώσουν στους Ουκρανούς». Τώρα, αυτοί οι «προδότες της Ρωσίας» θα μπορούν «να «ανταλλάξουν» την πόλη Suzha με την εγκατάλειψη της ψεύτικης χώρας της Ουκρανίας και να την προωθήσουν ως αναπόφευκτη λύση».

Παρεμπιπτόντως, μόλις την Πέμπτη που μας πέρασε, ο Belousov άρχισε να προεδρεύει μιας σειράς συνεδριάσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας στις «τρεις περιοχές» - Kursk, Belgorod και Bryansk.

Τα γεράκια του "μηχανισμού των ισχυρών " δεν κρύβουν ότι ο Gerasimov πρέπει να απολυθεί – και να αντικατασταθεί από τον μυθικό στρατηγό Sergey "Armageddon" Surovikin. Υποστηρίζουν επίσης με ενθουσιασμό τον Alexander Bortnikov της FSB ( Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσίας ) – που εκ των πραγμάτων έλυσε την εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση Prigozhin ως τον άνθρωπο που τώρα πραγματικά επιβλέπει τη Μεγάλη Εικόνα στο Κουρσκ.

Και το επόμενο είναι το Μπέλγκοροντ

Λοιπόν, είναι περίπλοκο.

Η αντίδραση του Προέδρου Πούτιν στην εισβολή στο Κουρσκ ήταν ορατή στη γλώσσα του σώματός του. Ήταν έξαλλος: για την κατάφωρη στρατιωτική/κατασκοπευτική αποτυχίαγια την εμφανή απώλεια προσώπου : και για το γεγονός ότι αυτό σβήνει κάθε δυνατότητα ορθολογικού διαλόγου για τον τερματισμό του πολέμου.

Ωστόσο, κατάφερε να ανατρέψει την αναστάτωση αυτή σε χρόνο μηδέν, χαρακτηρίζοντας το Κουρσκ ως αντιτρομοκρατική επιχείρηση (CTO). εποπτεύεται από τον Bortnikov της FSB. και με ένα ενσωματωμένο σκεπτικό «δεν παίρνετε αιχμαλώτους». Κάθε Ουκρανός στο Κουρσκ που δεν είναι διατεθειμένος να παραδοθεί είναι ένας πιθανός στόχοςπροορισμένος για εξάλειψη. Τώρα ή αργότερα, όσο καιρό κι αν χρειαστεί.

Ο Bortnikov είναι ο πρακτικά ειδικός. Έπειτα, υπάρχει ο Επόπτης ολόκληρης της στρατιωτικής/πολιτικής απάντησης: ο Alexey Dyumin, ο νέος γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου, ο οποίος μεταξύ άλλων προηγούμενων θέσεων ήταν ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων της GRU (στρατιωτικές πληροφορίες). Ο Dyumin δεν απαντά απευθείας στο Υπουργείο Άμυνας ούτε στο FSB: αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο.

Μετάφραση: Ο Gerasimov φαίνεται τώρα στην καλύτερη περίπτωση να είναι ένα πρόσωπο σε όλο το δράμα του Κουρσκ. Οι υπεύθυνοι είναι οι Bortnikov και Dyumin.

Το παιχνίδι δημοσίων σχέσεων του Kursk πρόκειται να αποτύχει μαζικά. Ουσιαστικά, οι ουκρανικές δυνάμεις απομακρύνονται από τις γραμμές επικοινωνίας και ανεφοδιασμού τους στο ρωσικό έδαφος. Μπορεί να γίνει ένας παραλληλισμός με αυτό που συνέβη στον στρατάρχη von Paulusς στο Στάλινγκραντ όταν ο Γερμανικός Στρατός ξανοίχθηκε υπερβολικά.

Οι Ρώσοι βρίσκονται ήδη στη διαδικασία να κόψουν τους Ουκρανούς στο Κουρσκ – να διακόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού τους. Ό,τι έχει απομείνει από τους στρατιώτες που προωθήθηκαν στο Κουρσκ θα πρέπει να γυρίσουν πίσω, αντιμετωπίζοντας τους Ρώσους τόσο μπροστά όσο και πίσω. Η καταστροφή πλησιάζει.

 Ο Πούτιν και  ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ επιθεωρούν τα αιχμαλωτισμένα όπλα από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Ο ακαταμάχητος διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, υποστράτηγος Apti Alaudinov, επιβεβαίωσε στην τηλεόραση Rossiya-1 ότι τουλάχιστον 12.000 Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) εισήλθαν στο Κουρσκ, συμπεριλαμβανομένων πολλών ξένων (Βρετανών, Γάλλων, Πολωνών). Αυτό θα αποδειχτεί στο «να μην παίρνεις αιχμαλώτους» σε μαζική κλίμακα.

Όποιος έχει δείκτη νοημοσύνης πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου γνωρίζει ότι το Κουρσκ είναι μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ – σχεδιάστηκε με μεγάλη πιθανότητα από έναν αγγλοαμερικανικό συνδυασμό που επιβλέπει τους αναλώσιμους Ukronazi.

Οτιδήποτε κάνει το Κίεβο εξαρτάται από το αμερικανικό ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) και τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ φυσικά που λειτουργούν από προσωπικό του ΝΑΤΟ.

Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του ιδρωμένου χακί, ηθοποιού του Κίεβο [το Ζελένσκυ], παραδέχτηκε ότι το Κίεβο «συζήτησε» την επίθεση «με δυτικούς εταίρους». Οι «δυτικοί εταίροι» – Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Βερολίνο οι απολύτως άνανδροι, το αρνούνται.

Ο Bortnikov δεν θα ξεγελαστεί. Δήλωσε συνοπτικά, στο αρχείο, ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση στο Κίεβο που υποστηρίζεται από τη Δύση.

Μπαίνουμε τώρα στο στάδιο της σκληροπυρηνικής μάχης εντοπισμού θέσης που θα καταστρέψει χωριά και πόλεις. Θα είναι άσχημο. Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές παρατηρούν ότι αν είχε διατηρηθεί μια νεκρή ζώνη τον Μάρτιο του 2022, η δραστηριότητα πυροβολικού μεσαίου βεληνεκούς θα είχε περιοριστεί στο ουκρανικό έδαφος. Μια ακόμη αμφιλεγόμενη απόφαση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

Η Ρωσία θα λύσει τελικά το δράμα του Κουρσκ - σαρώνοντας μικρές ουκρανικές ομάδες με μεθοδικό θανατηφόρο τρόπο. Ωστόσο, πολύ ευαίσθητα ερωτήματα σχετικά με το πώς συνέβη – και ποιος το άφησε να συμβεί – απλά δεν θα εξαφανιστούν. Κεφάλια θα πρέπει – μεταφορικά – να πέσουν. Γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή. Η επόμενη εισβολή θα γίνει στο Belgorod. Ετοιμαστείτε για περισσότερο αίμα στα πεδία.

Ἀπό : unz.com


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου