" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Δύση ΞΥΠΝΑ !

Γράφει ὁ  Alastair Crooke

Τα σημάδια είναι εκεί για να τα διαβάσουν όλοι : Η Δύση – παραβλέποντας σκόπιμα τέτοιους σαφείς δείκτες – δεν μπορεί να παραπονεθεί ή να ξεφύγει από τις επακόλουθες συνέπειες
.

Όχι, το «κουφό αυτί» δεν είναι κάποια νέα δυτική διαταραχή –μια μοναδική μαζική κατάρρευση λογικής– που ζούμε. Είναι κάτι χειρότερο: μια επιστροφή σε μια δογματική, αυταρχική εκδοχή της αλήθειας για την οποία ο αντιφρονών φυσικός Eric Weinstein παραπονιέται ότι κατέστρεψε (στη Δύση) την αληθινή επιστήμη – αγνοώντας και φιμώνοντας τις πιο σημαντικές αντιφρονούσες φωνές της, ενώ ανταμείβει σε μεγάλο βαθμό τις απάτες της Επιστήμης.

Σκεφτείτε: Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 24 Ιουλίου λέγοντας, με έναν μανιχαϊστικό τρόπο, ότι η Δύση βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «άξονα του κακού» (το Ιράν και τους συμμάχους), ο οποίος πρέπει να καταστραφεί και οι  οι ΗΠΑ πρέπει να συμμετάσχουν σ᾿αυτό. Ήταν ένα κάλεσμα για συμμετοχή στον πολιτισμικό πόλεμο.

Το κάλεσμα αυτό επιβραβεύτηκε με 58 όρθιους χειροκροτητές από τους αμερικανούς βουλευτές. ( φωτό)


Ο Νετανιάχου επέστρεψε στη χώρα του μετά από μια καταστροφή στην κοινότητα των Δρούζων στο Γκολάν. Θραύσματα βλημάτων είχαν χτυπήσει, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλά παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο (οι ακριβείς συνθήκες δεν είναι ακόμη σαφείς). Ωστόσο, ο δυτικός ορθολογισμός είναι απολύτως ικανός να συμπεράνει πρώτον, ότι ο Majdal Shams βρίσκεται στην Κατεχόμενη Συρία. δεύτερον, ότι η κοινότητα των Δρούζων εκεί παραμένει στη συντριπτική πλειοψηφία Συριακή (απορρίπτοντας την ισραηλινή υπηκοότητα) και σε μεγάλο βαθμό φιλοσυριακή. Και ότι δεν είναι ούτε Εβραίοι ούτε Ισραηλινοί. Ωστόσο, η Δύση φαινομενικά δεν μπορεί να συναγάγει το περαιτέρω πολύ προφανές συμπέρασμα: Γιατί η Χεζμπολάχ να επιτεθεί σκόπιμα σε μια συριακή κοινότητα στη συριακή γη που είναι σε μεγάλο βαθμό συμπαθής προς την Αντίσταση;

Δεν θα το έκαναν. Ωστόσο, αυτά τα προφανή γεγονότα αγνοούνται εντελώς από έναν ορθολογισμό που, όπως προτείνει ο Weinstein, προτιμά ενεργά την απάτη από την αλήθεια. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby είπε ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε παιδιά στο βόρειο Ισραήλ .

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ λέει επανειλημμένα: «Δεν θέλουμε πόλεμο». Οι δυτικοί ηγέτες παπαγαλίζουν το ίδιο μιμίδιο: Κανείς δεν θέλει πόλεμο. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η απάντηση του Ισραήλ θα είναι συγκρατημένη και θα περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους». Λευκός Οίκος: «Κατά την άποψή μας, δεν υπάρχει λόγος για κάποια δραματική κλιμάκωση στο νότιο Λίβανο και υπάρχει ακόμη χρόνος και χώρος για διπλωματία».

Τι συμβαίνει λοιπόν; Δύο μεγάλες δολοφονίες: η μία στη Βηρυτό και η άλλη στην Τεχεράνη (δηλαδή σε επισκέπτη σε κυρίαρχο έδαφος του Ιράν). Οι δυτικοί ηγέτες εκφράζουν την «ανησυχία» τους. Ο στόχος της Χαμάς στην Τεχεράνη, Ismail Haniyeh, όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός του Κατάρ, ήταν ο βασικός διαπραγματευτής των ομήρων της Γάζας.

Και αυτό θα αγνοηθεί, αν και η πρόθεση του Νετανιάχου να συνδυάσει τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν σε έναν ενιαίο «άξονα του κακού»  – μιλώντας έτσι από την θέση σε συνεδρίαση του Congress – πρέπει να είναι εμφανής ακόμη και σε μια στενόμυαλη Ουάσιγκτον.

Θυμηθείτε τη νέα «εξίσωση» που ακολούθησε τη δολοφονία ενός ανώτερου αξιωματούχου του IRGC στο ιρανικό προξενείο τον Απρίλιο του 2024: Στο εξής το Ιράν θα απαντά άμεσα – και απευθείας από το Ιράν . Η Ουάσιγκτον λέει ότι δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν, ωστόσο το τελευταίο ήταν ρητά αυτό που υποστήριξε ο Νετανιάχου. Μήπως οι βουλευτές δεν κατάλαβαν την άποψή του;

Για σχεδόν δέκα μήνες, το Ισραήλ δεν ήταν σε θέση να σταθεροποιήσει την κατάσταση κατά μήκος των βόρειων συνόρων και να επιτύχει την επιστροφή των εκτοπισμένων Ισραηλινών στα σπίτια τους. Ακόμα κι αν το χτύπημα της Βηρυτού δεν οδηγήσει σε ευρύτερο πόλεμο, η αποκατάσταση μιας σταθερότητας στα λιβανικά σύνορα με τις διαπραγματεύσεις είναι πλέον απρόσιτη – όπως επίσης, μια συμφωνία ομηρίας στη Γάζα. « Πώς μπορεί να πετύχει η διαμεσολάβηση όταν το ένα μέρος δολοφονεί τον διαπραγματευτή από την άλλη πλευρά», παρατήρησε με θλίψη ο πρωθυπουργός του Κατάρ al-Thani.

Τόσο πολύ «παραβλέπεται» στη Δύση, θα είναι αυτό που συνέβη στο Ισραήλ την ίδια μέρα που έγιναν αργότερα οι δολοφονίες: ακρο-δεξιοί ακτιβιστές κατέβηκαν από τους οικισμούς τους, εισβάλλοντας σε δύο στρατιωτικές βάσεις των IDF . Οι άναρχες σκηνές μαζικών διαρρήξεων, που υποκινήθηκαν από πολλά μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού, μερικά από τα οποία συμμετείχαν στις αναγκαστικές εισόδους, προκάλεσαν την οργισμένη καταδίκη του υπουργού Άμυνας Gallant.


Οι εισβολές υποστηρίχθηκαν από έναν υπουργό και πολλά μέλη της Κνεσέτ
που προσπαθούσαν να απελευθερώσουν εφέδρους που είναι ύποπτοι για βαριά κακοποίηση και βίαιο σοδομισμό εναντίον ενός Παλαιστίνιου κρατούμενου. Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας, ο τραυματίας συλληφθείς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, μεταξύ των οποίων και σε ένα στενό μέρος του σώματος που τον άφησε ανίκανο να περπατήσει.
«Το θέαμα των αξιωματικών της στρατιωτικής αστυνομίας που έρχονται να συλλάβουν τους καλύτερους ήρωές μας στο Sde Teiman δεν είναι τίποτα λιγότερο από ντροπιαστικό», είπε ο Ben Gvir, το υπουργείο του οποίου ελέγχει την Αστυνομία του Ισραήλ και την Υπηρεσία Φυλακών του Ισραήλ, σχετικά με την εισβολή στο φυλάκιο των IDF.
Ωστόσο, η ευρύτερη εικόνα όπως αναφέρεται από τον Yossi Melman είναι:
«Αυτό που συμβαίνει από την πλευρά της εθνικιστικής μεσσιανικής Δεξιάς με την υποστήριξη, το κλείσιμο του ματιού ή τη σιωπή υπουργών και βουλευτών της Δεξιάς είναι «πραξικόπημα». Η νεολαία που κατεβαίνει από τους λόφους του «Κράτους του Ιούδα» για να δράσει με τις ίδιες βίαιες μεθόδους –που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Παλαιστινίων– (αλλά τώρα) χρησιμοποιούνται εναντίον του κράτους του Ισραήλ. Ο MK Limor Son Har-Malech (Otzma Yehudit) είπε: «Ο λαός του Ισραήλ θα πολεμήσει ενάντια σε εχθρούς από το εξωτερικό και εχθρούς που προσπαθούν να μας καταστρέψουν στο σπίτι» [αυτοί όπως ο Γενικός Εισαγγελέας που επιδιώκει να ερευνήσει τα βασανιστήρια που ασκούνται Sde Teiman] . Η ιδέα του μαχαιριού στην πλάτη και της προδοσίας στο σπίτι απηχεί τις φωνές στη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
Και πάλι, παραβλέπεται αλλά όχι στις ειδήσεις: Η κατάσταση στο Sde Teiman ήταν ευρέως γνωστή και λέγεται ότι είναι « πιο φρικτή από οτιδήποτε έχουμε ακούσει για το Abu Ghraib και το Guantanamo ». Μια έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει λεπτομερώς πώς οι Παλαιστίνιοι που κρατούνταν αυθαίρετα αντιμετώπισαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Ωστόσο, οι ακτιβιστές από τους οικισμούς περιέγραψαν αυτούς που διέπραξαν τον πρωκτικό βιασμό ως «ήρωες» – και έθεσαν τους ερευνητές του IDF ως πεμπτοφαλαγγίτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες στο Sde Teiman απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου προστασίας.

Αυτή η περιγραφή συστηματικών βασανιστηρίων ακολούθησε προηγούμενες αποκαλύψεις ότι ο ισραηλινός στρατός είχε επισημάνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Γάζας ως ύποπτους για δολοφονίες, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα στόχευσης τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται Lavender , με ελάχιστη ανθρώπινη επίβλεψη και μια επιτρεπτή πολιτική για απώλειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι υπουργοί της Δεξιάς πτέρυγας του υπουργικού συμβουλίου γιόρτασαν τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη το πρωί, ως: 
« Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαριστεί ο κόσμος από αυτή τη βρωμιά», ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichay Eliyahu, μέλος της Εθνικής Ασφάλειας 

Το ακροδεξιό κόμμα Otzma Yehudit του υπουργού Itamar Ben Gvir, έγραψε στο Twitter:
«Όχι άλλες φανταστικές συμφωνίες «ειρήνης»/παράδοσης, όχι άλλο έλεος για αυτά τα ζόμπι. Η σιδερογροθιά που θα τους χτυπήσει είναι αυτή που θα φέρει ησυχία και λίγη άνεση και θα ενισχύσει την ικανότητά μας να ζούμε ειρηνικά με αυτούς που αναζητούν ειρήνη. Ο θάνατος του Haniyeh κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο».
Ποια είναι λοιπόν αυτή η «αλήθεια» που η Δύση αγνοεί και αποσιωπά την πραγματικότητα, ενώ ενισχύει τις αφηγηματικές της απάτες; Είναι ότι το Ισραήλ που υποθέτουν ότι καταλαβαίνουν είναι τώρα κάτι πολύ διαφορετικό. Και ότι έχει μια γνωσιολογία σε αντίθεση με τον μηχανιστικό ορθολογισμό.

Μια εσχατολογική Δεξιά λατρεία κατέχει τώρα την πλειοψηφία στο υπουργικό συμβούλιο – και έχει μια άγρυπνη πολιτοφυλακή έτοιμη να επιτεθεί στο στρατιωτικό κατεστημένο και στο ισραηλινό κράτος . Κανείς δεν συνελήφθη για την επίθεση και την κατάληψη των δύο βάσεων. Δεν τολμούν.

Moshe Ya'alon ( ἐδῶ)

Ο Moshe "Bogie" Ya'alon, πρώην Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, ο οποίος διετέλεσε επίσης υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, είπε τα εξής σε μια συνέντευξη βίντεο σχετικά με τις δυνάμεις που αναλαμβάνουν το Ισραήλ:
«Όταν μιλάς για τον Smotrich και τον Ben Gvir: Έχουν έναν Ραβίνο. Το όνομά του είναι Dov Lior. Είναι ο Ραβίνος του Εβραϊκού Underground, που σκόπευε να ανατινάξει τον Θόλο του Βράχου – και πριν από αυτό τα λεωφορεία στην Ιερουσαλήμ. Γιατί; Για να επισπεύσουμε τον «Τελευταίο Πόλεμο». Δεν τους ακούτε να μιλούν με όρους του Τελευταίου Πολέμου; ή της έννοιας του Smotrich της «υποταγής»; Διαβάστε το άρθρο που δημοσίευσε στη Shiloh το 2017. Πρώτα απ 'όλα, αυτή η έννοια βασίζεται στην εβραϊκή υπεροχή: Mein Kampf αντίστροφα».

«Μου σηκώνεται η τρίχα όταν το λέω – όπως το είπε. Έμαθα και μεγάλωσα στο σπίτι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και «ποτέ ξανά». Είναι το Mein Kampf αντίστροφα: Εβραϊκή υπεροχή: και ως εκ τούτου [Smotrich] λέει: «Η γυναίκα μου δεν θα πάει σε ένα δωμάτιο με έναν Άραβα». Είναι εδραιωμένη αντίληψη. Και τότε στην πραγματικότητα αυτό που φιλοδοξεί –το συντομότερο δυνατό– είναι να πάει σε έναν μεγάλο πόλεμο. Ένας πόλεμος Γωγ και Μαγώγ. Πώς ξεκινάτε τις φλόγες; Μια σφαγή όπως το [1994] Σπήλαιο των Πατριαρχών; Ο Baruch Goldstein είναι μαθητής αυτού του Ραβίνου. Ο Ben Gvir κρέμασε τη φωτογραφία του Goldstein [στο σπίτι του]».

«Αυτό συμβαίνει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ισραηλινή κυβέρνηση».

 Ο Ραβίνος Dov Lior έχει περιγραφεί από τον Νετανιάχου ως «ο επίλεκτος που οδηγεί το Ισραήλ », λόγω της επιρροής και του ελέγχου του στις δυνάμεις των εποίκων. Το Irgun του 1948, βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στους Mizrahim, ξαναγεννιέται;

Δεν είναι καιρός οι δυτικές κυβερνητικές δομές να ανοίξουν τα μάτια τους, να βγούν από το ονειροπόλημα και να διαβάσουν τα σημάδια που εκδηλώνονται παντού γύρω τους; Κάποιοι σοβαροί παίκτες δεν σκέφτονται όπως εσείς οι δυτικοί. αναζητούν τον Γωγ και τον Μαγώγ (η προφητεία ότι «τα παιδιά του Ισραήλ» θα νικήσουν στη μάχη του Αρμαγεδδώνα). Αυτό είναι που ρισκάρεις.

ἀπό : unz.com


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Ακαταλυτος και αρρηκτος νομος της Φυσης!
    Το σκοταδι δεν μπορει να επικρατησει του Φωτος!
    Φυσιολογικωτατα ερχεται το τελος τους!
    Και το ξερουν και τρεμουν!
    Επι τελους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶναι ἔτσι, ὅπως τό λές.

      Συμπαντικός Νόμος !

      Λές νά ἦρθε ἡ ὥρα τους ;
      Ε Ι Θ Ε !!!

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. https://traianou.gr/2024/08/parakratos_usa.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἕνα θέμα πού μέ βρίσκει ἀπολύτως σὐμφωνη, Δημοσιεύθηκε.
      ( Ἄν κι᾿ἔχω σοβαρές ἐνστάσεις μέ τό θέμα Ὑδροχοϊσμός, πού πρεσβεύει ὁ ἀρθρογρἀφος...)

      Τό παγκόσμιο παρακράτος ἐν δράσει στίς ΗΠΑ
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/08/blog-post_31.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή