" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Ἡ Ῥωσσία ὑπερασπίζεται τήν παγκόσμια ἀσφάλεια


 Ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας  Sergei Shoigu έφτασε στο Ιράν για προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας για να συζητήσει θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Shoigu θα έχει συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του, Ali Akbar Ahmadian, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων Mohammad Bagheri. Ο Shoigu θα γίνει δεκτός από τον Ιρανό Πρόεδρο Masoud Pezeshkian.

Η ατζέντα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και της οικονομίας.

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα συναντηθεί με τον Masoud Pezeshkian στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν τον Οκτώβριο. Τον Ιούλιο, ο εκλεγμένος Ιρανός Πρόεδρος δημοσίευσε ένα μήνυμα υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία είναι « πολύτιμος στρατηγικός σύμμαχος και γείτονας του Ιράν και η κυβέρνησή μου θα παραμείνει προσηλωμένη στην επέκταση και ενίσχυση της συνεργασίας μας ».

«Θα συνεχίσω να δίνω προτεραιότητα στη διμερή και πολυμερή συνεργασία με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε πλαίσια όπως οι BRICS, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης και η Οικονομική Ένωση της Ευρασίας», δήλωσε ο Pezeshkian.

Η επίσκεψη του Sergei Shoigu πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν και το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του ανώτατου πολιτικού ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh και του διοικητή της Hezbollah, Fuad Shukr την περασμένη εβδομάδα.

Ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Η πολυπροσωπεια του Ισραηλ σε εικονες.

    Εις την Αμερικη προωθειται αυτο το μοντελο πολιτισμου απο τους αδελφους και αδελφη Πριτζκερ, ενας εκ των οποιων ειναι ο οημερινος Κυβερνητης της Πολιτειας του Ιλινοις.https://imgur.com/Nkm6S42




    Pritzker μοντελο εις Αμερικη, Χιτλερ μοντελο εις Παλαιστινη. Μαζικη επιχωματωση μεγαλου ογκου πτωματων μεσω μεγαλων χωματουργικων μηχανηματων.

    Γενικος Αντιπροσωπος των Πριτζκερ εις Ευρωπην ο Μακρον. Αυτο το σαριδι εδιωξε τις προαλλες αφθορι και παραχρημα την αθλητρια της Παραγουαης, διουι λεει ηταν παρα πολυ ομορφη.

    Ευχομαι ο Μεγας Πουτιν ν' απαλλαξει την γη απο αυτον τον δυσωδη εσμον ο οποιος τολμα να λεγεται πολιτισμενη Δυση.

    Καλησπερα σας.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θά κυττάξω αὔριο μέ προσοχή τό σοβαρό αὐτό θέμα στό ὁποῖο μᾶς παραπέμπεις.

      Εὐχαριστῶ.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή

  2. Επαιζα παντα ποδοσφαιρο, πιτσιρικας.
    Το τενις δεν με εντυπωσιαζε και τοσο, εκτος και αν οι αντιπαλοι ησαν δυο ομορφα κοριτσια.

    Με συγκινησε ομως αυτος ο ΑΘΛΗΤΗΣ! (με ολη την πορεια του στο αθλημα, ιδιως προσφατα με τον εβραιο-ιο.)

    https://x.com/annamlulis/status/1820291169219183023?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1820291169219183023%7Ctwgr%5E9790700df555037caea359eef3d506e048a29964%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fathlitismos%2Falla-spor%2Fn-tzokovits-apo-ton-agona-gia-epiviosi-stin-athanasia-ton-gipedon%2F

    Τα σεβη μου στον Νολε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιό ἔμβλημα ἔχει εἰς περίοπτον θέσιν στήν φόρμα του ὁ Νόβακ Τζόκοβιτς ;

      Νόβακ Τζόκοβιτς: Καί τώρα πού τά πῆρε ὅλα, ἔγινε ἀθάνατος
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/08/blog-post_47.html

      Τά σέβη ὅλων μας στόν ἀξιόλογο αὐτόν ἀθλητή καί ἄνθρωπον.

      Υ.Γ. Γι᾿αὐτό σᾶς λέω συχνά πόσο πολύτιμοι εἶστε γιά ἐμένα,ἀγαπητοί μου σχολιαστές.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή