" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Δέν συμφωνεῖς μέ τήν διεφθαρμένη Δύσιν ; Συλλαμβάνεσαι...

 Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Richard Medhurst συνελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη βάσει του νόμου περί τρομοκρατίας του Ηνωμένου Βασιλείου του 2000, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε τη Δευτέρα στο X και αφηγείται την εμπειρία.

« Την Πέμπτη, καθώς προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου, με συνόδευσαν αμέσως από το αεροπλάνο έξι αστυνομικοί που με περίμεναν στην είσοδο του αεροσκάφους. Με συνέλαβαν – δεν κρατήθηκα –  σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου περί τρομοκρατίας του 2000 και με κατηγόρησαν ότι «εξέφρασα γνώμη ή πεποίθηση που υποστηρίζει μια απαγορευμένη οργάνωση», αλλά δεν θα εξηγούσα τι σήμαινε αυτό », λέει ο Medhurst. στο βίντεο.

Το τμήμα 12 του νόμου περί τρομοκρατίας του 2000 έχει μια ρήτρα που προστέθηκε το 2019 που κατέστησε παράνομη την «έκφραση γνώμης ή πεποίθησης που υποστηρίζει μια απαγορευμένη οργάνωση» i f «κάνοντας κάτι τέτοιο, είναι απερίσκεπτο ως προς το εάν ένα άτομο στο οποίο η έκφραση κατευθύνεται θα ενθαρρύνεται να υποστηρίξει έναν απαγορευμένο οργανισμό».

Το ρεπορτάζ του Medhurst έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας και έχει εκφραστεί κατά της χρηματοδότησης της Ουκρανίας. Επίσης ανάρτησε για την ίδια την πράξη για την οποία συνελήφθη.

" Η φασιστική "τρομοκρατική πράξη" χρησιμοποιείται για να κρατήσει ακτιβιστές χωρίς κατηγορία ή δίκη επειδή προσπάθησαν να σταματήσουν την πραγματική τρομοκρατία και τη γενοκτονία από τους IDF", ανάρτησε ο Medhurst την ίδια ημέρα που συνελήφθη. Ο Medhurst αναφερόταν σε Παλαιστίνιους ακτιβιστές που κρατήθηκαν πρόσφατα βάσει του νόμου περί τρομοκρατίας.

Ο Medhurst λέει ότι στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν σε αστυνομικό τμήμα, όπου του έγινε έρευνα και κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικές του συσκευές.

«Με έβαλαν στην απομόνωση, σε ένα κρύο κελί που μύριζε ούρα. Δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου φως και το κρεβάτι, αν μπορείς να το πεις και κρεβάτι, ήταν απλώς μια μικρή τσιμεντένια προεξοχή με ένα στρώμα σα λεπτό χαρτί. Το κελί δεν είχε παράθυρα, ούτε θέρμανση, ούτε χαρτί υγείας. Με κατέγραφαν 24/7 με ήχο και βίντεο, ακόμα και όταν πήγαινα στην τουαλέτα. Έπρεπε να φάω φαγητό με ένα κομμάτι χαρτόνι που έπρεπε να διπλώσεις στα δύο για να μαζέψω το γεύμα», είπε ο Medhurst, περιγράφοντας τις συνθήκες στις οποίες κρατήθηκε.

Στη συνέχεια κρατήθηκε για σχεδόν 24 ώρες χωρίς να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και οι προσπάθειές του να μιλήσει με έναν δικηγόρο (νομικό σύμβουλο του Ηνωμένου Βασιλείου) παρεμποδίστηκαν και πιθανώς παρακολουθήθηκαν.

« Η αστυνομία είπε ότι έχω το δικαίωμα να ενημερώσω κάποιον ότι κρατούμε. Λοιπόν είπα εντάξει, θέλω να τηλεφωνήσω στην οικογένειά μου και μετά το αρνήθηκαν "Λοιπόν, οι κλήσεις σας παρακρατούνται λόγω της φύσης του υποτιθέμενου αδικήματος" Προσπάθησα να ρωτήσω καλά, τι νόημα έχει ένα δικαίωμα αν μπορείτε απλά να το αποσύρετε ;  Γιατί να μου πεις ότι έχω αυτό το δικαίωμα; Και ένας από αυτούς είπε κάτι σύμφωνα με το «Λοιπόν, δεν είναι απόλυτο δικαίωμα, μπορεί να ακυρωθεί», περιέγραψε ο Medhurst.

«Για πολλές ώρες, κανείς στον κόσμο δεν ήξερε τι μου είχε συμβεί ή πού βρισκόμουν. Μόνο η αστυνομία μπορούσε να καλέσει έναν δικηγόρο για μένα. Έπρεπε να ρωτήσω τέσσερις ή πέντε διαφορετικούς φρουρούς για αρκετές ώρες προτού τελικά λάβω μια κλήση. Μερικές από τις κλήσεις του δικηγόρου μου δεν πραγματοποιήθηκαν ή δεν απαντήθηκαν. Μία από τις κλήσεις -είπε ο δικηγόρος μου- θα παρακολουθούνταν και έτσι απλά αρνήθηκαν να το δεχτούν. Ζήτησα να μιλήσω με τον δικηγόρο στη συνέχεια όταν συνέβη αυτό, αλλά δεν μου το επέτρεψαν».

«Συνολικά, πέρασα σχεδόν 24 ώρες υπό κράτηση. Σε καμία περίπτωση δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω σε ένα μέλος της οικογένειας ή σε φίλο. Μετά από αναμονή 15 ωρών, με ανέκριναν δύο ντετέκτιβ», λέει ο Medhurst η ανάκριση διήρκεσε 60 έως 90 λεπτά.


Ο Μέντχερστ τόνισε ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι οι γονείς του είχαν βραβεία Νόμπελ Ειρήνης για το έργο τους ως ειρηνευτές του ΟΗΕ και καταδικάζει «κατηγορηματικά και απερίφραστα» την τρομοκρατία.

«Αυτοί σαν εμένα, που μιλούν και αναφέρουν την κατάσταση στην Παλαιστίνη, στοχοποιούνται. Είχα κλείσει το εισιτήριό μου για το Λονδίνο την ίδια μέρα και όμως μια ολόκληρη ομάδα αστυνομικών κινητοποιήθηκε για να με συλλάβει και να με ανακρίνει. Αυτός είναι ο λόγος που ένιωσα ότι αυτή ήταν μια προσχεδιασμένη, συντονισμένη σύλληψη. Πολλοί άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της δημοσιογραφίας τους, άλλοτε βάσει του νόμου περί τρομοκρατίας, άλλοτε όχι. Σκέφτομαι τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον Κρεγκ Μάρεϊ, τον Κιτ Κλάρενμπεργκ, τον Ντέιβιντ Μιράντα, τη Βανέσα Μπίλι. Από όσο γνωρίζω, είμαι ο μόνος δημοσιογράφος, ωστόσο, που συνελήφθη και κρατήθηκε έως και 24 ώρες σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου περί τρομοκρατίας».

Ο Medhurst είπε ότι τώρα αισθάνεται ότι τον φίμωσαν και δεν ξέρει αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες για το έγκλημα για το οποίο συνελήφθη ή αν θα τον βάλουν στη φυλακή σε λίγους μήνες, κάτι που κάνει τη δουλειά του πιο δύσκολη. «Απλώς δεν ξέρω αν ή πώς μπορώ να δουλέψω καθόλου τον επόμενο μήνα.

Ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και γεωπολιτικός αναλυτής Σκοτ ​​Ρίτερ, του οποίου το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι των Ηνωμένων Πολιτειών νωρίτερα αυτόν τον μήνα για φερόμενες παραβιάσεις του Νόμου για το Μητρώο Αλλοδαπών Πρακτόρων, χαρακτήρισε τη σύλληψη «πολιτική δίωξη» με σκοπό να «παρεμποδίσει το σημαντικό έργο του [Medhurst] ως δημοσιογράφος."

«Η ελευθερία του Τύπου, η ελευθερία του λόγου υφίστανται πραγματικά επίθεση. Το κράτος καταστρέφει και κλιμακώνεται για να προσπαθήσει να εμποδίσει τους ανθρώπους να μιλήσουν ενάντια στη συνενοχή της κυβέρνησής μας στη γενοκτονία, παρακαλώ μην σταθείτε μόνο μαζί μου, αλλά με τους άλλους που είναι ακόμα μέσα», κατέληξε ο Medhurst.

Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει τη σύλληψη του Medhurst. Επί του παρόντος, ο ιστότοπός του εμφανίζει μια σελίδα σφάλματος, αλλά δεν είναι σαφές εάν ο Medhurst την αφαίρεσε οικειοθελώς, κατόπιν εντολής των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου ή εάν ο ιστότοπος καταργήθηκε από τους παρόχους υπηρεσιών

Ἀπό : sputnikglobe.com


Δέν εἶναι κάτι πού δέν περιμέναμε, ἔτσι; Μάλιστα πίστευα πώς θά γινόταν πολύ νωρίτερα. Οἱ ΗΠΑ,ἡ Ἀγγλία ἀλλά καί κράτη ὑποτιθέμενα ὡς μεγάλοι ὑπερασπιστές τῶν "δημοκρατικῶν ἀξιῶν" ἔχουν ξεκινήσει αὐτή τήν ἐκστρατεία φιμώσεως τῆς ἐλευθερίας τοῦ λόγου. Οἱ ἐκλογές στίς ΗΠΑ, θά καθορίσουν πολλά πράγματα πρός τήν κατευθυνσιν αὐτή. Ἡ οὐσία εἶναι πώς τακτικές πού νομίζαμε πώς ἀποτελοῦσαν μακρινές, πολύ μακρινές μαῦρες ἀναμνήσεις, εἶναι παροῦσες καί μάλιστα μέ τόν νόμο καί κάθε δημοκρατικη διαδικασία...


Ἡ Πελασγική

14 σχόλια:

  1. Οι παρατηρησεις σου στο κατω μερος του παροντος αρθρου, μας ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ αγαπητη Π. να επισκευθουμε ακομα μια φορα τα...."πλαστα" "Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων" για μια ακομη εξονυχιστικη μελετη και κατα την γνωμη μου, αν καποτε το Λονδινο ηταν ενας ευρωπαϊκος τουριστικος σταθμος, σημερα η Αγγλια ειναι μια τεταρτοκοσμικη χωρα.
    Οπως εχουν τα πραγματα σημερα, θα προτιμουσα να επισκευθω την Μπουργκινα Φασο, παρα την χωρα των ...κοκκινοκωλων.

    Καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί πόσο στενάχωρο νά διαπιστώνῃ κανείς πώς αὐτά τά βδελύγματα ἔχουν ἐπιτύχει τούς στόχους τους. Πόσο στενάχωρο νά βλέπουμε τήν Εὐρώπη ΜΑΣ νά καταστρέφεται, νά μεταλλάσσεται καί ν᾿ ἀπομακρύνεται τόσο πολύ ἀπό ἐμᾶς πού λές καί εἴμαστε σέ ἄλλη ἤπειρον !

      Ὄχι, δέν τούς χαρίζω τίποτε ! Ἴσα-ἴσα τώρα πεισμώνω περισσότερο καί γίνομαι ὅλο καί πιό σκληρός μαχητής. Ἐγώ θέλω πίσω τήν Ἐλλάδα μου, τήν Ἱστορία μου, τήν Πολιτιστική μου Κληρονομιά καί θλεω πίσω καί τήν Εὑρώπη μου. Καί δέν θά σταματήσω ποτέ αὐτό τόν ἀγῶνα κι᾿ἄς εἶμαι καί ΜΟΝΗ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Μη θυμωνεις και μην στεναχωριεσαι αγαπητη Π.

      Οπως εχουμε πει, το σκοταδι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ! Εις τον αιωνα τον απαντα!
      ΦΩΣ ειμαστε ΕΜΕΙΣ!
      Σκοταδι ειναι οι εβραιοι και οι συνοδοιποροι τους!

      Μεχρι στιγμης το "σκοταδι" μαζευει την μηνιν των Λαων!
      Και μολις ερθει ο "τρυγος" ουτε ψιλλος στον κορφο τους!
      Θα καλουν τον Χιτλερ να σηκωθει απ' τον ταφο του να τους σωσει!

      Διαγραφή
    3. Οὔτε θυμώνω οὔτε στεναχωριέμαι. Π Ε Ι Σ Μ Ω Ν Ω !
      Κι᾿ὅταν πεισμώνει ἕνα λιοντάρι δέν ἐγκαταλείπει ποτέ τήν μάχη. Μέχρι νά ΝΙΚΗΣΕΙ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Μας εχουν ολους διαβρωσει , εκμαυλισει , εκφυλισει. Ολα τα Ευρωπαικα κρατη. Ολα.
    Η woke δηθεν κουλτουρα , η κρατικη δηθεν ραδιοτηλεοραση κλπ
    Εκτελουν ενα καλοδουλεμενο πλανο που τους γυριζει ομως μπουμερανγκ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παίρνω αὐτό :
    « Εκτελουν ενα καλοδουλεμενο πλανο που τους γυριζει ομως μπουμερανγκ ..»

    καί αὐτό ἀπό τόν ΕΑΦ :
    « Μεχρι στιγμης το "σκοταδι" μαζευει την μηνιν των Λαων!
    Και μολις ερθει ο "τρυγος" ουτε ψιλλος στον κορφο τους!»

    Καί συμπληρώνω : Ἐλπιδοφόρα κι᾿αἰσιόδοξα μηνύματα. Εἴθε !

    Καλησπέρα ἀγαπητέ zen !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει νά περάσουμε στήν ἀντεπίθεση. Ὅπως μπορεῖ ὁ καθένας...πάντα ὅμως λανθάνοντες, ἀντιγράφοντας τίς δικές τους μεθόδους. Σήμερα ἕνα σκουπίδι μοῦ ἐπιτέθηκε μέ θρασύτητα γιατί χρησιμοποιῶ πολυτονικό στά κείμενά μου καί αὐτό, λέει, δείχνει τίς πολιτικές μου πεποιθήσεις...Στό τέλος θά μᾶς ἀπαγορεύσουν νά μιλᾶμε ἑλληνικά. Εἰλικρινά, τό πιστεύω αὐτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρίν ἀπό 4-5 χρόνια πρόσθεσα κάποια στοιχεῖα, μέ πηγές ἱστορικές, σέ λῆμμα τοῦ Βικιπαίδεια. Δέν τό δέχτηκαν διότι ἰσχυρίστηκαν πώς δέν ἀναγνωρίζει τό σύστημά τους τό πολυτονικό.
      Μάλιστα μοῦ εἶπαν πώς ἐάν τό ἔβαζα σέ μονοτονικό θά τό δέχονταν ἀκριβῶς ὅπως τό ἔγραψα μέ ὄλες τίς παραπομπές.
      Δῆλα δή, πρῶτον μᾶς πετοῦν κατάμουτρα ὅτι ἕνα σύστημα γραφῆς πού ἴσχυε παντοῦ ἕως καί 30 κάτι χρόνια πρίν δέν εἶναι ἀποδεκτό πλέον. Καί δεύτερον εὐθέως παραδέχθηκαν ὅτι θά ἔκαναν παρεμβάσεις στίς προσθῆκες πού τούς ἔστειλα.

      Εἶναι γελοῖο ὅλο αὐτό πού ζοῦμε ἤ ἐμένα μοῦ φαίνεται ἔτσι ; Ἕνας κόσμος πραγματικός κλόουν ...

      Ἀηδία !

      Ἔτσι λοιπόν, μάχη μέχρι τέλους. Καί τό τέλος ἕνα πρέπει νά εἶναι γιά ἐμᾶς : ΝΙΚΗ !

      Υ.Γ. Σύνδεσέ τους κανονικά καί μήν λαμβάνεις τίποτε ἐκ τοῦ σοβαροῦ μέ τό κάθε ὑποκείμενο πού ἀπό συμπλέγματα πού κουβαλᾶ ( ἐν προκειμένῳ πρέπει νά ἦταν κάποιο ντουβάρι, τσιμεντόλιθος ) καί βρίσκει νά τἀ βγάζῃ ἐκεῖ πού γνωρίζει πως δέν θά φτάσει ποτέ του. Ἄς τους στήν μιζέρια τους.

      Καλησπέρα ἀγαπητή Θεοδώρα !

      Διαγραφή
  5. Προς τις δυο κυριες.
    Οπως πολυ καλα γνωριζετε κυριες μου και γνωριζω κι εγω, ΑΥΤΟΙ οι αθλιοι "ατζεντακηδες" προς το παρον εχουν και το "μαχαιρι και το πεπονι" και τα κανουν, τα λενε και τα γραφουν οπως θελουν.
    Γι αυτο και επιμενω οτι εχει πια ωριμασει ο καιρος να τους παρουμε με τις πετρες. Κι οταν αρχισουν να τρεχουν κατι θα τους πεσει απ΄ τα χερια, ή το μαχαιρι ή το πεπονι.

    Δυο παραδειγματα:
    Χθες ειχαν την συναντηση τους οι "δημοκρατικοι" στο Σικαγο μεσα σ' ενα γηπεδο.
    Οταν λεω ...δημοκρατικοι εννοω οτι αποβρασμα της κοινωνιας υπαρχει στις ΗΠΑ που δεν ειναι μαστουρωμενο. Οχι βεβαια οτι υστερουν σε τοιουτου ειδους αποβρασματα και οι ρεπουμπλικανοι με πρωτον και καλυτερον τον Λιντσεϋ Γκραχαμ.
    Δηλαδη θα τους συνεκρινα με τα δικα μας αποβρασματα, εκεινα του ΚΕΕΡΦΑ του γνωστου κιτρινιαρη Κωνσταντινου και τα αστεγα πρεζονια των Εξαρχειων.
    Αυτοι λοιπον οι δημοκρατες που καταξεσκιζουν τα ιμματια τους ουρλιαζοντας πρωϊ-μεσημερι-βραδυ "ανοιξτε τα συνορα" και "αρνουμεθα να δειξουμε ταυτοτητα" στα εβραιοΜΜΕ, ειχαν αποκλεισει το σταδιο ερμητικα με συρματοπλεγματα, σε οσους δε δημοκραταραιους εμπαιναν να ακουσουν την σικσα Καμαλα, υπηρχαν τρεις σειρες ασφαλειας που ηλεγχον εξωνυχιστικα τους εισερχομενους δηλ. τρις χειροτερα κι απ' τα αεροδρομια.
    Σε πρωϊνη εκπομπη "δικου μας" τουρκοκαναλου ειδα καποιον χλημιτσουρα ονοματι Χαλιδης; Χολιδης; ή καπως ετσι, να ειρωνευεται τον Τραμπ λεγοντας οτι αποκαλεσε την Καμαλα κομμουνιστρια, προκαλωντας τον γελωτα μιας απ' την χροια της φωνης της μαστουρωμενης αγελαδας και του καραφλου τουρκο "ανταποκριτη" απ' την Κωνσταντινουπολη που για μερικους δημοσιογραφους ειναι ρουφιανος του Ταγιπ.
    Γι αυτο λεγω λοιπον οτι ηρθε ο καιρος να τους παρουμε με τις πετρες γιατι τα φασκελα, οπως αυτα που εφαγε ο Μητσοκαυτης στην Πεντελη, δεν καταληγουν πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφέρθηκε τό σχόλιον στήν σωστή θέσιν του, ὅπως μοῦ ζητήθηκε ἀπό τόν ἀγαπητό ΕΑΦ .

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/08/blog-post_21.html?sc=1724262937998#c3502741586309277650

      Διαγραφή
    2. Αγαπητη Π. ευχαριστω για την μεταφορα του σχολιου μου.
      Αγαπητη κα Παλαιολογου ή αυτοι ή ΕΜΕΙΣ!
      Δεν υπαρχει μεση λυσις.

      Διαγραφή
    3. Ἕμ, ἕναν ΕΑΦ τόν ἔχομε !

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή