" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Μεγάλες ἀλήθειες ( 8)

ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ


Γράφει ὁ Ἀλεξάντερ Ντούγκιν 

 Οι νικητές δεν κρίνονται. Όλοι οι άλλοι κρίνονται. Η μόνη εξαίρεση γίνεται για τους νικητές. Για να επικρατήσει η αλήθεια μας - τόσο με την πιο ευρεία έννοια (πολιτισμική, φιλοσοφική, θρησκευτική) όσο και με την πιο περιορισμένη (απλά γεγονότα όπως βομβαρδισμοί, απώλειες, εισβολές, επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις) - πρέπει, τουλάχιστον, να νικήσουμε.

Ο πόλεμος επηρεάζει την ίδια τη φύση της ύπαρξης. Είναι ο πόλεμος που αποφασίζει τι υπάρχει και τι όχι. Αυτή είναι η μεταφυσική πτυχή του πολέμου - μπορεί να διαγράψει κάτι από την ύπαρξη ή να το φέρει στην ύπαρξη. Όπως είπε ο Ηράκλειτος (φωτό), ο πόλεμος κάνει ένα άτομο αφέντη και ένα άλλο σκλάβο. Ο νικητής γίνεται κύριος και επομένως υπάρχει. Ο ηττημένος είτε παύει να υπάρχει είτε γίνεται σκλάβος, και το να είσαι σκλάβος είναι χειρότερο από το να μην υπάρχεις καθόλου.

Γι' αυτό είναι άσκοπο να εξοργίζεται κανείς με τη συμπεριφορά της σύγχρονης Γερμανίας ή της Ιαπωνίας - επειδή έχασαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι πλέον σκλάβοι της Δύσης- ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, η Ρωσία βρέθηκε στη θέση του σκλάβου - χάρη στον Γκορμπατσόφ, τον Γέλτσιν και τους φιλελεύθερους μεταρρυθμιστές. Και χάρη σε όλους όσοι υποστήριξαν αυτούς τους προδότες και στήθηκαν πειθήνια στην ουρά των McDonald's.

Υπάρχει μια αρχή στο εκκλησιαστικό δίκαιο: "να αντιμετωπίζεις το γεγονός σαν να μην είχε συμβεί ποτέ". Αυτό δεν είναι κριτική της αλήθειας, αλλά κρίση της ύπαρξης. Ίσως κάτι να υπήρξε κατά κάποιο τρόπο, αλλά οι πατέρες της εκκλησίας διατάζουν να καταργηθεί, να μηδενιστεί. Οι πατέρες, που κυβερνούν το παρόν και έχουν θριαμβεύσει σε αυτό, κρίνουν ελεύθερα και κυρίαρχα, σαν αφέντες, το παρελθόν, αποφασίζοντας τι πραγματικά συνέβη και τι ουσιαστικά δεν συνέβη.

Έτσι ενεργούν όχι μόνο οι πατέρες της εκκλησίας, αλλά και κάθε ιδεολογία, κάθε εξουσία. Ο Όργουελ δεν αποκάλυψε κανένα "ολοκληρωτικό" παράδοξο όταν έλεγε ότι "όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν". Αυτό κάνουν όλοι, πάντα. Αν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει μια συγκεκριμένη ετυμηγορία σχετικά με το τι ήταν ή δεν ήταν, το μόνο που χρειάζεται είναι να καταλάβει την εξουσία - δηλαδή να κερδίσει.

Ο Πούτιν, σαν ένας γεωπολιτικός Σπάρτακος, ηγήθηκε μιας εξέγερσης για να βγάλει τη Ρωσία από την ανυπαρξία. Αλλά η Ρωσία θα υπάρξει πραγματικά μόνο όταν κερδίσει. Η ύπαρξη και η νίκη είναι συνώνυμα.

Ρωσία είναι αυτό που θα προκύψει.

Υ.Γ.: Η μοίρα της Ουκρανίας εξαρτάται επίσης από αυτόν τον πόλεμο. Και δεν είναι μόνο ένα ερώτημα αν θα συνεχίσει να υπάρχει (ελπίζω όχι), αλλά αν υπήρξε ποτέ πραγματικά. Η ύπαρξη δεν αποδεικνύεται από το παρελθόν- καθορίζεται στο παρόν μέσω της πράξης της δημιουργίας του μέλλοντος.

Περίληψη: 

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν υποστηρίζει ότι μόνο οι νικητές υπάρχουν πραγματικά, καθώς αυτοί αποφασίζουν για το τι συνέβη στο παρελθόν, τονίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να νικήσει για να εξασφαλίσει την ύπαρξή της.

Μετάφραση: Οικονόμου Δημήτριος

ἀπό : geopolitika.ru

Ἡ ῥήσις τοῦ Ἡρακλείτου εἶναι ἀπό τό ἔργο "Περί Φύσεως" ( Ἀποσπάσματα ), 53 (ἐδῶ)


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Ευτηχως ΚΑΙ δυστηχως ετσι εχουν τα πραγματα.
    Αληθηα και ληθη συνυπαρχουν ακριβως για αυτη την αληθηα του μεγιστου Ελληνος Ηρακλειτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Πόλεμος εἶναι μία «φυσική κατάσταση» πού ὑφίσταται στήν Συμπαντική ὕλη γιά τήν ἐπιβολή καί ἐπιβίωση τῆς ἰσχυρότερης δομῆς. Ὁτιδήποτε γεννιέται εἶναι ἀποτέλεσμα προηγουμένων σχηματισμῶν πού ὑπερίσχυσαν ἀπό μία παλαιότερη ἀνταγωνιστική μάχη.
      Ἔστι ἀκριβῶς εἶναι λοιπόν καί αὐτός εἶναι ὁ λόγος πού ἕνας πόλεμος γίνεται τόσο σκληρός καί ὅπου δέν χωροῦν συναισθηματισμοί. Ὅλα τά ἄλλα, ( ἐγκλήματα πολέμου καί τά συναφῆ) εἶναι ἐφευρήματα τῶν νικητῶν ὥστε νά ἀποδυναμώσουν τόν ἀντίπαλον γιά πάντα. Ἐξ οὖ καί τό λεχθέν ἀπό τόν Ντούγκιν ἀνωτέρῳ πώς : ὁ πόλεμος καθορίζει τί ὑπάρχει καί τί δέν ὑπάρχει.

      Μέ λίγα λόγια λοιπόν : Χρειαζόμεθα ἕναν πόλεμο ὥστε νά τελειώσουμε μία καί καλή μέ τούς δυνάστες μας. Ἕναν πόλεμο ἄμεσα...

      Καλημέρα ἀγαπητέ zen !

      Διαγραφή
    2. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εγρήγορση συνείδησης για ένωση .
      Οι έννοιες της νεγενοεντροπιας και δημιουργίας αρμονικών κυματικών συχνοτήτων δεν ξέρω αν περνάνε από το μυαλό σου και κάλο θα ήταν να αρχίζεις να της αναλύεις και να της στοχάζεσαι.
      Είμαστε πανίσχυροι συνδημιουργοι και οδηγούμαστε αναπόφευκτα στην ένωση μέσω κυματικής αρμονικών , τώρα πόσοι θα εναρμονιστούν σε αυτό που περιγραφώ ανάγετε στην ελεύθερη βούληση του εκάστοτε ατόμου , η κοσμική ακτινοβολία που δεχόμαστε ήδη έχει ξεκινήσει αυτή την διαδικασία , και έπονται φαντασμαγορικά ενεργειακά πεδία αναβαθμισμένης ύπαρξης ,
      για όσους το αντιληφθούν και εκπέμπουν ανάλογα φυσικά.

      Διαγραφή
    3. Ποῦ ; Σέ ποιόν Κόσμο ; Σ᾿ἕναν τῆς φαντασίας μας ἴσως ;
      Ἑδῶ πού ζοῦμε ὑπάρχει ὁ κοσμάκης. Καί εἶναι οἱ πολλοί καί δυστυχῶς γιά ἐμᾶς, τούς ὀλίγους πού ζοῦμε μαζύ τους,θά ἐπικρατοῦν πάντα ὄχι λόγῳ ποσότητος ἀλλά διότι ἡ ἐξουσιαστικἠ κλίκα,σέ παγκόσμιο ἐπίπεδο, ἐξυπηρετεῖται τά μάλα ἀπό αὐτόν. Ἔτσι θά τόν ἔχει πάντα πάνω ἀπό ἐσένα, ἐμένα κι᾿ὅλους ὅσους σκεπτόμαστε ἔτσι καί ἐσύ,ἐγώ, ἐμεῖς θά κυνηγᾶμε ἀνεμόμυλους.

      Παρ᾿ὅλες αὐτές τίς διαπιστώσεις, δέν με νοιάζει καί συχνάκις τό λέω καί θά τό λέω πώς μ᾿ἀρέσει νά : εἶμαι ἕνας φτωχός καί μόνος κάου μπόϋ...

      Υ.Γ. Δέν κατάλαβα τόν ὄρο πού γράφεις : « νεγενοεντροπιας ». Μήπως ἔχει γίνει κάποιο λάθος ; Σέ παρακαλῶ ἄν μπορεῖς γράψε πάλι, τόν ὄρο .

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θᾶνο !

      Διαγραφή
    4. Ἄ, καί γιά τόν κοσμάκη ὁ λόγος :

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/08/blog-post_99.html?showComment=1723753029302#c4006038038839554425

      Διαγραφή
    5. @ ΘΑΝΟΣ 16 Αυγούστου 2024 στις 11:40 π.μ.

      Κομμενη!
      Σπαστα και ξαναριξε.............

      Διαγραφή
  2. Νεγεντροπία = αρμονία , είναι η σωστή διατύπωση , και είναι το αντίθετο της εντροπίας = χάος , τώρα αν θες ανάλυση μέσω φυσικής τι είναι αυτό που περιγράφω ¨ θα αναφέρω ότι σε ένα ανοιχτό αιθέριο ηλεκτρομαγνητικό ρευστό κυματικής υδροδυναμικής πλάσματος που είναι το Σύμπαν , Κόσμος , οι νομοί της γήινης θερμοδυναμικής δεν ισχύουν με αποτέλεσμα αν γνωρίζεις τι σημαίνει , και πως να δημιουργείς εκρηκτική κατάρρευση φορτίου μέσω σύζευξη φάσης = βαρύτητα , μπορείς να εκπέμψεις παντοδύναμες αρμόνικες για αρμόνια και όχι χάος.
    Τώρα στο πιο σοβαρό θέμα για να καταλάβεις και να μπεις στα παραπάνω είναι να καταλάβεις την ουσία της μη τοπικότητας , δύσκολο γιατί τον κοσμάκη όπως αναφέρεις , τον έχουν εγκλωβίσει μέσω άγχους και φόβου να μην έχει χρόνο να ερευνήσει και να εφαρμόσει όλα αυτά . Είμαστε πολυδιάστατα Όντα συνειδησιακά , και αυτό που εξελίσσετε εδώ είναι ένα πολύ γερό μάθημα αυτογνωσίας για να επεκταθούμε πέρα από την ύλη που σε εγκλωβίζει μέσω φόβου και άγχους του τι θα συμβεί σε αυτό το σώμα που έχεις , και που δεν σε αφήνει να αντιληφθείς την πανέμορφη ενεργειακή ροή που είσαι , είμαστε , και πλέουμε στο υπέροχο ρευστό ενεργειακό παλμό του σύμπαντος . Αρμονικά η δυσλειτουργικά αυτό εξαρτάτε από την γνώση που έχεις , αν έχεις , του τι είσαι , από που έχεις προέλθει , και τι εκπέμπεις σε εσένα και προς τα πάντα γύρω σου.
    Φαντασία = δημιουργία ,
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ελεύθερη δημιουργική ροή που πλέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ... Μᾶλλον δέν θά μπορέσω νά τό παρακολουθήσω.
      Εἶναι καί τό ὄτι πιστεύω πώς πρῶτα πρέπει νά ἐμπεδώσουμε καλῶς τά γήϊνα καί μετά πᾶμε στήν ... « Νεφελοκοκκυγία» ...

      Σοβαρά τό λέω, δέν ἀστειεύομαι.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Σ' ΈΤΗ ΠΟΛΛΆ, Η ΠΑΝΑΓΙΆ ΜΑς, ΠΟΥ ΜΆΣ ΚΛΑΊΕΙ ΌΛΟΥς -ΠΡΊΝ ΑΚΌΜΗ Τ'ΕΜΈΤΕΡΟ ΡΑΝΤΕΒΟΎ, ΑΦΤΤΌ ΜΈ ΤΌ ΡΙΖΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΏΝ ΑΓΡΙΟΣΠΑΡΑΓΓΊΩΝ- ΝΆ ΜΆΣ ΦΡΟΝΤΊΖΕΙ ΌΛΟΥΣ, ΌΠΩΣ ΦΡΌΝΤΙΖΕ ΚΑΊ ΤΌ ΜΟΝΑΧΟΠΑΊΔΙ (ΜΟΝΑΧΟΓΙΌΝ) ΤΗς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε καλό εὔχομαι ὁλοψύχως γιά ἐσένα καί τήν πολύτιμη οἰκογένειά σου.
      Χρόνια Πολλά !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή