" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ἡ συνέντευξις τοῦ αἰῶνος


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας Έλον Μασκ κάθισαν για μια άνετη συνέντευξη στην πλατφόρμα του Μασκ ( X ) εχθές Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024. Τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η εκστρατεία του Τραμπ χαρακτήρισε τη συζήτηση ως «συνέντευξη του αιώνα».

Η «ζωντανή συνομιλία» με τον Τραμπ θα είναι «χωρίς περιορισμούς στο θέμα», έγραψε ο Μασκ την Κυριακή, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να είναι άκρως διασκεδαστική» και ενθαρρύνοντας τους χρήστες να δημοσιεύουν ερωτήσεις και σχόλια.

Ώρες πριν από τη συνέντευξη, ο Τραμπ επέστρεψε στο Χ και δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο που προωθούν τη δική του εκστρατεία και επιτίθενται στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις. Ο Τραμπ είχε αποκλειστεί από το X (τότε γνωστό ως Twitter) το 2021 από την προηγούμενη διοίκηση της πλατφόρμας, και από την αποκατάστασή του από τον Μασκ το 2022, είχε κοινοποιήσει μόνο μία ανάρτηση - μια φωτογραφία από τη φωτογραφία του μετά τη σύλληψή του στη Γεωργία πέρυσι.

Η συνέντευξη έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από τους αντιπάλους του Τραμπ και του Μασκ. Σε επιστολή προς τον Μασκ νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε ότι το Χ θα μπορούσε να ερευνηθεί και να επιβληθεί πρόστιμο εάν το λεγόμενο «επιβλαβές περιεχόμενο» διαδοθεί στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνομιλίας.

13 Αυγούστου 2024

02:40 GMT

Με τη συνέντευξη να ολοκληρώνεται, ο Μασκ εξήγησε στους ανεξάρτητους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους γιατί αποφάσισε να υποστηρίξει τον Τραμπ.

«Δεν είχα ασχοληθεί μέ την πολιτική,ποτέ στο παρελθόν… και δεν ανήκα στόν χώρο τῶν Ρεπουμπλικανῶν », είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι οι επερχόμενες εκλογές σηματοδοτούν μια «κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα».

«Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ήταν μια μετριοπαθής κυβέρνηση, αλλά δεν είναι, και νομίζω ότι θα δούμε μια ακόμη πιο αριστερή κυβέρνηση με την Καμάλα», συνέχισε. «Θέλουμε να έχουμε ένα μέλλον με προοπτική ευημερίας. Εσείς [οἱ πολίτες] είστε ο δρόμος προς την ευημερία και η Καμάλα είναι το αντίθετο».

«Αυτή η ὑποστήριξις [ τῶν ρεπουμπλικανῶν] σήμαινε πολλά για μένα», απάντησε ο Τραμπ.

02:23 GMT

«Ο Μπάιντεν έκανε πράγματι κάτι που ήταν αδύνατο. Να μισηθεί κι᾿από τίς δύο πλευρές», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον χειρισμό του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς από τον πρόεδρο.

«Θα είναι χειρότερη από αυτόν», συνέχισε, αναφερόμενος στην Χάρις. «Αν είστε ένα άτομο που είναι πολύ φιλο-ισραηλινό και την ψηφίζετε, θα πρέπει να εξετάσετε το μυαλό σας».

Η Χάρις προσπάθησε να φλερτάρει τη φιλοϊσραηλινή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος και την προοδευτική πτέρυγα της υπέρ της Παλαιστίνης, με ανάμεικτα αποτελέσματα. Όταν μια από τις συγκεντρώσεις της διεκόπη από διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης την περασμένη εβδομάδα, η Χάρις επέβαλλε σιωπή στους διαδηλωτές, λέγοντάς τους «Μιλάω τώρα».

02:18 GMT

«Ο Μπάιντεν είναι κοντά στο στάδιο του φυτού, κατά τη γνώμη μου», είπε αστειευόμενος ο Τραμπ, αναφερόμενος στις φωτογραφίες του προέδρου που τραβήχτηκαν στο Ντέλαγουερ το Σαββατοκύριακο. «Δεν μπορούσε καν να σηκώσει την καρέκλα. Η καρέκλα προορίζεται για παιδιά και ηλικιωμένους. Δεν μπορούσε να την σηκώσει».

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα χλευάσει τη διανοητική οξύτητα του Μπάιντεν, λέγοντας νωρίτερα στη συνέντευξη ότι είχε «πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης πριν από 30 χρόνια», αλλά τώρα «ίσως να μην έχει καθόλου IQ».

02:04 GMT

Η πρώτη σημαντική διαφορά του Μασκ με τον Τραμπ είναι στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla να υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να «κλίνουν προς τη βιώσιμη ενέργεια» χωρίς να παρεμποδίζουν το βιοτικό επίπεδο των Αμερικανών και τον Τραμπ να υποστηρίζει ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι απαραίτητα για την κατασκευή και τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Ακόμη και για να δημιουργήσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο και να δημιουργήσετε την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ξέρετε, τα ορυκτά καύσιμα είναι αυτό που το δημιουργεί πραγματικά στα εργοστάσια παραγωγής… έτσι δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Τραμπ. . Ωστόσο, ο Τραμπ και ο Μασκ συμφώνησαν και οι δύο ότι η πυρηνική ενέργεια είναι μια «υποτιμημένη» μορφή πράσινης ενέργειας.

01:48 GMT

Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να κλείσει το Υπουργείο Παιδείας εάν εκλεγεί και να μεταβιβάσει την ευθύνη για την εκπαίδευση πίσω στις πολιτείες. Ο πρώην πρόεδρος παραπονέθηκε ότι, παρά το γεγονός ότι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα ανά μαθητή από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα, οι ΗΠΑ εμφανίζονται τακτικά στο κάτω μέρος των περισσότερων πινάκων πρωταθλήματος για ακαδημαϊκές επιδόσεις.

01:42 GMT

Ο Μασκ κάλεσε τον Τραμπ να δημιουργήσει μια «κυβερνητική επιτροπή αποτελεσματικότητας» για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται καλύτερα, προσφέροντας να βοηθήσει με μια τέτοια προμήθεια. Ο Τραμπ απάντησε ότι ο Μασκ θα ήταν ιδανικός για έναν τέτοιο ρόλο.

01:33 GMT

Ο Τραμπ εξέδωσε μια ζοφερή δήλωση σχετικά με τις προοπτικές επιτυχίας της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, υπενθυμίζοντας στους ακροατές ότι η Ρωσία κατάφερε να νικήσει τη δύναμη της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ η Ουκρανία περιορίστηκε στη «χρησιμοποίηση νεαρών ανδρών και πολύ ηλικιωμένων για να πολεμήσει».

"Δεν διαβάζετε για το πόσο πολύ έχει κοστίσει σε θανάτους ανδρών όλο αυτό στην Ουκρανία. Απλώς ανάμεσα στους δύο στρατούς έχει χάσει μισό εκατομμύριο ανθρώπους... Η Ουκρανία πλέον δεν έχει αρκετούς άνδρες", είπε. «Θα μπορούσα να το σταματήσω... αλλά είχαμε έναν πρόεδρο που έλεγε ανόητα πράγματα και αυτό θα μπορούσε να καταλήξει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο».

01:31 GMT

Ο Τραμπ είπε ότι παρακολούθησε τη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα το 2022 και σκέφτηκε ότι ο Πούτιν προσπαθούσε να αποκτήσει επιρροή στις ΗΠΑ. «Τότε ο Μπάιντεν άρχισε να λέει τέτοια ανόητα πράγματα», όπως να δηλώνει δημόσια ότι η Ουκρανία «μπορεί να είναι χώρα του ΝΑΤΟ», συνέχισε ο Τραμπ. «Είπε πράγματα που ήταν τόσο ανόητα… ότι ο πόλεμος δεν είχε καμία πιθανότητα να συμβεί αν ήμουν εκεί».

01:27 GMT

Ο Μασκ και ο Τραμπ έχουν στραφεί στις εξωτερικές σχέσεις, με τον Μασκ να επιμένει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν έναν «εκφοβιστικό» πρόεδρο για να αποτρέψουν τους «κακούς δικτάτορες» σε όλο τον κόσμο. Ο Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ θυμήθηκε τη διαμάχη του με τον Κιμ με τον Κιμ το 2017, γελώντας καθώς θυμόταν πώς μετά από προσβολές στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, «ξαφνικά μου τηλεφώνησε… και τα πήγαμε τέλεια».

01:15 GMT

«Είναι ανίκανη [η Χάρις], και αυτός [ο Μπάϊντεν]είναι ανίκανος, και ειλικρινά πιστεύω ότι είναι πιο ανίκανη από εκείνον», είπε ο Τραμπ στον Μασκ, αναφερόμενος στους Χάρις και Μπάιντεν. Ο Τραμπ επέκρινε την Χάρις επειδή υποσχέθηκε να εξασφαλίσει τα σύνορα των ΗΠΑ εάν εκλεγεί πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι ήταν στην εξουσία εδώ και τρία χρόνια.

Ο Μασκ συμφώνησε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν ένα «ομαλό και αποτελεσματικό» σύστημα νόμιμης μετανάστευσης και ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι «ένα θεμελιώδες υπαρξιακό ζήτημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

( ἀπό : swentr.site )

Παρακολουθεῖστε τμηματικά, ἐδῶ, τήν συνένετυξιν.

Ἔχομε κάθε λόγον νά εἴμεθα μαζύ τους ! 


Ἡ Πελασγική 

7 σχόλια:

  1. Ζεί Κύριος ο Θεός....Φανέρωσε μου την maskα που κρύβεις, κάτω από την maskα που φοράς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν λυτρωθείς απ' τα δάκρυα που πνίγεις
      Πριν σε προδώσει η μυρωδιά της φωτιάς
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      κάτω απ' τη μάσκα που φοράς
      κάτω απ' τη μάσκα που φοράς
      I-----I
      Πριν τυλιχτείς στις αλυσίδες της θλίψης
      Πριν αρνηθείς τις μαχαιριές της χαράς
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      κάτω απ' τη μάσκα που φοράς
      κάτω απ' τη μάσκα που φοράς
      I-----I
      Πριν σε τρομάξει το τραγούδι και φύγεις
      Προτού χαθείς στην αγκαλιά μιας σκιάς
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      κάτω απ' τη μάσκα που φοράς
      κάτω απ' τη μάσκα που φοράς
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις
      κάτω απ' τη μάσκα που φοράς

      Άλμπουμ: Εννιά πληρωμένα τραγούδια
      Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1993
      Καλλιτέχνης: Τρύπες

      Καλέ, ποῦ τό θυμήθικες αὐτό ;
      Τί ψευτοκουλτουριάρικοι στίχοι ! Τί ἀνόητο βίντεο !
      https://www.youtube.com/watch?v=TFyEGNozsU4

      Πᾶμε γιά ἄλλο :

      Wake Up

      Talking, people talking
      But I can't understand just what they say
      The thoughts that fill my head about tomorrow
      What am I to do about today?
      Looking, people looking
      But I can't understand just what they see
      If I shut my eyes sometimes it is much better
      But how long can I go on living this way?

      Laughing, people laughing
      The people are the same in every land
      Do they laugh because they have no way of crying?
      Or cry because they have no way to laugh?
      Freedom, they want freedom
      Can this feeling be reality?
      Till one day the silly people will be asking
      For an apple that has come before the tree
      Answers, who has the answers?
      To all the questions that we have to ask?
      I can show you how to find a good solution
      Aphrodite's Child will tell you on the back...

      Aphrodite's Child ( 1970)

      https://www.youtube.com/watch?v=MfJsKb_ZWaw

      Σταθερές ἀξίες !

      Ἀφιερωμένο...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ! ( χρησιμοποιεῖστε καί κάποιο ὄμομα. Τί ἀπρόσωπο τό ἀνώνυμος, ...)

      Διαγραφή
    2. Αξιότιμη Πελασγική συγνώμη για την τοποθέτηση μου ομως επιτρέψτε μου να κρατώ μικρό καλάθι για όλους αυτούς,σας σέβομαι καθώς σας διαβάζω χρόνια και έχω μάθει αρκετά απο εσάς και πραγματικά είστε μια οαση μέσα στην καφρίλα που ζούμε, κατ εμε ο φόβος τους είναι ένας και αυτός είναι η ελευθερία που δίνει ο Χριστός(ο ανθρώπινος νόμος σκλαβώνει, ο νόμος του Θεού απελευθερώνει),δεν μπορώ να στηρίζω έναν αγνωστικιστή όπως o musk-μόσχος(και όχι mask οπως λανθασμένα είπα) και έναν που λέει πως im not christian όπως ο trump, βεβαιως και οι αντιρρήσεις μου είναι περισσότερες όμως δεν χωράνε σε ενα σχόλιο.Σας εύχομαι να έχετε την χάρη και την ευλογία της Παναγίας και ζήτω η ανατολική ορθόδοξη εκκλησία...

      Διαγραφή
    3. Ναί, ὅμως δέν φαντάζεσαι πώς ἡ Ἀνθρωπότης κάπου πρέπει νά στηριχθῇ γιά ν᾿ἀντιμετωπίσῃ ὅλο αὐτό τόν πόλεμο πού γίνεται ἑναντίον της ; Εἶναι θέμα ὑπάρξεώς της, ἀπολύτως καί ἀλλοίμονον ἄν πέσουμε στήν παγίδα "ὅλοι εἶναι ἴδιοι" καί παραδοθοῦμε ἀμαχητί. Ἄς ἐκμεταλλευτοῦμε ὅ,τι καί ὅσο μποροῦμε γιά τόν ἀγῶνα τῆς Ἀντιστάσεώς μας.
      Μ᾿αὐτή τήν λογική πορευόμεθα καί δέν βλέπω πῶς ἀλλιῶς ...

      Ἀναφωνῶ μαζύ σου : ζήτω η ανατολική ορθόδοξη εκκλησία... !

      Μέ τό καλό αὔριο ἡ Μεγάλη Ἑορτή τοῦ καλοκαιριοῦ : τό « Θεομητορικόν Πάσχα »
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/08/blog-post_14.html

      Χρόνια Πολλά σ᾿ὅλους κι᾿ὅλες !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2010: Αριστοτέλης Γκούμας, δολοφονήθηκε από αλβανούς επειδή μιλούσε την μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά (video)
    https://lefteria.blogspot.com/2024/08/2010-video.html
    °°°°°°°°
    ο υπομείνας (απομείνας) είς τέλος, ούτος σωθήσεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μεγάλη κι᾿ἐγκάρδια Καλησπέρα στό ἀγαπητό ΤΤ600 !

      Μέ τό καλό ἡ αὐριανή μεγάλη ἑορτή τοῦ καλοκαιριοῦ !

      « Θεομητορικόν Πάσχα »
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/08/blog-post_14.html

      Διαγραφή

  3. Μπορείτε να ξεβρακώσετε τους πάντες, γιατί δεν το κάνετε;;;;;;;;;;;;;

    13 Αυγούστου, 2024

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    .
    Όταν θα βρίσκω και άλλους θα τους ανεβάζω εδώ.

    Τους αριθμούς αυτούς δεν τους ανοίγει η google.

    Μόνο αυτός ο μπροτζερ τους ανοίγει…….. https://duckduckgo.com/

    Αντιγράφετε καθαρά μόνο τον αριθμό

    και τον γράφετε στον μπροτζερ που σας υπέδειξα.

    Την πολύχρονη έρευνα έκανε
    ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    .
    https://arxaiaithomi.gr/2024/08/13/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%8e%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b3/

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή