" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

ΥΠΕΞ Τουρκίας : τό ἑβραϊκό κράτος ἐπιδιώκει βία καί ἐπεκτατισμό.

Ο Fidan τόνισε ότι η Μέση Ανατολή δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τις «προκλήσεις» του Ισραήλσυμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων του στον Λίβανο και το Ιράν, και κατηγόρησε το εβραϊκό κράτος ότι επιδιώκει βία και «επεκτατισμό» ( φωτό ἀριστερά) 

 Η Τουρκία σκοπεύει να συμμετάσχει επισήμως σε μια υπόθεση γενοκτονίας κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο.

Η υπόθεση του ΔΠΔ ( Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο), ξεκίνησε τον Δεκέμβριο από τη Νότια Αφρική, η οποία κατηγόρησε το εβραϊκό κράτος ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα. Από τότε, περισσότερες από δώδεκα χώρες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην υπόθεση. Το δικαστήριο της Χάγης δεν έχει εκδώσει ακόμη τελική απόφαση, αλλά διέταξε το Ισραήλ να απόσχει από οποιεσδήποτε πράξεις που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Γενοκτονία.

Ο Fidan τόνισε ότι η Μέση Ανατολή δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τις «προκλήσεις» του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων του στον Λίβανο και το Ιράν, και κατηγόρησε το εβραϊκό κράτος ότι επιδιώκει βία και «επεκτατισμό», ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στοχεύει «να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή. ”

Ο υπουργός καταδίκασε την «προδοτική» δολοφονία στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς Ismail Haniyeh – ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής διαπραγματευτής της παλαιστινιακής ένοπλης ομάδας στις έμμεσες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ. 

Το Ιράν και η Χαμάς έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα, αν και το εβραϊκό κράτος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ανάμειξή του.

Ο Fidan κατηγόρησε επίσης τους «άνευ όρων υποστηρικτές» του Ισραήλ για υπονόμευση της διεθνούς τάξης – σημειώνοντας ότι εκείνοι που έχουν καταδικάσει την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχουν κάνει τα στραβά μάτια στη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

«Η Δύση έχει χάσει κάθε ηθική υπεροχή σε αυτή την περιοχή λόγω του ζητήματος του Ισραήλ», είπε ο Fidan, τονίζοντας ότι οι συνεχείς διαλέξεις από τήν Δύση πρός τις μουσουλμανικές χώρες για δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα «έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα όρια».

Προέτρεψε τους «ιδιοκτήτες» του Ισραήλ να «κρατήσουν το λουρί του», προειδοποιώντας ότι η περιοχή και ο κόσμος θα πρέπει να πληρώσουν βαρύ τίμημα «αν δεν σταματήσει η σφαγή στη Γάζα».

Ἀπό : swentr.site


Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο χώρο γύρω από τη Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και να διαδηλώσουν κατά του Ισραήλ... Μεταξύ των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο ήταν η κόρη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουμεγιέ, ο σύζυγός της Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ και ο γιος του Μπιλάλ... ( ἐδῶ, ἐδῶ


Ὅσο καί νά μήν θέλουμε νά ἐκφράζουμε τά μπράβο πρός μία χώρα ὅπως ἡ Τουρκία ἡ ὁποία ἀποτελεῖ ἕναν "παραδοσιακά ἐχθρό" μας, παρ᾿ὅλα αὐτά ἡ στάσις της ἀποδεικνύει ὅτι εἶναι πραγματικῶς μία κυρίαρχη χώρα μέ σωστή, ἀμερόληπτη καί δίκαιη ἐξωτερική πολιτική, τοὐλάχιστον στό θέμα μέ τό Ἰσραήλ καί τήν γενοκτονία πού ἐπιτελεῖ ἀκαταπαύστως 70 καί πλέον χρόνια, κατά τῶν Παλαιστινίων καί εἰδικῶς τούς τελευταίους 9 μῆνες. Καί ὑπερασπίζεται τήν στάση της ἡ Τουρκία, κατά τοῦ Ἰσραήλ κυρίως μέ τήν ἔμπρακτον συμμετοχή της στήν ὑπόθεσιν τοῦ ΔΠΔ. 

12 χῶρες ἀκολούθησαν τήν ὑπόθεσιν γενοκτονίας πού προώθησε στό ΔΠΔ ἡ Νότιος Ἀφρική.( Ἐδῶ διαβᾶστε τίς χῶρες πού ὑποστηρίζουν τήν ὑπόθεσιν στό ΔΠΔ ).  Ἡ Ἑλλάδα ; Ἡ Ἑλλάδα ἁπλῶς βλέπει τό δίκαιον στό δικαίωμα τοῦ Ἰσραήλ νά ἀμύνεται. Πῶς ; Αὑτό εἶναι ἄλλο παραμύθι γιά δράκους πού μόνον ἡ Ἑλλάδα ξέρει νά ...διηγεῖται...


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Όσον και να μην θέλουμε δεν δυνάμεθα να το αποφύγουμε
    Ναι η Τουρκία αξίζει το εύγε ασχέτως της προαιωνίας διαμάχης μεταξύ αυτής και της Ελλάδος
    Το να σε επαινή ο κατά παράδοσιν εχθρός καθίσταται ύψιστη τιμή
    Χείριστη ταπείνωσης είναι το να δεικνύει εσέ ο εχθρός ως παράδειγμα προς αποφυγήν ως η Τουρκία δυστυχώς αλλά δικαίως πράττει εναντίον την Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι πιστή αντανάκλαση του συστήματος αξιών του ιδίου του τουρκικού λαού
    Ο λαός αυτός γενικώς σκέπτεται και δρα με βάση το ισοζύγιο κόστους προς όφελος
    Από τα πάθη κυριαρχείται σε ελάχιστο βαθμό ώστε έχει εύκολη την παράβλεψη των παθών σε κάθε περίπτωση κατά την οποίαν ωφελείται η ζημιούται
    Τοιουτοτρόπως θα ενεργήσει και κατά την επιλογήν των αρχόντων αυτού καθώς και οι ίδιοι οι άρχοντες τοιουτοτρόπως θα ενεργήσουν στο πεδίον των διεθνών σχέσεων προς συμφέρον των ιδίων και του αρχομένου λαού
    Στην Τουρκία δεν υφίσταται οικογενειοκρατία
    Δεν θα βρούμε έναν Ετσεβίτ η έναν Ντεμιρέλ σε κυβερνητική θέση σήμερα
    Όλοι επιλέγονται με γνώμονα κρίσεως την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δημοσίου και του λαού Φαινόμενα ωφελιμισμού και διαφθοράς βεβαίως υπάρχουν αλλά σε βαθμό ανεκτό ώστε να η όποια ζημία να κινείται σε επίπεδα χαμηλά
    Καλησπεριζω σας αγαπητοί φίλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ σωστά. Δέν ἔχω νά προσθέσω οὔτε ἕνα κόμμα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή
    2. Η Τουρκια ανεκαθεν ειχε εξωτερικη πολιτικη η οποια ΔΕΝ ηταν ουδολως δεδομενη για κανεναν.
      Ετσι ο καθε ηγετης της Τουρκιας προσκομιζε οφελη για την πατριδα του και μονον.
      Γιατι η Κυπρος νομιζετε ειναι τοσα χρονια διχοτομημενη και το μισο της νησου ειναι υπο κατοχην της Τουρκιας; υποτιθεται οτι η Κυπρος ειναι και χωρα της ΕΕ, ενω η Τουρκια ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ να γινει μελος της.

      Υποψιαζομαι οτι ενω στα προτερα χρονια Τουρκια και ισραηλ ησαν κ3λος βρακι τωρα ο Ερντογαν εχει "δει" το τελος τους να ερχεται και τους εγκαταλειπει.
      Στο τελος να δειτε οτι ο Ταγιπ θα γινει και ηρως της περιοχης ο οποιος επι τη ευκαιρια απ' τα χαρακτηριστικα του προσωπου του δεν νομιζω να ειναι τουρκος αλλα μαλλον ανοικει σε οικογενεια εξομοτων.

      Εγω το εχω πει επανειλλημενως!
      Ζηλευω τον σημερινο ηγετη της Τουρκιας!

      Καλησπεριζω την αγαπητη διαχειριστρια το εξαιρετο φιλο Ακμωνα και τους συνΕλληνες φιλους και επισκεπτες της παρουσης ιστοσελιδας.

      Διαγραφή
    3. Θά συμπληρώσω κάτι στά ὅσα παραθέτεις καί μέ τά ὁποῖα σαφῶς συμφωνῶ,ἁπλῶς πρός ἐπίρρωσιν αὐτῶν πού ἔγραψες : « ενω στα προτερα χρονια Τουρκια και ισραηλ ησαν κ3λος βρακι » καί « ο Ταγιπ ... δεν νομιζω να ειναι τουρκος αλλα μαλλον ανοικει σε οικογενεια εξομοτων»

      Λοιπόν ἔχομε γράψει πολλά θέματα σχετικά. Ἄς θυμηθοῦμε κάποια :
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/01/blog-post_76.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2019/05/blog-post_18.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/02/blog-post.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/07/blog-post_17.html

      Καἰ τέλος : Ὁ Ἐρντογάν ἀπό τήν Ποταμιά

      ...σε μια πρόσφατη περιοδεία στην περιοχή Ριζούντα (τώρα RIZE), ο Ερντογάν επισκέφθηκε επίσης το χωριό των γονιών του, Ποταμιά. Στην πλατεία του χωριού σ᾿ ένα μεγάλο πανό γράφει : η Ποταμιά Χος Γκελντιγίνιζ, σας καλωσορίζει. Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τα homies του που ήταν ντυμένοι με ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου και στην ομιλία του είπε ότι είναι απόδημος από την Ποταμιά (το αποκαλεί με το παραδοσιακό ελληνικό όνομα Ποταμιά και όχι με το τουρκικό όνομα που είναι «Guneysu») - νότιο νερό)....
      ..................... https://sxolianews.blogspot.com/2021/01/blog-post_23.html

      Ὅλα αὐτά γιά την Ἱστορία καί γιά ἔρευνα. Ὅσοι πιστοί...

      Σημ. Ἐπίσης τά ἀνωτέρῳ ὁ φίλτατος ΑΚΜΩΝ, ἄς τά θεωρήσει συμπλήρωμα καί γιά τό δικό του σχόλιον καί τροφή γιά περαιτέρω σχολιασμόν ἴσως...

      Καλησπέρα ἀγαπητοί ΕΑΦ καί ΑΚΜΩΝ !

      Διαγραφή