" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πανούσης γιά τούς «ἀντιεξουσιαστές»: Εἶναι συστημικοί, συμμετέχουν σέ κυκλώματα διαφθορᾶς καί σέ μυστικές ὑπηρεσίες

Πανούσης για τους «αντιεξουσιαστές»: Είναι συστημικοί, συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και σε μυστικές υπηρεσίες

Η εκ των έσω νέα κριτική στην κυβερνητική πολιτική από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με έντυπη συνέντευξή του, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι αποκαλυπτικός γύρω από τον βρώμικο (πολύ βρώμικο) ρόλο των «αντιεξουσιαστών».

Αναφερόμενος στις ομάδες αυτές, οι οποίες επί της ουσίας δρουν ως παρακρατικοί, ο Πανούσης λέει τα εξής προειδοποιώντας με τα λεγόμενά του: «Δεν θα μπορέσει αλλιώς να κυβερνήσει ο Τσίπρας. Είχα πει πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια, κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης-ακόμα ο Τσίπρας ήταν αντιπολίτευση-ότι η επόμενη βόμβα των αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του. Και το εννοώ ακόμα. Ότι όλοι αυτοί οι τύποι-οι οποίοι έχουν διάφορα στοιχεία εγκληματοειδή, λούμπεν κ.λπ, που καλύπτονται πίσω από διάφορες ετικέτες μορφωμάτων χωρίς όνομα-τη στιγμή που θα δουν ότι “προδίδονται” ή δεν τους ακολουθεί η κυβερνητική γραμμή θα αντιδράσουν βίαια. Συνεπώς, αν δεν κόψει πρώτος ο Τσίπρας το κομμάτι που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει συνθήκες σηψαιμίας».

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του ο Πανούσης λέει ότι: «Εγώ νομίζω ότι αναδιπλώνονται για να αντεπιτεθούν. Και αναζητούν τις ρίζες τους όχι μέσα στα δικά τους συστήματα, αλλά τις ρίζες που έχουν μέσα στο πολιτικό σύστημα, σε κυκλώματα διαφθοράς και σε άλλες υπηρεσίες που ενδεχόμενα κινούνται. Άρα δεν εξαφανίστηκαν».

Είναι σαφής η τοποθέτηση του Πανούση γύρω από την ταυτότητα των «αντιεξουσιαστών», τους οποίους «δίνει στεγνά», μιλώντας για «τις ρίζες που έχουν μέσα στο πολιτικό σύστημα, σε κυκλώματα διαφθοράς και σε άλλες υπηρεσίες που ενδεχόμενα κινούνται». Ουσιαστικά τους καταγγέλλει ότι αποτελούν μέρος του πολιτικού κατεστημένου, συμμετέχουν ενεργά στα κυκλώματα διαφθοράς, όσο για τις «άλλες υπηρεσίες» στις οποίες «ενδεχόμενα» (σίγουρα, λέμε εμείς) συμμετέχουν οι «αντιεξουσιαστές», είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους.

Έτσι κι αλλιώς, οι παρακρατικές αυτές συμμορίες, όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης δρούσαν ανενόχλητες, ενώ τώρα πια έχουν ξεσαλώσει τελείως. Έχοντας μια ακόμη πιο άμεση επαφή με την κυβερνητική και κρατική εξουσία, οι σκοτεινοί αυτοί τύποι επιχειρούν να κάνουν με διάφορους τρόπους την πιο «βρώμικη δουλειά» εξυπηρέτησης των καθεστωτικών σκοπών. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, οι «αντιεξουσιαστές» είναι φιλοεξουσιαστές. Εις ό,τι αφορά, όμως, τον Πανούση θα πρέπει ή να προχωρήσει από τις καταγγελίες στην πράξη κατά των εγκληματικών και παρακρατικών στοιχείων, αλλιώς ας παραιτηθεί καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για κάλυψη αυτών των βρώμικων στοιχείων.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου