" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εἰσβολή τῆς ἀστυνομίας σέ σπίτι 86χρονης πού ἀρνήθηκε δημόσια τόν ἐπίσημο ἀριθμό τῶν νεκρῶν τοῦ Ὀλοκαυτώματος

 
Μια 86χρονη Γερμανίδα, η Ursula Haverbeck, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία του εγκλήματος της «ρητορικής μίσους», επειδή συζήτησε δημόσια στην τηλεόραση για το πόσοι Εβραίοι πέθαναν τελικά, στο Ολοκαύτωμα. Η συζήτηση προβλήθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση και μεταδόθηκε σε όλη την Ευρώπη. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος είχε τη δυνατότητα να αμφισβητήσει τον επίσημο αριθμό των νεκρών του Ολοκαυτώματος στη γερμανική τηλεόραση.

Η αστυνομία εισέβαλε και έκανε άνω κάτω το σπίτι της γηραιάς Γερμανίδας, καθώς και τα σπίτια τριών υποστηρικτών της. H εισαγγελία απήγγειλε ήδη τις κατηγορίες. Εάν κριθεί ένοχη θα καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ursula Haverbeck συζήτησε για την ύπαρξη δολοφονικών θαλάμων αερίων και για τα έξι εκατομμύρια νεκρούς του Ολοκαυτώματος στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Das Erste, το κύριο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι στη Γερμανία. Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Ολοκαύτωμα συζητιέται σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό. Η συνέντευξη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Das Erste, την οποία Alexa κατατάσσει ως την 208η πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στη Γερμανία. Το Das Erste μεταδίδεται σε όλη την Ευρώπη δωρεάν.

 
Η Haverbeck πιστεύει ότι μια ελεύθερη συζήτηση σχετικά με το Ολοκαύτωμα έχει σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα συνήθως χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους Ευρωπαίους να αποδεχθούν τις αριστερές πολιτικές. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής των Εργατικών στην Βρετανία, Εντ Μίλιμπαντ ανέφερε το Ολοκαύτωμα ως τον «λόγο» που η Βρετανία πρέπει να έχει ανοιχτά σύνορα. Η Haverbeck αποκάλεσε το Ολοκαύτωμα «το μεγαλύτερο και πιο παρατεταμένο ψέμα στην ιστορία».

 
Σύμφωνα με την Wikipedia, η Ursula Hedwig Meta Haverbeck-Wetzel, είναι μια «ακροδεξιά» που έχει γεννηθεί το 1928 και έχει σπουδάσει παιδαγωγική, φιλοσοφία και γλωσσολογία. Είναι από την πόλη Vlotho της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ο άντρας της Werner Georg Haverbeck (πέθανε το 1999), είχε ηγετικό ρόλο στο ναζιστικό κόμμα (ΝSDAP). Εκείνος ίδρυσε το ‘Collegium Humanum’ το 1963, το οποίο απαγορεύτηκε το Μάιο του 2008 από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αιτιολογία ότι «υπονομεύει την συνταγματική τάξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας» και λόγω «άρνησης του Ολοκαυτώματος αντίθετα από τον νόμο». Η Ursula Haverbeck αναφέρεται πάντως, ότι υπήρξε προσωρινά μέλος του Οικολογικού-Δημοκρατικού Κόμματος (ODP).

Η Haverbeck έχει απασχολήσει τις αρχές από παλαιότερα, λόγω της άρνησης του Ολοκαυτώματος και έχει καταδικασθεί σε διάφορες χρηματικές ποινές.

Το 2007 ενώπιον του Δικαστηρίου στο Ντόρτμουντ είπε : «Δεν ζούμε σε μια πραγματική δημοκρατία, κάτι που μπορεί εύκολα κανείς να δει, καθώς όλοι ζουν με το φόβο. Αυτοί που μας ελέγχουν φοβούνται τους ανθρώπους, και για το λόγο αυτό, έχουν κάνει «νόμους φίμωτρα», και έτσι οι άνθρωποι ζουν με το φόβο. Φοβούνται εκείνους που τους κυβερνούν. Ως εκ τούτου. οι άνθρωποι δεν τολμούν να μιλήσουν».

Το trailer της εκπομπής:

Ολόκληρο το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους μπορείτε να το δείτε εδώ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώεδώ κι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου