" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΤΡΙΑ «ΝΙΕΤ» ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟ… «ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟ»

peskof-poutin

Γράφει ο Αντίοχος

Παρότι τα λιγωμένα παπαγαλάκια των Τσιπρο-λαφαζαναίων οργίασαν για τον… θρίαμβο του ταξιδιού του mister Tsipra και της κομπανίας του στην Μόσχα (το μόνο που δεν έγραψαν είναι ότι φορτώθηκαν μερικά… δισεκατομμύρια ρούβλια στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, για την εξυπηρέτηση των… πρώτων αναγκών της χώρας), τα αποτελέσματα ήταν «μηδέν εις το πηλίκιο» (που ’λεγε και ο Jeffrey).

Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν η τσάρκα έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, για να δείξουν οι Τσιπρο-λαφαζαναίοι ότι δήθεν ψάχνουν για «εναλλακτικές πηγές» χρηματοδότησης της χώρας.

Επί της ουσίας, λοιπόν, το μόνο που έφερε στις αποσκευές της η συριζαίικη κομπανία, ήταν μια υπογραφή για την επέκταση του αγωγού ρωσσικού φυσικού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα. Για να φανταστείτε πόση είναι η αξία της, η πρώτη χώρα που θα συνδεθεί με τον αγωγό με τον ρωσσικό αγωγό, η Τουρκία, δεν έχει υπογράψει ακόμα τίποτα…

Κατά τα άλλα, αυτά που μας καίνε, είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε συζήτηση Πούτιν-Τσίπρα για οικονομική βοήθεια προς την  Ελλάδα: «Νιετ, Νιετ, Νιετ» (τρεις φορές, για να το εμπεδώσουμε…). Παράλληλα, Ρώσσοι υπουργοί δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα μέσω επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, αλλά όχι με δάνειο ή αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Αυτά και καλό (αριστερό και… αντιμνημονιακό) Μνημόνιο, από βδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου