" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τῶν τοκογλύφων ἡ σχόλη, εἶναι χρήσιμη πολύ…

Των τοκογλύφων η σχόλη, είναι χρήσιμη πολύ…

Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν διορισμένος από τους συριζαίους, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στην επιτροπή περί της εισόδου της Ελλάδος στα μνημόνια, είχε πει ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν εκπαιδευτεί από το ΔΝΤ και την Κομισιόν, προκειμένου να μεταφέρουν τις απόψεις των διεθνών τοκογλύφων στην ελληνική κοινή γνώμη. Μετά από την κατακραυγή των δημοσιογράφων, ο Ρουμελιώτης είχε ανακαλέσει αυτή του τη δήλωση, λέγοντας ουσιαστικά ότι «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν είπα».

Το ίδιο το ΔΝΤ σε σχετική ερώτηση που έγινε είπε ότι «δεν έχει ποτέ διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για Έλληνες δημοσιογράφους» και ότι «μόνο 2 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα» έχουν προσκληθεί από το 2006 με «πρόγραμμα υποτροφιών». Κοινώς το Ταμείο προφασίστηκε, μέσω της απάντησής του, ότι «ουδέν κρυπτόν» και «ουδέν μεμπτό».

Ποιος μπορεί, όμως, να γνωρίζει την αλήθεια, γύρω από όλα αυτά; Μα προφανώς κανείς πιο αρμόδιος να απαντήσει τέτοιες ερωτήσεις από έναν άνθρωπο που βρίσκεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, λειτουργώντας ως απεσταλμένος του καθεστωτικού MEGA. Ο λόγος, φυσικά, για τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος τελευταίως έχει έτσι και αλλιώς προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, εξαιτίας του βιβλίου του, που αναφέρεται στην είσοδο της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και περιέχει ομολογουμένως πολλές αποκαλύψεις.

Σε ερώτηση που απευθύνθηκε προς τον Μιχάλη Ιγνατίου, περί της υποθέσεως, αυτός απάντησε, αινιγματικά και με νόημα: «Δεν δουλεύει έτσι το ΔΝΤ! Ούτε οι άλλοι οργανισμοί. Άμα θέλουν να κάνουν μια δουλειά, σιγά μην κάνουν λίστες. Πάνε στο μέρος που τους ενδιαφέρει, ξενοδοχεία υπάρχουν, συναντήσεις μπορούν να γίνουν, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι. Δεν νομίζω να υπάρχει λίστα...».

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είπε το προφανές. Άμα είναι κάποιος να «τα πάρει», προκειμένου να προπαγανδίζει συγκεκριμένες θέσεις, δεν πρόκειται να εγγραφεί σε μία λίστα και να παρακολουθήσει επίσημα σεμινάρια. Οι λαμογιές δεν γίνονται έτσι. Στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών δεν έκοβαν αποδείξεις, ούτε σημείωναν την σειρά της παρέλασης από το γραφείο του υπουργού. Όπως μας πληροφορεί μέσω της κατάθεσής του εμπλεκόμενος, απλά ξεχνιόταν μία βαλίτσα με μετρητά στο γραφείο του και ο ίδιος δεν θυμόταν ούτε καν από πόσους τα είχε πάρει.

Είναι προφανές ότι στην ερώτηση «αν δημοσιογράφοι προπαγάνδιζαν επί χρήμασοι τις θέσεις του ΔΝΤ», δεν γίνεται να λάβουμε απάντηση ρωτώντας το ΔΝΤ. Ο μόνος τρόπος να πάρουμε απαντήσεις είναι κοιτώντας πρωτίστως ποιοι ήταν οι φανατικότεροι υπερασπιστές του μνημονίου στην σφαίρα των δημοσιογράφων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ακολούθως μπορούν να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι στα οικονομικά τους, προκειμένου να δούμε πόσα εισέπραξαν, από ποιους τα εισέπραξαν και πότε τα εισέπραξαν.

Την τεχνογνωσία την έχει το ΣΔΟΕ που έλεγξε τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, Βουλευτών και στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου, στην προσπάθεια του καθεστώτος να βρει το περιβόητο «μαύρο χρήμα» που προπαγάνδιζε ο Σαμαράς. Το γεγονός ότι τόσο η Χρυσή Αυγή ως κομματικό ταμείο, όσο και τα επιμέρους πρόσωπα αποδείχτηκαν αδάμαντες, δείχνει πρώτον ότι η τεχνογνωσία υπάρχει και δεύτερον ότι με παρόμοιο τρόπο θα μπορούσαν να «ξεσκονιστούν» οι διάφοροι μνημονιακοί μαϊντανοί του καθεστώτος.

Τα ευρήματα είναι βέβαιο ότι θα ήταν πλούσια και θα απαιτούσαν την κλήση τους από αρμόδιο ανακριτή. Υπάρχει άραγε η βούληση να συμβούν όλα αυτά; Πολύ αμφιβάλλουμε! 

Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου