" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΥΤΕΛΩΝ


diakrisi1c
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Ευτυχώς δηλαδή που αυτοεξευτελίζεστε, φαιδρά και ανόητα ανθρωπάκια, έρμαια των ιδεολογικών και δογματικών στεγανών σας.

Ο λόγος για τον σάλο που προέκυψε λόγω της βράβευσης από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, της τοπικής οργάνωσης μας για την εθελοντική προσφορά αίματος, ανάμεσα σε 50 συλλόγους στους οποίους απονεμήθηκε έπαινος σχετικά με την κοινωνική τους προσφορά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ο εξουσιοδοτημένος για την παράδοση των επαίνων αρνήθηκε να τον παραδώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης για να σώσει τα προσχήματα εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ύβρη το να βραβεύεται η Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι στην Χιτλερική Γερμανία υπήρχε μια πτέρυγα του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος που ονομάζονταν «Πράσινη Πτέρυγα» όπως ακριβώς η αντίστοιχη και υπεύθυνη για την προσφορά αίματος του Κινήματός μας, η διοίκηση του νοσοκομείου προσπάθησε να βγάλει έξω την ουρά της πριν της ζητηθούν ευθύνες αποδίδοντας την βράβευση στο Τμήμα Αιμοδοσίας.

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Κατ' αρχάς όλοι οι προαναφερόμενοι σαλτιμπάγκοι λησμονούν, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάποιος εκδρομικός εξωραϊστικός σύλλογος, «οι φίλοι του Πράσινου Δάσους» παραδείγματος χάριν , αλλά ένα νόμιμο Ιδεολογικό Κίνημα καταξιωμένο στη συνείδηση του Λαού, ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα, η τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας –βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2015- οπότε ο «αξιότιμος» κύριος ο οποίος είχε εξουσιοδοτηθεί να απονέμει τους επαίνους και ο οποίος σίγουρα δεν ήταν κάποιο διερχόμενο πρόσωπο, αλλά κάποιος αξιωματούχος ή κρατικός λειτουργός όφειλε σεβόμενος πρωτίστως την ιδιότητα του να απονέμει  τον έπαινο σε ένα Ελληνικό πολιτικό κόμμα και όχι να λειτουργήσει  ως αχρείο κομματόσκυλο.

Πέρα των ιδεολογικών διαφορών και της συνειδησιακής αντίρρησης, πέραν των αντικρουόμενων κοινωνικών και πολιτισμικών πεποιθήσεων, το αίμα αυτό προσφέρθηκε και υπάρχει στην τράπεζα αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Εμείς που το βγάλαμε από τις φλέβες μας, Εμείς αποφασίσαμε να προσφερθεί μόνο σε Έλληνες. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και διόλου αντισυνταγματικό. Δεν θα διαφωνήσουμε με τον διοικητή του νοσοκομείου κύριο Στέλιο Φαρμάκη, ο οποίος τόνισε ότι «ο εθελοντισμός, ο πόνος και η αρρώστια δεν έχουν εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία», αλλά θα αντιπαραθέσουμε την Λαϊκή ρήση, όταν διψάει η αυλή σου δεν ρίχνεις τα νερά στην αυλή του γείτονα. Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε οι τράπεζες αίματος σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία στερούνται αποθεμάτων. Οπότε το αίμα μας το δίνουμε –αφού υπάρχει έλλειψη- για να προσφερθεί σε Συμπατριώτες μας που το έχουν ανάγκη και όχι στον κάθε λαθρομετανάστη ή αλλοδαπό. Επαναλαμβάνουμε είναι συνταγματικό δικαίωμά μας.

Τώρα αν οι διάφοροι κρατικοί λειτουργοί που κινούνται με κύριο γνώμονα την κομματική τους ιδεολογία και όχι τη δημόσια ιδιότητά τους ή οι διάφορες κομματικές οργανώσεις, έχουν αντίθετες για λόγους διεθνισμού ή σοσιαλιστικής δικαιοσύνης, θέσεις και πεποιθήσεις το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν, είναι αντί να στηρίζουν τα gay proud parades και το αίτημα νομιμοποίησης της Ινδικής κάνναβης να διοργανώσουν μια αιμοδοσία των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα για να στηρίξουν τις ελλιπείς σε αποθέματα  τράπεζες αίματος των δημοσίων νοσοκομείων.
Αν και θεωρούμε ότι οι περισσότεροι από τους υποψήφιους αιμοδότες θα κρίνονταν ακατάλληλοι, καθαρά για ιατρικούς λόγους (;;;;;;)

Τώρα όσον αφορά την σύγκριση της Πράσινης Πτέρυγας του Κινήματός μας με την αντίστοιχη του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας του Χίτλερ θα σχολιάσουμε ότι αποτελεί ακόμη μια κωμική και ευτελή προσπάθεια ταύτισης μας, με άλλες εποχές και διαφορετικές καταστάσεις και συγκυρίες. Άλλωστε ο χαρακτηρισμός «Πράσινη Πτέρυγα» δεν είναι τόσο δυσκολοεφεύρετος και δυσνόητος ώστε να προκύπτει βάσει αντιγραφής. Δεν είναι παραδείγματος χάριν Waffen SS.

Επίσης ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος που αναφέρθηκε στην ευγονική ήταν ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» ένα μνημειώδες έργο και αντικείμενο μελέτης για εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά έλα που η ευγονική εφαρμόστηκε στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.

Αγαπητοί το ζητούμενο  είναι ένα. Κάθε κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά μας, αγωνιούν και πασχίζουν να την υποβαθμίσουν, να την απομυθοποιήσουν και να την απαξιώσουν, γιατί μας φοβούνται. Φοβούνται την ευθύτητα, την καθαρότητα, την αλήθεια και την Εθνική συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου