" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ζητοῦν δημοψήφισμα γιά νά ἀποχωρήσουν ἀπό τήν ΕΕ

 
Αυστριακοί πολίτες έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα είναι σε καλύτερη θέση οικονομικά, αν αφήσει την Ένωση. Για να αναγκάσουν το εθνικό κοινοβούλιο να εξετάσει την πρωτοβουλία οι ακτιβιστές πρέπει να έχουν συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές μέχρι την 1η Ιουλίου.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια 66χρονη συνταξιούχο μεταφράστρια, την Inge Rauscher, η οποία έχει συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές για να ξεκινήσει επίσημα την εκστρατεία.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στην φυσική και φιλοειρηνική Αυστρία» είπε η Rauscher στην έναρξη της καμπάνιας αυτή την εβδομάδα. Οι Αυστριακοί έχουν προθεσμία έως την 1η Ιουλίου να υπογράψουν το αίτημα, για το οποίο μπορούν να προσέλθουν  σε δημοτικά καταστήματα των περιοχών τους.

Η Rauscher όπως και οι «σύντροφοι» της σε αυτήν την πρωτοβουλία, η ‘επιτροπή Heimat & Umwelt’ (Πατρίδα και Περιβάλλον) συμφωνούν ότι η Αυστρία θα ευνοηθεί από την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά. Επίσης άσκησαν κριτική στην πολιτική της επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εκ μέρους της ΕΕ επιρρίπτοντας ευθύνες στις Βρυξέλλες για την οικονομική πτώση της χώρας.

 
«Δεν είμαστε πια ισχυρή χώρα, λένε. Το 80% των σημαντικών νόμων υποβάλλονται από τις Βρυξέλλες  και όχι από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους.  Κατά την άποψη μας η Ευρώπη δεν είναι Δημοκρατία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει νομοθετικές δυνάμεις» είπε η Rauscher στο Sputnik Radio.

Όπως εκτιμά η ομάδα μια ανεξάρτητη Αυστρία θα κερδίζει επιπλέον 9.800 ευρώ ανά νοικοκυριό το χρόνο, επειδή  η χώρα θα γλιτώσει από τα βαρίδια της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου