" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


syriza_kokkines_grames

Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, φιλόλογος

Η συμφωνία είναι προ των πυλών και είναι ταυτόχρονα επώδυνη και επονείδιστη, αφού θα διατηρήσει εν ισχύ τους εφαρμοστικούς νόμους που πέρασαν βρόχο στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας. Παραμένει η φορομπηχτική πολιτική, συνεχίζεται η επίθεση στα μικρομεσαία εισοδήματα, αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή ισοδύναμα μέτρα στο ασφαλιστικό, μεσαίωνας στο εργασιακό, χάος στην υγεία, διεκπεραίωση των υπολοίπων αποκρατικοποιήσεων-στην ουσία ξεπουλημάτων της εθνικής δημόσιας περιουσίας. Για εθνική κυριαρχία δε ούτε λόγος…

<<Όλα αυτά από μία αριστερή κυβέρνηση; πώς είναι δυνατόν;>> ,διαρρηγνύουν υποκριτικά τα ιμάτιά τους τα εξωνημένα ΜΜΕ.

Μα, αυτό ακριβώς είναι η αριστερά. Λόγω και έργω ο κομμουνισμός, ακόμα και στην αμερικανίζουσα εκδοχή του, είναι μισανθρωπικός και αντιλαϊκός. Τα γραπτά των θεωρητικών του στάζουν μίσος και τα ξίφη των εκτελεστών του στάζουν αίμα. Ως κυβερνητική πρακτική οι απανταχού κομμουνιστές προκρίνουν τον ισοπεδωτισμό, την μαζοποίηση, τον στυγνό συγκεντρωτισμό, την απολυταρχία, την εκμετάλλευση του αδυνάτου προς όφελος μίας αυτοανακηρυγμένης νομενκλατούρας.

Άπειρα είναι τα ιστορικά παραδείγματα, παλαιότερα και σύγχρονα, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το πλέον απτό όλων είναι η δυστυχία των λαών που κυβερνήθηκαν ή ακόμα κυβερνώνται με κομμουνιστικό ,οποιασδήποτε έκφανσης, τρόπο. Από την μεγάλη μαμά Σοβιετική Ένωση και όλους τους λαούς που αυτή τυράννησε, ως την Κούβα του Κάστρο και την Β. Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, οι πολίτες λιμοκτόνησαν και έζησαν υπό καθεστώς ακραίου φόβου, ηθικής σήψης και έλλειψης υψηλών ιδανικών.

Γιατί, στις ΗΠΑ, το κάστρο του φιλελευθερισμού δεν πεινούν εκατομμύρια; Δεν είναι η πιο σεσημασμένη κοινωνία του κόσμου μακράν της δεύτερης; Σαφέστατα. Πόσες φορές θα χρειαστεί να το ξαναπούμε; Κομμουνισμός και φιλελευθερισμός είναι αδέλφια, και μάλιστα δίδυμα.

Γιατί λοιπόν να προσδοκούμε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Οι άνθρωποι αυτοί είτε ιδεολόγοι αριστεροί ή δεξιοί είτε απλώς τυχοδιώκτες, είναι απόλυτα υποτακτικά φερέφωνα των εχθρών της Ελλάδας, με αποστολή την καταστροφή της. Εφόσον το πετυχαίνουν με τη νέα συμφωνία, αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους. Αλλά, θα μας βρουν μπροστά τους!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου