" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

QUO VANDIS MR TSIPRAS;

συριζα κωλοτούμπες

  Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τέλειωσαν. Έχουμε πλέον κυβέρνηση που τάζει στους Έλληνες «ελπίδα». Πως όμως έρχεται η Ελπίδα;

Έχει πολλά χρόνια τώρα, από τότε που η κρίση ήταν συγκαλυμμένη από τα δάνεια που σήμερα μας πνίγουν, που η Χρυσή Αυγή λέει και ξαναλέει πως ανάπτυξη με δανεικά ΔΕΝ γίνεται!
  Πως με δανεικά, δανεικά και χρέος ΔΕΝ εξοφλείται.

Πως αν δεν καπνίσει φουγάρο εργοστασίου να εργαστούν εργάτες με αξιοπρεπή μισθό και δεν καλλιεργηθεί η γη ώστε να υπάρξει αυτάρκεια προϊόντων, ανάπτυξη δεν υπάρχει.

Πως ΔΕΝ μπορείς να έχεις ισχυρή και ανεξάρτητη οικονομία όταν στερεύεις τους ορίζοντες σου μετατρέποντας την χώρα σου σε χώρα παροχής τουριστικών υπηρεσιών και μόνο, και δεν επενδύεις στην πρωτογενή ανάπτυξη, για την οποία ΔΕΝ ακούσαμε λέξη επί τρεις ημέρες στην Βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, όταν δεν επενδύεις στην μεταποίηση, στην βιομηχανία, δεν επενδύεις στον Πολιτισμό, στην ίδια την Κοινωνία. Δεν μπορείς να πουλάς ΜΟΝΟ ήλιο και θάλασσα και τζατζίκι και να λες πως είμαι έτοιμος να ζήσω με αξιοπρέπεια και χωρίς δανεικά. Γιατί τότε ψεύδεσαι και το χάος είναι κοντά σου.

Πως δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, δηλαδή δεν μπορείς να είσαι στην ευρωζώνη, να έχει υπογράψει το σύμφωνο του Μάαστριχτ, το Δουβλίνο Ι και ΙΙ και άλλα καλά, να είσαι η πίσω αυλή της Ευρώπης, «φιλοξενώντας» εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην γη σου, που σου ανεβάζουν τον δανεισμό στα ύψη, με τις νοσοκομειακές δαπάνες, την αρπαγή του μεροκάματου από τους Έλληνες εργάτες, την μείωση αυτού του μεροκάματου σε ελάχιστα ευρώ ημερησίως – λόγω της μεγάλης προσφοράς εργασίας – με την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και αντί να τους στέλνεις στην χώρα τους και στις οικογένειές τους να τους παραχωρείς και ιθαγένεια επιβραβεύοντας την παρανομία να βρίσκονται σε μια χώρα πηδώντας απλά τον φράχτη!
Ο Αρχηγός Ν.Γ.Μιχαλολιάκος έχει δώσει το στίγμα που ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θα κινηθεί ως η μοναδική Εθνική Αντιπολίτευση της χώρας. Ως τρίτη μεν, αλλά μοναδική δύναμη ευθύνης στην Ελλάδα: «Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταργηθεί στην πράξη το μνημόνιο της υποταγής και αυτό σημαίνει ότι θα στηρίξουμε προς αυτή την κατεύθυνση κάθε ειλικρινή προσπάθεια, όπως επίσης και θα εναντιωθούμε σε κάθε υποκριτικό τέχνασμα για να συνεχιστεί το μνημόνιο με άλλο όνομα. 
 
Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον η Ελλάς δεν πρόκειται να συμφωνήσει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. 
 
Όπως επίσης θεωρούμε θετικές και τις δηλώσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από το ξεπούλημα της Ελληνικής Πατρίδας. 
 
Θα σταθούμε όμως ενάντιοι σε κάθε σκέψη και μεθόδευση του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους ακόμη και εάν κάποιοι μεγαλοσχήμονες ρασοφόροι οι οποίοι παριστάνουν τους προοδευτικούς συμφωνήσουν σε αυτό.
  Για εμάς το κράτος των Ελλήνων το οποίο ιδρύθηκε με την Εθνική Επανάσταση του 1821 εις το όνομα της Αγίας Τριάδος πρέπει να έχει υπόσταση θεϊκή. Το λαϊκό κράτος που κάποιοι εθνομηδενιστές φαντασιώνονται δεν υπάρχει και επιτέλους ας αντιληφθούν ότι δεν είναι Ροβεσπιέροι και ότι η Ελλάς υπήρξε πάντοτε, για χιλιάδες χρόνια, μία οντότητα πολιτειακή με υπόσταση θεϊκή».

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα πολλά βλέπουμε να λέγονται – για την ώρα – από αυτή την Κυβέρνηση. Γιατί σιγά σιγά βλέπουμε όλο και καθαρότερα μια από τα ίδια Σαμαρά και Παπανδρέου, με λίγο πιο επαναστατικό περιτύλιγμα. Πάντα στα λόγια όμως!
Και αυτό δεν μας αρκεί! Γιατί δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο!
 
Και όταν ακούμε τον Τσίπρα να λέει πως ΔΕΝ θα χρειαστούμε άλλο δάνειο, την ώρα που ο Βαρουφάκης πηγαίνει στο eurogroup για να ζητήσει 7 δις ευρώ, και τον Μηλιό να λέει στο στο ένα κανάλι πως ΔΕΝ υπάρχει «plan b» και τον Καπετάν Πάνο σε άλλο κανάλι να λέει πως υπάρχει «plan b»αναρωτιέμαι! Αυτοί οι άνθρωποι μιλούν καθόλου μεταξύ τους; Ξέρουν που πάμε και που θέλουν να βρεθούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου