" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αποκάλυψη Φαλτσιάνι: Σβήσανε τα 500 εκατ. ευρώ της Μαργαρίτας Παπανδρέου από την λίστα Λαγκάρντ

Αποκάλυψη Φαλτσιάνι: Σβήσανε τα 500 εκατ. ευρώ της Μαργαρίτας Παπανδρέου από την λίστα Λαγκάρντ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι νέες αποκαλύψεις Φαλτσιάνι γύρω από το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, που εδώ και καιρό μένει στο στάδιο της διερεύνησης, αλλά μόνο όσον αφορά το όνομα του πολιτικού «πτώματος» Παπακωνσταντίνου και των συγγενών του. Τώρα, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις από Φαλτσιάνι, τις οποίες δημοσίευσε ιταλική εφημερίδα, ο Σαρκοζί φέρεται να εκβίαζε τον Παπανδρέου, ώστε να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, προκειμένου να μην γίνουν τα αποκαλυπτήρια τραπεζικού λογαριασμού ύψους 500 εκατ. ευρώ που διατηρούσε η μητέρα του, Μαργαρίτα, στην γνωστή ελβετική τράπεζα HSBC.

Στην αποκάλυψη, απάντησε το γραφείο του Παπανδρέου, λέγοντας ότι πρόκειται για λογαριασμό που αφορούν τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Θυμίζουμε ότι για τον συγκεκριμένο είχε γίνει λόγος στην εξεταστική επιτροπή για την Λίστα, αλλά αυτός είχε υπεκφύγει τις εξετάσεώς του από την επιτροπή, στέλνοντας υπόμνημα, προφασιζόμενος την ύπαρξη «αρνητών του Ολοκαυτώματος» στην επιτροπή για να μην έρθει.

Ασχέτως του σε ποιον ανήκει ο επίμαχος λογαριασμός, το οποίο προφανώς χρήζει δικαστικής διερεύνησης, εμείς να θυμίσουμε ότι στην επίμαχη λίστα, αλλά και σε άλλες λίστες που δεν έχουν λάβει την πρέπουσα δημοσιότητα, έχουν εμφανιστεί πολλά ονόματα από την ελλαδική πλουτοκρατία, που είναι ο πραγματικός λόγος εισόδου της χώρας στα μνημόνια. Προκειμένου να μην «αγγιχθούν» συγκεκριμένοι πλουτοκράτες που συνιστούν την κεφαλή της εν Ελλάδι κλεπτοκρατίας, η χώρα αφέθηκε να χρεοκοπήσει και να εισέλθει στον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Την ίδια ώρα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπιναν το αίμα του Ελληνικού Λαού, με (ν)τροπολογίες αθώωναν μέχρι και τους τραπεζίτες που έδιναν αφειδώς θαλασσοδάνεια στα κανάλια της διαπλοκής.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν κύκλο κλεπτοκρατίας που ταυτίζεται πλήρως με τον κύκλο των υβριστών της Χρυσής Αυγής, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την σκευωρία κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, την μοναδική πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί την ανάγκη για κάθαρση.  

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου