" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ξεπέρασε τον Άδωνι στο γλείψιμο των τοκογλύφων ο Βαρουφάκης: «Οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι από τους Έλληνες»

Ξεπέρασε τον Άδωνι στο γλείψιμο των τοκογλύφων ο Βαρουφάκης: «Οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι από τους Έλληνες»


"Θα γυαλίσουμε και τις αρβύλες σας αρκεί να μην έρθει η Χρυσή Αυγή"

Εμετικό άρθρο έγραψε στην γερμανική ιστοσελίδα Stern ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ, Γιάννης Βαρουφάκης. Στο εν λόγω άρθρο του, που αποδεικνύει τον άθλο του να καταφέρει να υπερκεράσει σε γλείψιμο ακόμα και τον «πρωταθλητή», Άδωνι Γεωργιάδη, ο Βαρουφάκης εκθέτει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρχει ευτυχής μνημονιακή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις.

Καταρχάς πριν προχωρήσουμε στην παράθεση των εμετικών αποσπασμάτων, οφείλουμε μία επισκόπηση του πυρήνα της βαρουφάκειας σκέψεως που αντανακλά την αγωνία ενός ολόκληρου συστήματος. Ο Βαρουφάκης, λοιπόν, στο άρθρο του εκλιπαρεί για «κούρεμα» του χρέους επειδή αυτό δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Αντί να μιλά ευθαρσώς για διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους, ο Βαρουφάκης χρησιμοποιεί τις ακόλουθες μπουμπούκιες εκφράσεις, προκειμένου να πείσει:

«οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι σε σύγκριση με τους Γάλλους ή εμάς τους Έλληνες»

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη με διαφορά»

«Ο Σόιμπλε είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση»

Οι παραπάνω εκφράσεις ήρθαν λίγες μόνο μέρες αφότου ο Βαρουφάκης ενώπιον του Σόιμπλε είπε την αμίμητη κινηματογραφική ατάκα εποχής «οι γερμανοί είναι φίλοι μας», όμως αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο το γλείψιμο Βαρουφάκη, αλλά κι οι λόγοι που αποτελούν τα κίνητρα αυτής. 


 

Στο περιθώριο, λοιπόν, του άρθρου του ο Βαρουφάκης είπε ότι η Ευρώπη έχει έλλειμμα δημοκρατία και αιτιολόγησε τις αιτιάσεις του για οξυδέρκεια της Μέρκελ λέγοντας ότι «υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας από την οποία θα ενδυναμωθούν οι μαύρες δυνάμεις».
 Κοινώς, «κουρέψτε το χρέος μας» για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή, για άλλη μία φορά. Η Χρυσή Αυγή από την θέση της Εθνικής Αντιπολιτεύσεως έχει ήδη καταστεί διαπραγματευτικό εργαλείο, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν έρθει επιτέλους η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου