" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και η διάλυση της ΝΔ

Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και η διάλυση της ΝΔ

Αναρωτιούνται αρκετοί γιατί ο Καραμανλής δεν κάνει την κίνηση να πετάξει τον Σαμαρά από την αρχηγική καρέκλα της ΝΔ και να αναλάβει ο ίδιος. Η απάντηση έρχεται αμέσως, με την διαπίστωση ότι ο Καραμανλής δεν έχει κανένα λόγο να πάρει από τώρα ένα κόμμα μόλις ηττημένο (με διαστάσεις συντριβής) και να αναγκάζεται να αγορεύει από θέση άμυνας στη Βουλή, απέναντι στον Τσίπρα, ο οποίος έχει τον αέρα της νίκης και την ανάλογη πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ συν τοις άλλοις, στηρίζεται από όλο σχεδόν το εγχώριο μιντιακό σύστημα.

Ο Καραμανλής, έχοντας τη νοοτροπία του «ετοιματζή» θείου του, θα μπορούσε να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ  μόνο αν αντιλαμβανόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα και στον πολιτικό ορίζοντα διαγράφονταν αδρά οι προοπτικές μιας κυβερνητικής νίκης της ΝΔ. Επειδή αυτό δεν φαίνεται ότι θα συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη ΝΔ μάλιστα να βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, ο Καραμανλής παραμένει αραχτός στην Ραφήνα, χωρίς να κάνει καμία κίνηση, μολονότι οι άνθρωποι του (Αντώναρος, Βλάχος, Στυλιανίδης κ.α.) φροντίζουν να επιτίθενται με δηλώσεις στον Σαμαρά και να φιλοτεχνούν  συνεχώς την εικόνα ενός Καραμανλή με τα χαρακτηριστικά «Μεσσία», ο οποίος θα επιστρέψει ως παράκλητος έτοιμος να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σαμαράς, μέσα στην απελπισία του και την ασταθή ψυχική του διάθεση, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την τωρινή απροθυμία του Καραμανλή προκειμένου να επιβληθεί και να στερεώσει την παραπαίουσα εξουσία του στη ΝΔ, την οποία αντιλαμβάνεται ως αποκλειστικό προσωπικό του φέουδο. Θα προσπαθήσει να το πετύχει αυτό, ακόμη και αν χρειαστεί να υποστεί μερικούς (ακόμη) εξευτελισμούς,στους οποίους άλλωστε είναι συνηθισμένος. Ένας απ΄αυτούς τους εξευτελισμούς θα είναι η αποδοχή της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την ΠΤΔ, αν τελικά προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός, ο οποίος έβαζε τα παπαγαλάκια του να διαρρέουν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσει Αβραμόπουλο, αλλά θα πάρει την Κ.Ο. και θα αποχωρήσει σύσσωμη από την Βουλή, αναγκάστηκε να τα γυρίσει, μετά τις απειλές της Ντόρας και πολλών άλλων ότι αυτοί σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουν Αβραμόπουλο, ακριβώς επειδή θεωρούν ότι είναι τιμή να προτείνεται από τον πολιτικό του αντίπαλο στέλεχος του δικού τους κόμματος.

Αν διατηρούσε την ψυχραιμία του ο Σαμαράς θα έλεγε ναι στον Αβραμόπουλο και θα γλίτωνε τον εξευτελισμό. Δεν είναι, όμως, δυνατόν να παραμείνεις ψύχραιμος από έναν ευρισκόμενο σε ψυχολογική σύγχυση, που έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα στον οποίο συμπεριφερόταν με έσχατη περιφρόνηση. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν παρά την σκευωρία που έστησε κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αυτή κατάφερε να πάρει την Τρίτη Θέση στις πρόσφατες εκλογές. Ο Σαμαράς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, είναι σίγουρο όμως ότι θα βρει μεγάλους ενδοκομματικούς μπελάδες μπροστά του, με τον ίδιο να μην διστάσει να διαλύσει τη ΝΔ, αν δει ότι δεν παραμένει Αρχηγός.

Ευχή μας και επιδίωξη μας να τα καταφέρει !  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου