" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ, ΕΝΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΡΟΒΑΤΕΙ ΚΑΓΧΑΖΟΝΤΑΣ


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Τελικά, αυτοί μας εμπαίζουν χειρότερα από τους προηγούμενους και μάλιστα όχι σε οφθαλμοφανή βαθμό όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά σε εξόφθαλμο.

Τι άλλο, εκτός από ασύστολο εμπαιγμό θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά την χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, βάσει της οποίας οι Ελληνικές τράπεζες, παραπέμπονται στον μηχανισμό Επείγουσας Παροχής Ρευστότητας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση επισημαίνει ότι  η απόφαση αυτή δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση αρνητικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και το υπουργείο εκτιμά (;;;;;;;;;) ότι με την κίνηση αυτή η ΕΚΤ ασκεί πιέσεις στο Eurogroup να προχωρήσει γοργά στη σύναψη νέας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.

Δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακόπτει την χρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών και τις παραπέμπει στον ELA της Τραπέζης Ελλάδος, για να πιέσει την Μέρκελ και τον Σόιμπλε να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με επωφελείς όρους για την Ελλάδα.

Είδατε τι κατόρθωσε να πετύχει μέσα σε λίγες ημέρες ο κύριος Τσίπρας και ο πολύς και φιλοσοφών κύριος Βαρουφάκης; Η ΕΚΤ να προβαίνει σε μέτρα πίεσης του Eurogroup, κλείνοντάς μας τις στρόφιγγες της ρευστότητας. Πόσο ηλίθιος ή πνευματικά ανάπηρος πρέπει να είναι κάποιος για πιστέψει αυτή τη λογική του παραλόγου ή πόσο μπορεί να εθελοτυφλεί για να θεωρεί ότι η χυλόπιτα που μας σερβίρισε ο κύριος Ντράγκι είναι μέσο πίεσης για τους αδιαπραγμάτευτους δανειστές μας.

Δυστυχώς τα γεγονότα διαψεύδουν από μόνα τους, τις μπαρούφες του Βαρουφάκη, καθώς με μια πρωτοφανή και φυσικά πασιφανούς σκοπιμότητας απόφασή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προφανώς σε συνεννόηση με τους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και ειδικώς του Βερολίνου, αποφάσισε να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου. Της απόφασης Ντράγκι προηγήθηκε το τελεσίγραφο της Γερμανίας για πλήρη συμμόρφωση της Ελλάδας με το Μνημόνιο. Μήπως τελικά κύριε Βαρουφάκη, η ΕΚΤ απορρίπτει τα Ελληνικά Ομόλογα, το μόνο αξιόγραφο διαπραγμάτευσης  της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές,  για να πιέσει περισσότερο το Eurogroup; Γιατί αν ισχυριστείτε και αυτό, τότε ένα γεγονός συμβαίνει.
 
Είστε τόσο ελαφρόμυαλος και επιπόλαιος για να μας θεωρείτε τόσο ηλίθιους, ώστε να καταπίνουμε αμάσητα τα όσα υποστηρίζετε.

Αρχής εξ αρχής, με την ανατολή αυτής της κυβέρνησης διαπιστώσαμε, ότι γενικά η όλη τραγική κατάσταση της Χώρας, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο αντιμετωπίστηκε με μια υπέρμετρη και υπερφίαλη αισιοδοξία, άνευ σχεδιασμού, προγράμματος, προτεινομένων λύσεων και παραμέτρων. Γενικά πλανιόνταν μια αίσθηση, μάλλον μια ψευδαίσθηση στην ατμόσφαιρα, ότι τώρα που αναλάβαμε εμείς την εξουσία τα πάντα θα αλλάξουν από μόνα τους, λες και ο Θεός θ’ ανοίξει τους ουρανούς και θα ρίχνει μάννα. Φθάνει μόνο ν’ ανάψουμε ένα κόκκινο φώς στους Ευρωπαίους δανειστές και αυτοί υποχρεωτικά θα ενδώσουν. Λες και το μόνο ζητούμενο εδώ και πέντε έτη, ήταν να βρεθεί κάποιος «λεβέντης» με απαστράπτουσα προσωπικότητα και ασαφή διαλεκτική να πει όχι στις απαιτήσεις τους και να τους υποχρεώσει με μόνο διαπραγματευτικό όπλο την άρνησή του, να υποχωρήσουν εμπρός στο σπινθηροβόλο βλέμμα του, κατατροπωμένοι παραιτούμενοι των απαιτήσεών τους.

Καλό το παραμύθι, αλλά όπως επισημάναμε εδώ και λίγο καιρό, ο Ελληνικός Λαός είναι τόσο ταλαιπωρημένος, που δεν αντέχει στρατηγικές τύπου καμικάζι.

Θα τολμήσουμε λοιπόν αν ισχυριστούμε, ότι αυτή κυβέρνηση, κάποτε (όχι πολύ μακριά χρονικά) θα κατηγορηθεί για δυο εγκλήματα.

Την αλαζονεία και την υπεροψία της που εκδηλώθηκαν σε μια ανακόλουθη, ανερμάτιστη και αλλοπρόσαλλη στρατηγική, που οδήγησε την Χώρα από το χείλος της αβύσσου στον πάτο και για τις προεκλογικές ελπίδες που ασυλλόγιστα και επιπόλαια, σκόρπισαν σαν κομφετί  στους ψηφοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου