" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο νέος «Χριστός» είναι μαύρος (και ο «Σατανάς» λευκός)

Ένας μαύρος μουσικός θα υποδύεται τον Ιησού Χριστό στο μιούζικαλ με τίτλο “Revival!”, που πρόκειται να παρουσιαστεί στις αίθουσες κάποια στιγμή φέτος και του οποίου το καστ είναι «πολύ-εθνικό».

Όπως δείχνει το τρέιλερ, το ‘Revival!’ πατάει στα ίχνη του βρετανικού μιούζικαλ του 1973, “Jesus Christ Superstar”. Το έργο λένε οι δημιουργοί του, βασίζεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Το νέο έργο έχει περιγραφεί από τους δημιουργούς του ως «μια δραματοποίηση εξαιρετικά πρωτότυπη με σύγχρονη gospel μουσική που αφηγείται την αποστολή, το έργο και τα θαύματα του Ιησού».

Ο πιο γνωστός από το καστ είναι ο υποψήφιος για Grammy 27χρονος μαύρος μουσικός, Kortney Jamaal Pollard, γνωστός με το όνομα ‘Mali Music’, ο οποίος υποδύεται τον Χριστό.  

Ο Pollard παρουσιάζεται στο έργο να φορά συνεχώς στο στήθος του το Άστρο του Δαβίδ! 

 Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι ενώ το καστ περιγράφεται ως “multi ethnic(μη λευκό), τον Σατανά υποδύεται ο 14χρονος λευκός ηθοποιός Griffin Gluck!  Ο δε Ιούδας είναι ο… ιρανικής καταγωγής ηθοποιός Anthony Azizi.

Άλλοι ηθοποιοί είναι ο Henry Lennix (Man of Steel, Ray, The Matrix Revolutions), ως Πόντιος Πιλάτος, ο Obba Babatunde (Σιωπή των Αμνών) ως Νικόδημος, η τραγουδίστρια Michelle Williams ως Μαρία η Μαγδαληνή και η τραγουδίστρια Chaka Khan ως Ηρωδιάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου