" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Χάρισε τό Αἰγαῖο στούς τούρκους ὁ Κοτζιᾶς : « Διεθνεῖς σχέσεις κάνω, δέν θά μαλώσω μέ τόν Τσαβούσογλου»


Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό πέρα από χαζόγελα και υποτακτικότητα από τον υπουργό Εξωτερικών, Κοτζιά ο οποίος δεν έβγαλε άχνα στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου. Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έγινε δεκτός με τεμενάδες από τον Κοτζιά.

Ο Τσαβούσογλου στην χθεσινή τους κοινή συνέντευξη Τύπου βρήκε την ευκαιρία να προβάλλει αξιώσεις απέναντι στον ανύπαρκτο Έλληνα Υπ.εξ. λέγοντας: «Εάν ένας μετανάστης έχει βρει άσυλο ακόμα και σε νησιά για τα οποία διαφωνούμε, εκεί θα πρέπει να συνεργαστούμε για να τους σώσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε τη συζήτηση είναι δικό μου νησί, δικό σου νησί αφήνοντας τους να πεθάνουν».

Με πρόσχημα δηλαδή το "προσφυγικό" ο τούρκος υπουργός εξωτερικών αμφισβήτησε ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η απάντηση Κοτζιά στην πρόκληση Ταβούσογλου για το Αιγαίο την επόμενη μέρα και όχι μπροστά στον "αφέντη Τσαβούσογλου" ήταν κυριολεκτικά για κλάματα: «Είμαι πολύ σαφής και λέω ότι διαφωνώ κάθετα και ότι το Διεθνές Δίκαιο επιβάλει ότι προηγείται η κυριαρχία και πού γίνεται η διάσωση. Δεν παίζω μποξ, διεθνές σχέσεις κάνω».

"Η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία δεν είναι αναθεωρητική δύναμη, δηλαδή μία δύναμη που αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο και ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα που τέθηκαν τα λύνουμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου" πρόσθεσε θέλοντας να... μαζέψει κυριολεκτικά τα ασυμμάζευτα!

Η ουσία όμως είναι ότι στην συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα και τις αξιώσεις στο Ελληνικό Αιγαίο οι υποτακτικοί του Σύριζα για ακόμη μια φορά έσκυψαν το κεφάλι!


Χρυσῆ Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου