" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Σενάρια "ἐφιάλτης" καί "κόλαση" γιά τήν Ἑλλάδα


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Η χώρα γίνεται στρατόπεδο συγκέντρωσης ανεπιθύμητων. Οι εξελίξεις, δυστυχώς, τείνουν να επιβεβαιώσουν πως η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο απόθεσης οιουδήποτε ξένου «πρόσφυγα» απειλεί την εσωτερική ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ η άνοδος των εθνικιστικών κινήσεων και κομμάτων εξαναγκάζει σε μία στροφή 180 μοιρών την «Ευρώπη του ανθρωπισμού» σε Ευρώπη του ο σώζων εαυτόν σωθήτω, απέναντι στην διαφαινόμενη δημογραφική (και όχι μόνο) απειλή ενός τεράστιου πλήθους «προσφύγων» και λαθρομεταναστών.
 
 Η Ελλάδα ήδη απομονώνεται. Υπάρχει ευρωπαϊκό σχέδιο σε εξέλιξη, ομολόγησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον οποίο παρατήρησε η γερμανίδα καγκελάριος διαμηνύοντάς του ότι «δεν πρέπει να λέγονται αυτά».
Κι ενώ η Γαλλία συνεχίζει να βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» με τον στρατό να έχει αναλάβει την ασφάλεια τους τελευταίους μήνες, την ίδια στιγμή, «ο Βαλκανικός διάδρομος έχει κλείσει», ενώ τόσο η Αλβανία με την βοήθεια της Ιταλικής Αστυνομίας, όσο και η Βουλγαρία, ακολουθώντας το παράδειγμα των Σκοπίων, κλείνουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα, ενώ ο Ραχόι αρνείται να ενημερώσει την Ισπανική Βουλή για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία σχετικά με τους λαθρομετανάστες και την Τουρκία…

Επίσης, ο Νίκολας Μπούσε, πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος της Frankfurter Allgmeine Zeitung σχολιάζει γράφοντας «η καγκελάριος Μέρκελ δεν προχώρησε πολύ με την στρατηγική της στην προσφυγική κρίση. Οι βαλκανικές χώρες και η Αυστρία περιφράσσουν τώρα το δρόμο προς το βορρά. Κι έτσι η Μέρκελ θα πάρει στο τέλος αυτό που ήθελε. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει αναμφισβήτητα να μειώσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο. Για να το επιτύχει, εφαρμόζει εδώ και μήνες μια στρατηγική στην οποία περιλαμβάνονται δύο στοιχεία: η συνεργασία με την Τουρκία για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων και η κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη. Με αυτά η καγκελάριος, ως γνωστόν, δεν προχώρησε πολύ. Γι αυτό, εδώ και μερικές βδομάδες, οι βαλκανικές χώρες τα προσπαθούν, υπό την ηγεσία της Αυστρίας, με μιαν άλλη στρατηγική. Φράσσουν το δρόμο προς τη Β. Ευρώπη τμηματικά. Και αυτό έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε μερικές μέρες από ό,τι όλες οι προσπάθειες της Μέρκελ προηγουμένως. Η ροή των προσφύγων επιβραδύνθηκε και στη Γερμανία, όπου φτάνουν λιγότεροι μετανάστες».
 
 Δυστυχώς, η κατάσταση για την Ελλάδα επιβαρύνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, αφού η κυβέρνηση έχει αφεθεί στην «προστασία» της Γερμανικής Ευρώπης, της Ευρώπης των τειχών, της Ευρώπης όπου έχει απωλεσθεί η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη, της Ευρώπης των συμφερόντων, της Ευρώπης που δεν επιμερίζει τα βάρη αλλά ψάχνει πάντα για το «μαύρο πρόβατο», της Ευρώπης που επιζητά εναγωνίως να τοποθετήσει τις ευθύνες της σε μία σύγχρονη «Ιφιγένεια», της Ευρώπης που λειτουργεί χωρίς πραγματική πολιτική πλατφόρμα αλλά έχει επιλέξει να δρα λογιστικά ενάντια σε οποιαδήποτε έκφανση κοινωνικής πολιτικής. Είναι αυτή η Ευρώπη που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρο πειραμάτων παντός τύπου και που σήμερα δεν διστάζει να μεταβάλει την γη όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία σε «γη των κολασμένων».
 
Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό ἄρθρο ἐδῶ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου