" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;;; –– Ἡ Συναγωγή Κεχιλά Κεντοσά Γιάννενα καί ἡ Οἰκογένεια Λαφαζάν

Kehila Kedosha Janena ( 280 Broom  street  New York)
Η Συναγωγή Κεχιλά Κεντοσά Γιάννενα είναι μια μικρή συναγωγή στο Λόουερ Ιστ Σάιντ (δηλ. της Χαμηλότερης Ανατολικής Πλευράς) της πόλης της Νέας Υόρκης που καταβάλλει προσπάθειες για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την κληρονομιά της συναγωγής τους, μέσω ενός μουσείου που εξοικειώνει τα άτομα με τα έθιμα και την ιστορία της.

Η συναγωγή είναι σχεδόν αμετάβλητη από τότε που χτίστηκε το 1927 από Ρωμανιώτες Εβραίους από τα Γιάννενα, της Ελλάδας. Το 2004, είχε χαρακτηριστεί ως ορόσημο από την πόλη της Νέας Υόρκης.
Και τα αναμνηστικά και οι ξεναγοί του μουσείου περιγράφουν την ιστορία των Εβραίων Ρωμανιωτών, από την είσοδό τους στην Ελλάδα κατά το πρώτο αιώνα μεχρι την τρέχουσα ζωή τους στην Αμερική.
 

Παρουσιάζονται οι διαφορές μεταξύ των ελληνικών Ρωμανιωτών Εβραίων και των Ελλήνων Σεφαραδιτών Εβραίων που έφυγαν από την Ισπανία για να ξεφύγουν από την Ιερά Εξέταση. Οι δύο ομάδες μιλούν διαφορετικές γλώσσες και έχουν και ξεχωριστά έθιμα.

Τελευταίως όμως, έπεσε στην αντίληψή μας ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο* της Συναγωγής αυτής όπου λέει:
 

«Ευτυχισμένο το Πουρίμ σε όλους! Αυτή είναι μια εορτή που τιμα τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. Στις 27 Ιανουαρίου η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, οι κοινότητες στην Ελλάδα και οι Ελληνο-Εβραίοι εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες θυμούνται αυτό το γεγονός. Πάνε 68 χρόνια αφότου απελευθερώθηκαμε από το Άουσβιτς-Μπίρκεναου , αλλά τα σημάδια μας είναι ακόμη νωπά.»
  Πάμε λίγο παρακάτω γιατί εκεί είναι το ζουμί…
 
Στην σελίδα 2 του ίδιου δελτίου (δείτε την εικόνα πιο κάτω), βρίσκουμε ένα τμήμα όπου αναφέρονται μερικά ονόματα μερικών μελών της εν λογω συναγωγής που πέθαιναν τελευταίως. 


Μιλάει για τους θανάτους μερικων ανθρώπων απο την οικογένεια… ΛΑΦΑΖΆΝ (Lafazan). Λαφαζάν;;;  Το «Λαφαζάν» ακούγεται σαν το…«ΛΑΦΑΖΆΝης», έτσι δεν είναι;;; Εδώ μιλάμε αποκλειστικά για Εβραίους, και αυτή η οικογένεια Λαφαζάν τυχαίνει να βρίσκεται στο εν λόγω δελτίο. Αλλά μήπως, λέμε μήπως, σχετίζεται με τη συγκεκριμένη Εβραϊκή οικογένεια ο κ. Παναγιώτης….ΛΑΦΑΖΆΝης, ο βουευτής του ΣΥΡΙΖΑ;;;

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ονόματος «Λαφαζάνης». Το ουσιαστικό «λαφαζάνης», προέρχεται από την τουρκική λέξη «lafazan», το οποίο σημαίνει πολυλογάς, φαφλατάς, αυτός που – συνήθως – λέει ψέματα.



Screen Shot 2015-08-25 at 12.02.00 PM
Αλλά όπως γνωρίζουμε πολλοί σήμερα, το 95 τοις εκατό των σημερινών Εβραίων προέρχονται αρχικά απο τους Χαζάρους που ήταν μια…ΤΟΥΡΚΟ-ΜΟΓΓΟΛΙΚΉ φυλή. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά κοφυφαίοι ΕΒΡΆΙΟΙ γενετιστές απο το διάσημο πανεπιστήμιο John Hopkins. Ναι, το ακούσατε σωστά: Οι Τούρκοι και οι Εβραίοι ειναι σχεδόν το έν και το αυτό από φυλετικης αποψεως! Για αυτό το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσαμε να δώσουμε εδώ σε σχέσει με αυτό το ζήτημα είναι το γεγονός ότι παραδέχθηκε ο ίδιος ο Κεμάλ, ο ΑΤΑΤΟΎΚ, ότι ήταν εβραϊκής καταγωγής! Δείτε την αναφορά** για αυτό το θεμα στο κάτω μέρος του άρθρου αυτου. Αν τωρα δουμε το ενημερωτικο δελτιο της συναγωγης αυτης λιγο πιο κατω αναφερει και αλλους ΛΑΦΑΖΑΝ που είναι μελη της συναγωγης αυτης.
Θα αναρωτιεστε τωρα βεβαια που θελουμε να καταληξουμε με την ολη μας αυτην αναφορα περι των εβραιων. Στην συγχρονη ιστορια μας την χωρα μας την κυβερνησαν σιγουρα 2 εβραιοι ο Κ.Σημιτης η αλλιως Ααρων Αβουρι και ο Γ.Παπανδρεου η αλλιως Τζεφρυ Μινεικο Τσαντ και ολοι ξερουμε τις συνεπειες της διακυβερνησεως τους. Κατεστρεψαν την χωρα μας κατ εντολην των ομοεθνων των σιωνιστων που ενορχηστρωναν καθε προσπαθεια τους. Δεν ειναι επισης λιγοι αυτοι που λενε οτι το πραγματικο ονοματεπωνυμο του Α.Τσιπρα ειναι AXEL CIPRA και οτι ειναι και αυτος εβραικης καταγωγης.


* Ενημερωτικο Δελτίου της Συναγωγή Κεχιλά Κεντοσά Γιάννενα (Kehila Kedosha Janina) | Φεβ. 2013 | Λίνκ: http://www.kkjsm.org/Enewsletter/ENewsletterFebruary2013.pdf
** «Ο Κεμάλ Ατατούρκ: Απόγονος Είμαι του Μεσσία των Εβραίων Σαμπετάι Ζεβί» Του Ιωάν. Κουντούρη | 2 Αυγ. 2015 | Λίνκ: http://300sploggers.blogspot.com/2015/08/blog-post.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου