" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. «ΘΑ ΜΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ»

lathro_xristosoulopoulou

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση-συζήτηση  μεταξύ των δημάρχων περιοχών που υποφέρουν από τη μάστιγα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και της αναπληρώτριας υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κυρίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς και του «συντρόφου της στη ζωή» υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρίου Θοδωρή Δρίτσα. Η ένταση και οι δριμείες λεκτικές αντιπαραθέσεις έφθασαν σε πολύ υψηλό σημείο, κυρίως λόγω της υπεροπτικής και προκλητικής στάσης της θείας Τασίας, η οποία δεν δίστασε να ειρωνευτεί κάποιους εκ των παρισταμένων.

Όλοι οι δήμαρχοι τόνισαν πως το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό κι όχι μόνο ελληνικό. Επίσης σημείωσαν πως είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει στρατηγική και συντονισμός, γιατί το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί περαιτέρω. Η πλειοψηφία των δημάρχων, ακόμη, υπογράμμισε πως πολλές φορές το κράτος ήταν απών και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις χωρίς να λάβουν καμία απολύτως βοήθεια ή ενημέρωση από τον κρατικό μηχανισμό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν έλαβε τον λόγο ο δήμαρχος της Κω κύριος Κυρίτσης, ο οποίος αρνήθηκε να μετατραπεί το νησί του σε αποθήκη ψυχών, επισημαίνοντας την ανευθυνότητα, την ολιγωρία και την έλλειψη επικοινωνίας με το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Σαν απάντηση η κυρία Χριστοδουλοπούλου επιτέθηκε εναντίον των δημάρχων και ειδικά εναντίον του κυρίου Κυρίτση δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να τον υπολογίσουν προκειμένου να δημιουργήσουν κέντρο φιλοξενίας στην Κω. Επιπλέον όταν ο κύριος Κυρίτσης την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κω αν έχει το σθένος,του απάντησε ότι δεν προτίθεται να έχει διάλογο μαζί του.

Μάλλον αυτή είναι η φίλια «δημοκρατική» και «πλουραλιστική» τακτική της κυρίας υφυπουργού, η διαλεκτική της οποίας είναι η άρνηση διαλόγου με τους επικριτές της, όπως με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά το παρελθόν και με τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τώρα.

Την ένταση προσπάθησε να εκτονώσει ο πρόεδρος ΚΕΔΕ κύριος Πατούλης και αφού η έκρυθμη ατμόσφαιρα κάπως εκτονώθηκε η θεία Τασία έλαβε για δεύτερη φορά τον λόγο προβάλλοντας το απίστευτο επιχείρημα αποποίησης ευθυνών, ότι στην ουσία είναι αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών και το «μεταναστευτικής πολιτικής» το έβαλαν ….. τέλος πάντων για όποιο λόγο το έβαλαν, αλλά ο ρόλος της είναι συγκεκριμένος.

Για να μην μακρηγορούμε υπήρξαν αρκετές έντονες αντιπαραθέσεις με άλλους δημάρχους και ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν βαριά σχόλια.

Τι λοιπόν φάνηκε από αυτή τη συνάντηση;

Κάτι το οποίο διατυπώνουμε και υποστηρίζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ότι άνθρωποι όπως η κυρία Χριστοδουλοπούλου και αρκετά ακόμη μεγαλόσχημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ότι λόγω της συμπλεγματικής φύσης και της νοσηρής ιδεοληψίας τους έχουν επιβάλλει στους εαυτούς τους το απόλυτο μίσος και την περιφρόνηση για την Πατρίδα και την Φυλή, εντελώς «δημοκρατικά» και «φιλελεύθερα» και με παράμετρο τον «σεβασμό» προς την διαφορετική άποψη, θεωρούν εκ των προτέρων τις ιδέες και τα πιστεύω τους ως αξιωματικά ορθά, οπότε απορρίπτουν σε όλους το δικαίωμα να τα επικρίνουν και να τα αμφισβητούν. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί. Βάσει του «διεθνιστικού ιδεώδους» που ασπάζεται η θεία Τασία και που θεωρεί αδιαπραγμάτευτα ορθό, πρέπει η Ελλάδα να μετατραπεί σε Πακιστάν. Γι αυτό πασχίζει, γι αυτό εργάζεται και επί τούτου δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση ή ένσταση, είτε μέλος του κοινοβουλίου είναι, είτε ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε είναι απλός Πολίτης. Πώς είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να αμφισβητεί την εφαρμογή των πιστεύω της κυρίας αναπληρώτριας υπουργού; Κατά τ’ άλλα εμείς είμαστε οι Φασίστες και οι Ναζιστές.

Αλλά το σπουδαιότερο σχόλιο που έκανε εχθές αυτή η κυρία, ήταν ότι θα την γράψει η Ιστορία, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο κοινωνικός και πολιτισμικός αφανισμός του Ελληνισμού με την καθημερινή αθρόα εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών, δεν αποτελεί γι αυτή ένα συγκυριακό χρονικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί επαρκώς, αλλά μια απόλυτα συνειδητή στρατηγική εξανδραποδισμού του Λαού μας.   

Και εδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί της. Σίγουρα θα την αναφέρει η Ιστορία στους μεγάλους δοσίλογους, τοποθετώντας την ανάμεσα στον Εφιάλτη και στον Πήλιο Γούση, θέση που πιστεύουμε ότι αποτελεί γι αυτή τιμή και καταξίωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου